1. Modellen
  2. Hybride elektrisch

Rijden met het beste van twee werelden

Voor de meeste van uw reguliere ritten kunt u de nieuwe Prius rijden als puur elektrische auto. Dankzij de benzinemotor hoeft u zich echter geen zorgen te maken over de actieradius. Deze vooruitstrevende Dual-DNA aandrijflijn blinkt uit met een uitzonderlijke efficiency, die tot uiting komt in een brandstofverbruik van slechts 0,7 l/100 km*.

* Gecombineerde cyclus, afhankelijk van rijomstandigheden en uitvoering.

Hoe werkt het?

Een plug-in hybride slaat een brug tussen hybride auto’s en batterij-aangedreven elektrische auto’s. U kunt een plug-in hybride volledig elektrisch rijden en de batterij net als bij een EV snel opladen. Net als in een hybride auto beschikt u echter ook over een verbrandingsmotor, voor momenten waarop het opladen even niet uitkomt.

Klik voor meer informatie op de animaties om te zien hoe de Prius Plug-in Hybrids werkt.

Hoe ver kan de nieuwe Prius Plug-in Hybrid rijden?

Met een batterij die 50 procent meer vermogen heeft dan voorheen, kan de nieuwe Prius Plug-in Hybrid meer dan 72 kilometer* rijden op elektrische energie. Binnen de bebouwde kom, waar de snelheid doorgaans lager is, is deze actieradius nog groter en meestal ruim voldoende om tijdens uw dagelijkse woon-werkverkeer geen gebruik te hoeven maken van de verbrandingsmotor.

* Gecombineerde cyclus, afhankelijk van rijomstandigheden en uitvoering.

 

Hoe u uw actieradius kunt vergroten

Wanneer u de batterij van de nieuwe Prius Plug-in Hybrid regelmatig oplaadt, wordt u daarvoor beloond met een zeer indrukwekkende brandstofefficiency en meer elektrisch afgelegde kilometers. De combinatie van een krachtige batterij met slimme software geeft u altijd een maximale elektrische actieradius. Functies als Regenerative Boost, Predictive Efficiency Drive en het Solar Roof van de nieuwe Prius helpen ook om grotere afstanden volledig elektrisch aft e leggen. Een ander voordeel van elektrisch rijden is soepel rijcomfort, zonder schokkerige acceleraties en abrupt remmen.