1. Ontdek Toyota
 2. Milieu
 3. Schonere mobiliteit
 4. Eco driving

Eco-rijstijl

Schoner en veiliger rijden
Met een aantal kleine aanpassingen in onze rijstijl kunnen we allemaal een bijdrage leveren aan het verlagen van schadelijke emissies. We kunnen u hiervoor verschillende tips geven, ongeacht of u rijdt in een hybride of in een auto met een conventionele aandrijflijn.

Make a difference with the way you drive

Betere en zuinigere auto's zijn niet de enige manier waarop we het milieu kunnen beschermen of verantwoord kunnen omgaan met grondstoffen. U kunt zelf ook een bijdrage leveren door slimmer te rijden, zodat uw auto minder brandstof verbruikt en minder schadelijke emissies produceert. Dat heet Het Nieuwe Rijden. Deze rijstijl is heel eenvoudig aan te leren en helpt u soepeler en comfortabeler te rijden, waarbij u in veel gevallen ook nog eens tijd bespaart. U helpt op deze manier niet alleen het milieu, maar maakt ook het verkeer veiliger voor alle weggebruikers. Een besparing op uw brandstof- en onderhoudskosten is mooi meegenomen.

Veel auto's - hybrides incluis - maken het leven voor de bestuurder aangenamer, bijvoorbeeld door de motor automatisch uit te schakelen zodra u tot stilstand komt. Een hybride slaat tijdens het remmen bovendien energie op, waarmee de hybride accu wordt opgeladen. In een conventionele auto kunt u de milieuprestaties verbeteren door op de schakelindicator te letten. Schakelt u op het juiste moment over, dan bespaart u brandstof. Uiteraard draagt goed onderhoud bij de specialisten van uw Toyota-dealer ook bij aan optimale milieuprestaties van uw auto.

Veel voordelen

8 eco-tips voor elke automobilist

 • Neem geen onnodige bagage mee en gebruik alleen een dakkoffer wanneer u deze nodig heeft. Een op het dak gemonteerde bagagedrager vergroot de luchtweerstand en het brandstofverbruik van uw auto met 5 tot 40%.
 • Een navigatiesysteem voorkomt dat u onnodig moet omrijden en helpt u eventueel ander oponthoud te vermijden. Aangezien een koude motor veel brandstof verbruikt, kunt u voor korte ritjes het beste een alternatief vervoermiddel overwegen.
 • Vergeet niet regelmatig de bandenspanning van uw auto te controleren. Door dit maandelijks te doen en de banden zonodig op de juiste spanning te brengen, kunt u tot wel 3% brandstof besparen. Bovendien verlengt u zo de levensduur van uw banden.
 • Rijden in een hogere versnelling betekent dat de motor minder toeren maakt, en dus minder brandstof verbruikt. Is uw auto uitgerust met een schakelindicator, volg dan de aanwijzingen om op het juiste moment op of terug te schakelen.
 • Elektrische accessoires, zoals verwarmbare ruiten en mistlampen, verbruiken energie. Gebruikt u bijvoorbeeld de airconditioning op momenten dat dit niet nodig is, dan verbruikt uw auto tot wel 25% meer brandstof.
 • Door goed te anticiperen kunt u onnodig remmen voorkomen. Uw auto verbruikt ook minder brandstof wanneer u soepel met het verkeer meerijdt.
 • U kunt tot 5% brandstof besparen door tijdens het rijden de ramen dicht te houden en gebruikt te maken van het ventilatiesysteem van uw auto.
 • Schakel de motor uit wanneer u langer dan een minuut stilstaat. Laat u de motor stationair draaien, dan verspilt u brandstof.

8 eco-tips voor hybride rijders

 • Leer hoe het informatiedisplay van uw hybride auto werkt, zodat u altijd direct kunt zien hoeveel energie de auto tijdens het rijden verbruikt.
 • Gebruik het gaspedaal soepel en met gevoel, met een constante druk. Zo zorgt u ervoor dat uw hybride auto langer in de BEV (Battery Electric Vehicle) modus blijft rijden.
 • Schakel de ECO rijmodus in: hiermee reageert het gaspedaal soepeler, zelfs wanneer u het stevig intrapt. Tegelijkertijd wordt ook het vermogen voor de airconditioning iets gereduceerd.
 • Wanneer u bijtijds zachtjes remt, kan de auto via het regeneratieve remsysteem meer energie terugwinnen. Dat betekent dat de accu extra wordt bijgeladen, zodat de auto langer in de EV rijmodus kan blijven.
 • Houd de informatie op het dashboard goed in de gaten, zodat u voortdurend op de hoogte blijft van de status van de hybride aandrijflijn en van het laadniveau van de accu.
 • Schakel de transmissie niet in N (Neutraal) wanneer u in de auto tot stilstand komt. De auto genereert dan geen elektrische energie, waardoor er energie aan de accu wordt onttrokken.
 • Wanneer het niet zo druk is, kunt u veel brandstof besparen door zoveel mogelijk met een constante snelheid te rijden. Anticipeer op het verkeer voor u en kies met behulp van uw navigatiesysteem de meest milieubewuste route.
 • Gebruik de EV rijmodus waar mogelijk. Wanneer u volledig elektrisch rijdt, verbruikt uw auto geen brandstof en komen er dus ook geen schadelijke emissies uit de uitlaat.