Toyota Yaris is de veiligste in zijn klasse

Toyota Yaris behaalt het maximum van 5 sterren in de Euro NCAP-test

De nieuwe Toyota Yaris heeft in de laatste Euro NCAP-test van 2017 de maximumscore van vijf sterren behaald voor de veiligheid. Dit resultaat bewijst nogmaals Toyota's toewijding om steeds betere auto’s te maken. Daarbij worden de voordelen van geavanceerde technologie niet beperkt tot de modellen in het duurdere segment.

"Bij Toyota geloven we dat we het best bijdragen aan de verkeersveiligheid door voorzieningen standaard te maken die de bestuurder helpen een ongeluk te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken", aldus Matt Harrison, Vice-President Verkoop en Marketing van Toyota. "Daarom is bijna elke Toyota die we in Europa verkopen nu standaard uitgerust met Toyota Safety Sense."

/
/
/
Wat is Toyota Safety Sense?

Toyota Safety Sense omvat een aantal actieve veiligheidssystemen die zijn ontwikkeld om verkeersongevallen zoveel mogelijk te voorkomen en bestuurders te ondersteunen.

De nieuwe Toyota Yaris is standaard uitgerust met Automatic High Beam (automatische schakeling van groot- en dimlicht), Lane Departure Alert (waarschuwingssignaal wanneer de auto onbedoeld de rijbaan verlaat) en Pre-Collision System (tijdig opmerken van voetgangers en andere weggebruikers). Vanaf de uitvoering Aspiration is de Yaris ook voorzien van Road Sign Assist (RSA, verkeersbordherkenning).

Extra veiligheidsfuncties

De Toyota Yaris is ook voorzien van een reeks extra functies die zijn ontwikkeld om de veiligheid van de inzittenden te vergroten. Zo zijn de veiligheidsgordels achterin voorzien van spankrachtbegrenzers en gordelspanners. De hoofdsteunen zijn opnieuw ontworpen om een betere bescherming tegen whiplash te bieden en de vorm van de gordijnairbags is verder verbeterd. Bovendien is de plaatsing van kinderzitjes eenvoudiger doordat het ISOfix-bevestigingssysteem en de etikettering zijn verbeterd.

/
De Euro NCAP

Het Euro NCAP instituut, opgericht in 1997, is min of meer de standaard geworden om aan te geven hoe veilig of onveilig een auto is in geval van een botsing. Om de verkeersveiligheid tussen auto’s onderling en met andere voertuigen te vergroten is er gekozen om botsproeven met auto’s te houden. Er zijn drie verschillende soorten botsproeven bij Euro NCAP: de frontale botsing, de zijdelingse botsing en de paaltest. Een erg botsveilige auto zal vijf sterren krijgen. Hoe minder veilig een auto is bij een botsing, hoe minder sterren deze krijgt.

Bekijk de resultaten van de Euro NCAP-test voor de Toyota Yaris.

/

Lees meer

Toyota’s Europese designstudio ED2 Toyota’s Europese designstudio ED2 Toyota bouwt niet alleen auto’s in Europa; ze worden hier ook ontworpen. Zoals de nieuwe Toyota Yaris, Toyota Verso en de stoere Toyota C-HR. Toyota Crown na 25 jaar opsluiting weer de weg op! Toyota Crown na 25 jaar opsluiting weer de weg op! Een bijzondere schuurvondst in Groot-Brittannië! Hier dook onlangs een vrijwel ongeschonden Toyota Crown na 25 jaar eenzame opsluiting op. Hybride Toyota volgens ANWB zuinigste benzine auto Hybride Toyota volgens ANWB zuinigste benzine auto Hoe zuinig is een hybride auto (zonder stekker) in de praktijk? Volgens de ANWB en Natuur & Milieu is een hybride van Toyota heel zuinig in de praktijk! Toyota presenteert straatversie van de Yaris WRC Toyota presenteert straatversie van de Yaris WRC De straatversie van Yaris WRC staat te trappelen zijn publieksdebuut te maken op de Genève Motor Show 2017 in maart. De sportieve 3-deurs Yaris met rally-DNA.