Hybride rijden werkt zo

Inzicht in de unieke Toyota aandrijving

Toyota is, sinds de introductie van de Prius in 1997, de trotse marktleider op het gebied van hybride rijden. Maar hoe werkt hybride rijden in een Toyota eigenlijk?

In 1997 slaagde Toyota er als eerste fabrikant in om twee energiebronnen in één auto te combineren. En dus bracht Toyota de Prius op de markt – de allereerste op grote schaal geproduceerde hybride waarin een benzinemotor en elektromotor samen voor de aandrijving zorgden.

/
9 miljoen ervaringsdeskundigen

Inmiddels heeft Toyota nog 7 innovatieve hybride modellen om uit te kiezen vandaag de dag, en nog velen op de planning. Wereldwijd rijden er al meer dan 9 miljoen mensen in een Toyota hybride. In 2020 wil Toyota jaarlijks 1,5 miljoen hybrideauto’s verkopen en het totaal aantal verkochte hybride modellen op 15 miljoen brengen.

/
Batterijpakket

In de video legt Peter van Casteren, technisch trainer bij Toyota importeur Louwman & Parqui, uit hoe hybride rijden werkt. “Onder de vijftig kilometer per uur rijd je elektrisch, boven de vijftig schakelt de verbrandingsmotor automatisch bij. Deze verbrandingsmotor haalt zijn energie uit de benzine die je gewoon kunt tanken. De elektromotor haalt zijn energie uit het batterijpakket dat onder de achterbank ligt.”

/
Automatisch opgeladen

De batterij wordt automatisch opgeladen door de energie die vrijkomt tijdens het rijden en het remmen. Voor een Toyota Hybrid heb je geen oplaadstekker nodig. Op www.toyota.nl/hybride lees je meer over de voordelen van hybride rijden.

/

Lees meer

Dit is de 3 miljoenste hybride Toyota in Europa! Dit is de 3 miljoenste hybride Toyota in Europa! Sportief rode Corolla Hybrid GR-Sport verkocht aan Spaanse klant 10 miljoen voertuigen met Toyota Safety Sense 10 miljoen voertuigen met Toyota Safety Sense Het aantal voertuigen van Toyota Motor Corporation dat wereldwijd voorzien is van Toyota Safety Sense heeft de tien miljoen bereikt! Hybride Toyota modellen populairder dan ooit Hybride Toyota modellen populairder dan ooit Onze hybride modellen winnen aan populariteit! Check welke hybride modellen de populairste zijn. Welke van deze hybride modellen is jouw favoriet? Toyota Touch® 2 multimedia systeem Toyota Touch® 2 multimedia systeem De gebruiksvriendelijke Toyota Touch® 2 en Toyota Touch® 2 with Go multimedia systemen helpen u nog meer te genieten van uw autorit.