1. Ontdek Toyota
 2. Milieu
 3. Schonere mobiliteit

Better Air

Wij creëren milieuvriendelijke voertuigen
Als een van 's werelds vooraanstaande autofabrikanten nemen we de bescherming van het milieu uiterst serieus. Dat betekent dat we voertuigen ontwikkelen die de natuur zo min mogelijk belasten. Daarbij gaat het niet alleen om milieubewuste prestaties op de weg. Bij Toyota zijn we ervan overtuigd dat het minstens zo belangrijk is om schonere en meer duurzame methodes te vinden voor de productie en uiteindelijke recycling van voertuigen.
 • Decennialang hebben we onderzocht hoe we voertuigen kunnen maken die vriendelijker zijn voor het milieu. Zo ontwikkelden we de hybride technologie die inmiddels bewezen heeft een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het reduceren van broeikasgassen, als stap op weg naar een duurzame samenleving. Deze zoektocht duurt nog altijd voort en het is ons streven om de CO2-emissies van onze voertuigen in 2050 met 90% te hebben verlaagd ten opzichte van het niveau in 2010.

  Het gaat echter niet alleen om het terugdringen van CO2-emissies. Net als overheden en consumenten over de hele wereld onderkennen ook wij het belang van een goede luchtkwaliteit. Daarom blijven wij investeren in nieuwe manieren voor de verdere reductie van schadelijke emissies van onze voertuigen, zoals stikstofoxide (NOx) en roetdeeltjes. Daarbij kiezen wij voor een integrale benadering van design en technische innovaties.

 • Toyota heeft het ambitieuze streven om de CO2-emissies (tank-to wheel) van onze voertuigen in 2050 met 90% te hebben verlaagd.

De juiste auto, op de juiste plek, op het juiste moment

Overal ter wereld maken mensen gebruik van verschillende soorten voertuigen die aansluiten bij hun persoonlijke wensen en de lokale omgeving. Waar sommige mensen voldoende hebben aan een kleine auto voor korte ritjes in de stad, hebben anderen een groter en krachtiger voertuig nodig om regelmatig lange ritten mee te maken. Omdat zorgen over het milieu en CO2-emissies voorbij gaan aan deze verschillen, zijn we er bij Toyota van overtuigd dat er niet één afzonderlijke oplossing bestaat voor de ultieme eco-auto. Met ons hybride systeem hebben we een technologie ontwikkeld die CO2-emissies significant verlaagt. Tegelijkertijd is deze technologie op meerdere manieren inzetbaar, zodat we een passend antwoord hebben op de meest uiteenlopende mobiliteitswensen.

Sinds de auto met verbrandingsmotor aan het eind van de 19e eeuw aan zijn opmars begon, is gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen waardoor CO2 ontstaat. Deze ontwikkeling heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het broeikaseffect. Hoewel conventionele motoren op de korte tot middellange termijn een belangrijke rol zullen blijven spelen, onderzoeken en ontwikkelen we alternatieven zoals uit organisch afval afkomstige biobrandstoffen, elektrische energie en, sinds enige tijd, waterstof. Met deze brede benadering willen we milieuprestaties verbeteren door de juiste auto, op de juiste plek te bieden.

"Grondstoffen zijn eindig. We moeten goed voor onze planeet zorgen, want die laten we na aan onze kinderen."

Akio Toyoda, President Toyota Motor Corporation

Onze aanpak om de ultieme eco-auto te produceren is gebaseerd op verschillende toepassingen van de hybride technologie en het gebruik van alternatieve brandstoffen. Het doel is om op die manier voor elk voertuigsegment de best mogelijke milieuprestaties te kunnen garanderen.

