‘Sinds de oprichting rijden wij al met Toyota’

Bij AM rijdt iedereen een Toyota van de zaak

Patrick Dizy is Waste Manager bij A&M Recycling in Botlek Rotterdam. Daarnaast houdt hij zich bezig met het beheer van het wagenpark van maar liefst vijftig Toyota’s.

Band met Toyota

Patrick: “Dat ik als Waste Manager ook de verantwoordelijkheid heb over onze Toyota-vloot is niet geheel toevallig. Ik heb altijd iets met auto’s gehad, ik ben een echte auto-man, dat kun je wel zo stellen. Eén van de voornaamste redenen dat wij – al bijna sinds de oprichting in 2003 – met het merk Toyota rijden, heeft te maken met het feit dat wij een goede band hebben met Fred van de Bos, vestigingsmanager van Toyota-dealer Spiering in Rotterdam. Begrijp me goed, het product an sich moet natuurlijk wel goed zijn. En dat is zeker het geval.”

/
Reputatie

“Toyota is een top 3-merk wereldwijd met een uitstekende reputatie, dat is een feit. Ook de service die Spiering ons biedt is goed. Ze komen de auto’s bij ons halen en brengen ze terug. Dat scheelt ons natuurlijk enorm veel tijd. Tot slot zijn de tarieven in orde, want een goede band of niet, de prijzen moeten wel goed en concurrerend zijn. Qua prijs/kwaliteitverhouding is Toyota een interessante partij en dat geldt ook voor de inruil. Een voordeel voor Spiering is dat ze weten wat ze innemen omdat ze de auto’s altijd zelf in onderhoud hebben gehad.”

/
Rust en luxe

Patrick heeft enkele maanden geleden toevalligerwijs zelf de sleutels van de 100ste aan A&M Recycling uitgeleverde Toyota in ontvangst mogen nemen. Hij vervolgt: “Ik heb gekozen voor de C-HR. De auto bevalt me uitstekend, de rust aan boord en de luxe zijn indrukwekkend en natuurlijk is het model mooi om te zien. Als mensen vragen of de auto bevalt, beveel ik de Toyota zeker aan. Overigens ben ik niet de enige van de collega’s die blij is met zijn Toyota.”

/
Wisselwerking

“Wij hebben binnen ons bedrijf voor iedereen de mogelijkheid om een Toyota van de zaak te rijden, ongeacht je functie. Wij zien het als een geste naar onze mensen toe. Ze werken hard voor ons en ze hebben veel kennis in huis. Vakkennis is schaars en dus zijn we erg zuinig op onze mensen. Zie het als een mooie wisselwerking. Voor sommigen betekende het dat ze voor het eerst een nieuwe auto konden rijden, dat is toch super?”

/
Geen gekke dingen

“Ons wagenpark bestaat voornamelijk uit de AYGO, Yaris, Corolla, Auris en C-HR. Uiteraard zijn het, zoveel als mogelijk, allemaal hybridemodellen. Het zijn erg goeie auto’s en dat kan ik weten, omdat ik goed inzicht heb in hoe ze zich gedragen en houden. Ik maak geen gekke dingen mee als vastgelopen motoren of kapotte koppelingsplaten. Bij al die honderd auto’s die we tot nu toe hebben gehad is zoiets nog nooit gebeurd. Terwijl iedereen toch zo zijn of haar eigen rijstijl heeft.”

MVO

Patrick: “Kijk, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat bij ons als recyclingspecialist natuurlijk hoog op de agenda en op deze manier kunnen wij qua mobiliteit mooi ons steentje bijdragen. Waarom al onze auto’s wit zijn? De policy is dat iedereen witte auto’s rijdt, dat geeft een mooie cleane uitstraling naar buiten toe.”

/
/
AM Recycling

“Als onderneming nemen wij onze verantwoordelijkheid en dus doen we er zoveel mogelijk aan om grondstoffen terug te halen. Een oude server bijvoorbeeld gaat doorgaans door de schredder. Maar wat doen wij? Wij werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die dergelijke apparaten uit elkaar halen. Een printplaat kan bijvoorbeeld wel twintig jaar mee, dus deze halen we eruit. We kunnen ’m vervolgens retour naar de fabrikant of importeur leveren. Ook bestaat de mogelijkheid om bepaalde onderdelen terug te winnen en weer als grondstof in te zetten. Dit geldt voor bijna alle separate onderdelen.”

In2Waste

‘Uiteraard beschikken wij over alle mogelijke certificaten. Een recente ontwikkeling is ons eigen kennis- en adviescentrum ‘In2Waste’ waarmee we ons richten op de circulaire en sociale economie. Hierop inhakend zouden wij graag meer samenwerken met importeurs die de verantwoording hebben betreffende de productaansprakelijkheid. Wij zijn van mening dat er met meer samenwerking op dit gebied van circulaire en sociale economie nog behoorlijk wat te winnen valt.’

/

Lees meer

Veelbelovend experiment met waterstof-aangedreven GR Yaris Veelbelovend experiment met waterstof-aangedreven GR Yaris Opnieuw loopt Toyota voorop Toyota presenteert de nieuwe GR86 Toyota presenteert de nieuwe GR86 Focus op stijvere carrosserie, lager zwaartepunt en lager gewicht voor betere prestaties en dynamiek Toyota Corolla krijgt gloednieuw multimediasysteem Toyota Corolla krijgt gloednieuw multimediasysteem Nieuw multimediasysteem van Toyota Corolla is krachtiger, sneller en biedt meer connectiviteit dan ooit Toyota Proace Electric Bestelauto van het Jaar 2022 Toyota Proace Electric Bestelauto van het Jaar 2022 Onderscheiding voor het eerst naar een batterij-elektrische bedrijfswagen