Toyota’s Five Continents Drive rijdt door Afrika

Deelnemers al 399 dagen onderweg

Hoe goed is een Toyota? Hoe bevalt het rijgedrag en hoe is de zitpositie na een lange reis? Vaak worden dergelijke vragen tijdens de ontwikkeling van een nieuw model beantwoord, maar Toyota gaat een stap verder. In 2014 startte de Toyota Five Continents Drive waarbij Toyota medewerkers op vijf continenten verschillende Toyota modellen onder de zwaarste omstandigheden testen. De ultieme uitdaging voor mens en machine!

Moeilijk begaanbare wegen

Sinds de start in 2014 trok de Toyota karavaan onder leiding van Toyota GAZOO Racing door Australië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Europa. In 2018 was Afrika aan de beurt, waar het team in twee maanden tijd meer dan 10.600 kilometers reed over moeilijk begaanbare wegen. Oneffenheden, grote gaten, scherpe stenen, zand en plotseling overstekende dieren: voor de 76 teamleden was het een ware uitdaging.

/
Je waardeert de betrouwbaarheid

De tocht door Afrika deed deelnemers realiseren hoe belangrijk een auto onder zware omstandigheden is. Ook Akio Toyoda, President van Toyota Motor Corporation, reed mee. Hij waardeerde zijn Toyota Land Cruiser enorm in het Afrikaanse zand. “In Marokko reed ik voor het eerst in de woestijn en ik kwam diverse keren vast te zitten in het zand. In die omstandigheden waardeer je de betrouwbaarheid van een auto pas echt. Een goede, betrouwbare auto zoals de Toyota Land Cruiser kan het verschil maken tussen leven en dood”, aldus Toyoda.

Meer dan 99.000 kilometer afgelegd

Wie denkt dat tijdens Toyota’s Five Continents Drive alleen maar Toyota’s Land Cruiser of Hilux rijden, heeft het mis. Gedurende de reis worden alle Toyota modellen aan de tand gevoeld. Zo reed ook een Prius en Toyota C-HR over de Afrikaanse steppe. Door auto’s onder de zwaarste omstandigheden te testen, wil Toyota zijn modellen nog beter maken. In totaal heeft de karavaan al meer dan 99.000 kilometers afgelegd!

/
Op naar Azië!

Na duizenden kilometers rijden door Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Botswana, Namibië, Lesotho en Zuid-Afrika is het tijd voor de laatste uitdaging. In 2019 vertrekken de deelnemers vanuit het Midden-Oosten naar Azië voor de laatste testkilometers. Een prachtig project dat vijf jaar duurde komt dan tot een einde.

Lees meer

Pieter heeft een zeldzame Avensis Motorsport Pieter heeft een zeldzame Avensis Motorsport Niet normaal en bloedjesnel! Toyota-ambassadeurs over hun eerste sportclub Toyota-ambassadeurs over hun eerste sportclub Ook Dafne Schippers, Ranomi Kromowidjojo, Marit Bouwmeester, Jetze Plat, Chris Vos en Esther Vergeer zijn ergens begonnen. Nieuwe look voor rallykanon Toyota Yaris WRC Nieuwe look voor rallykanon Toyota Yaris WRC Nieuwe look voor Toyota Yaris WRC, waarmee Toyota deelneemt aan WRC-rallyseizoen 2021 Toyota onthult nieuwe Le Mans Hypercar Toyota onthult nieuwe Le Mans Hypercar GR010 HYBRID kersverse troef van Toyota GAZOO Racing voor het World Endurance Championship 2021