Maak kennis met de Familie

Met de introductie van de Mirai, 's werelds eerste in serie geproduceerde personenauto met brandstofcel, krijgen alternatieve brandstoffen een nieuwe impuls. Dit is het moment waarop deze nieuwe technologie het laboratorium verruilt voor de openbare weg. Het gamma van Toyota omvat volledig elektrisch aangedreven voertuigen voor stadsverkeer, zoals het i-ROAD prototype, een nog altijd groeiend aantal hybride modellen en een oplaadbare plug-in hybride. Samen vormen deze modellen de technische basis voor het uiteindelijke doel: de ultieme eco-auto die het milieu op geen enkele wijze belast. Sinds de auto met verbrandingsmotor aan het eind van de 19e eeuw aan zijn opmars begon, is gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen waardoor CO2 ontstaat. Deze ontwikkeling heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het broeikaseffect. Hoewel conventionele motoren op de korte tot middellange termijn een belangrijke rol zullen blijven spelen, onderzoeken en ontwikkelen we alternatieven zoals uit organisch afval afkomstige biobrandstoffen, elektrische energie en, sinds enige tijd, waterstof. Met deze brede benadering willen we milieuprestaties verbeteren door de juiste auto, op de juiste plek te bieden.

 • Elektrisch
  Deze kleurrijke, elektrisch aangedreven driewieler wordt gebruikt door inwoners van het Franse Grenoble, als onderdeel van een integrale test met verschillende vormen van stadsmobiliteit.
 • Hybride
  In 1997 was de Toyota Prius de eerste hybride op de markt. Sindsdien is het aantal beschikbare hybride modellen gestaag gegroeid. Tegenwoordig zijn er zo'n 30 verschillende modellen leverbaar.
 • Plug-in Hybride
  De Prius Plug-in markeert een belangrijke volgende stap voor onze hybride technologie. Na zijn introductie in 2012 begin Toyota in Straatsburg en op een aantal andere locaties een wereldwijd, 3 jaar durend onderzoeksprogramma.
 • Brandstofcel
  De Mirai kwam in 2015 in Europa op de markt en is 's werelds eerste in serie geproduceerde sedan met een brandstofcel op basis van waterstof.


Op weg naar duurzame mobiliteit

Voor de schone en zuinige mobiliteit van de toekomst combineren wij een brede reeks aan milieubewuste technologieën, zoals hybride, plug-in hybride, de elektromotor en de brandstofcel. Elk van deze systemen brengt ons dichterbij ons doel van de ultieme eco-auto. Toyota heeft zich ten doel gesteld om de uitstoot van onze voertuigen in 2050 met 90% te hebben verlaagd, ten opzichte van het niveau van 2010. Een ambitieuze doelstelling, maar we zijn vastbesloten om deze nieuwe technologieën verder te ontwikkelen en te verbeteren, zodat we er na de uiteindelijke marktintroductie optimaal profijt van hebben in het dagelijks verkeer.

De veelgeprezen Hybrid Synergy Drive van Toyota is de belangrijkste gemeenschappelijke component van de verschillende aandrijflijnen in onze toekomstvisie. Het modulaire design betekent dat de technologie gemakkelijk kan worden aangepast voor toepassing in verschillende soorten voertuigen. Voor een plug-in hybride kan het systeem grotendeels ongewijzigd blijven, afgezien van een krachtiger accu die via een externe krachtbron kan worden opgeladen. In een volledig elektrisch aangedreven voertuig is het systeem nog eenvoudiger, zonder benzinemotor en met een krachtiger elektromotor. Voor een hybride met brandstofcel wordt de benzinemotor vervangen door de brandstofcel die met behulp van waterstof elektriciteit genereert. Schadelijke emissies blijven daarbij achterwege.

Onze innovatieve hybride technologie is geschikt voor een reeks voertuigtypes die voldoen aan de persoonlijke wensen en mobiliteitsbehoefte van de meest uiteenlopende consumenten.

Andere groene initiatieven.

 • Biobrandstoffen
  Toyota onderzoekt hoe organisch materiaal en zelfs afval gebruikt kan worden als duurzame autobrandstof.
 • Conventionele motoren
  Afgezien van het feit dat Toyota verschillende alternatieve aandrijflijnen op de markt brengt, blijven we ook werken aan schonere conventionele motoren.
 • Eco-rijstijl
  Met een aantal kleine aanpassingen in uw rijstijl kunt u het brandstofverbruik van uw auto positief beïnvloeden. Dat levert u ook nog eens een financiële besparing op.