Toyota ontwikkelt navigatiekaarten voor autonoom rijden

Het Toyota Research Institute-Advanced Development (TRI-AD) en CARMERA ontwikkelen samen nieuwe navigatiekaarten met behulp van high definition camera’s.

Of het nu gaat om een hybride aandrijflijn of een navigatiesysteem, Toyota is altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe technologie. Het gespecialiseerde Toyota Research Institute-Advanced Development (TRI-AD) en CARMERA – een startup op het gebied van autonome rijtechnologie – ontwikkelen samen nieuwe navigatiekaarten met behulp van high definition camera’s. De haarscherpe navigatiekaarten helpen TRI-AD bij het ontwikkelen van nieuwe software genaamd Automated Mapping Platform (AMP).

Gespecialiseerd in autonome rijtechnologie

Met die nieuwe AMP-software werkt Toyota aan nieuwe autonome rijtechnologieën. Om veilig autonoom te kunnen rijden is veel informatie nodig – over de weg en het wegdek, de omgeving en het overige verkeer. De ideale partner bij de ontwikkeling van deze software is CARMERA, dat zich specialiseert in autonome rijtechnologie.

Testauto’s van Toyota

Op dit moment is slechts 1% van het wereldwijde snelwegennet in kaart gebracht, maar beide partijen werken hard aan het registreren van steden en lokale wegen die langs de snelwegen liggen. De eerste proeven worden in Tokio gedaan, waar Toyota’s met de speciale camera’s door de stad rijden. Alle Toyota’s zijn uitgerust met Toyota Safety Sense (TSS), een speciaal ritgeheugen en een dashcam. De enorme hoeveelheden data die deze systemen verzamelen, wordt opgeslagen op het AMP-platform.

/
Veilig autonoom rijden

Door de informatie over het wegennet en het verkeer met de bestaande navigatiekaarten te combineren is TRI-AD in staat om betrouwbare en zeer precieze navigatiekaarten voor autonoom rijden te ontwikkelen. Met data die dashcams wereldwijd verzamelen, moet het in de toekomst mogelijk zijn om veilig autonoom in een Toyota te rijden.

Snel bereikbaar maken

Mandali Khalesi, Vice President Automated Driving bij TRI-AD, zegt: "Het kost veel tijd, geld en moeite om op dit moment betrouwbare navigatiekaarten voor autonome rijtechnologieën te ontwikkelen. We zijn daarom ook erg blij met de samenwerking met CARMERA. Op die manier kunnen we high definition navigatiekaarten en autonoom rijden snel bereikbaar maken voor veel mensen.’’

Lees meer

Voor de sporters en iedereen die uitkeek naar de spelen Voor de sporters en iedereen die uitkeek naar de spelen Toyota trotse sponsor van de olympische en paralympische sporters Kleuren voor een ander Kleuren voor een ander Doe mee met de Toyota Kleurplatenactie De opvallendste Toyota van Nederland? De opvallendste Toyota van Nederland? De Toyota bB van Robin Vellekoop uit Wateringen is zo speciaal dat we er alles over willen weten. Toyota opnieuw ’s werelds meest bewonderde automerk Toyota opnieuw ’s werelds meest bewonderde automerk Toyota voor zesde achtereenvolgende jaar beste automerk onder ‘World’s Most Admired Companies’