1. Ontdek Toyota
  2. Nieuws
  3. Toyota T-Mate: focus op veiligheid

Toyota T-Mate: focus op veiligheid

Meer veiligheid en extra ondersteuning bestuurder
Toyota presenteert T-Mate. Dat is geen nieuw model, maar wel de nieuwe naam voor alle slimme systemen die autorijden veiliger en makkelijker maken. Ook presenteert Toyota een aantal vernieuwingen en verbeteringen van bestaande veiligheidssystemen. Daarmee versterkt Toyota zijn leidende rol op het gebied van veiligheid.
  • Wat is T-Mate?

    Onder T-Mate vallen Toyota Safety Sense – gericht op veiligheid – en alle systemen die de bestuurder helpen bij het rijden. Zoals bijvoorbeeld systemen waarmee de auto zichzelf kan parkeren. De nieuwe naam en innovaties laten opnieuw zien dat Toyota voorop loopt in nieuwe technologieën gericht op veiligheid en ondersteuning. T-Mate is op zijn beurt onderdeel van alle technieken die worden gebruikt voor het zelfstandig laten rijden van auto’s.

  • Welke verbeteringen zijn er gepresenteerd?

    De introductie van T-Mate valt samen met de komst van de nieuwe generatie van Toyota Safety Sense. Daarbij zijn veiligheidstechnologieën vernieuwd en verder verbeterd. Het Pre-Collision System is nu voorzien van een systeem dat het accelereren onderdrukt. Ook kunnen de systemen nu beter tegemoetkomend verkeer herkennen. Verder is de technologie verbeterd die waarschuwt en ingrijpt als de auto bij links- of rechtsaf slaan op de verkeerde rijbaan komt.