Toyota wint SAFETYBEST award 2021

Onderscheiding vanwege centrale airbags in Yaris

Toyota heeft (opnieuw) de SAFETYBEST award gewonnen. Dit jaar ontving Toyota de onderscheiding voor de centrale airbags in de nieuwe Yaris. Met die centrale airbags heeft Toyota een regelrechte primeur in het Europese B-segment. Toyota won de SAFETYBEST award overigens al voor de tweede keer: in 2017 was dat met Toyota Safety Sense.

Centrale airbags

Centrale airbags zijn een heel belangrijke, nieuwe veiligheidsvoorziening in de Toyota Yaris van de nieuwste generatie. Die is overigens al voor prijzen vanaf 17.895 euro leverbaar. Toyota maakt daarmee toonaangevende veiligheidsvoorzieningen in auto’s bereikbaar voor een groot publiek. De nieuwe Yaris is het eerste model van Toyota dat standaard is voorzien van centrale airbags. Die komen tot ontplooiing bij een aanrijding van opzij en helpen voorkomen dat de bestuurder en voorpassagier hard met elkaar in aanraking komen.

Toyota onderscheiden met SAFETYBEST award 2021
Standaard veel actieve veiligheid

Toyota’s nieuwe GA-B-platform is de basis van de nieuwe Yaris, die standaard is uitgerust met de nieuwste veiligheidsvoorzieningen. Natuurlijk is er een ultrasterke carrosseriestructuur, die de inzittenden optimaal beschermt. Verder is de nieuwe Yaris standaard uitgerust met Toyota Safety Sense, een uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen. Hieronder vallen Pre-Collision System (PCS) met voetgangers- en fietsersherkenning, Lane Departure Alert (LDA) en Adaptive Cruise Control (ACC) met Lane Trace Assist. Verder is de Yaris voorzien van Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) als Emergency Steering Assist en Intersection Assistance, een absolute primeur voor Toyota.

Tweede SAFETYBEST award

Toyota wint al voor de tweede keer de SAFETYBEST award. In 2017 won Toyota de onderscheiding met de toepassing van Toyota Safety Sense in al zijn modellen. Toyota Safety Sense is niet alleen standaard in elke uitvoering van de Yaris, maar omvat ook veel nieuwe ADAS-systemen. Daarmee demonstreert Toyota dat veiligheid een essentieel aspect is in iedere nieuwe Toyota.
De nieuwe Toyota Yaris is ook een van de finalisten voor de titel AUTOBEST 2021 – Best Buy Car of Europe.

Lees meer

Bart en zijn grote trots ‘Rietje’ Bart en zijn grote trots ‘Rietje’ Toyota 1000 ooit gekocht door zijn oma, nu zijn grote trots Nederlands Handbal Team rijdt Yaris Hybrid Nederlands Handbal Team rijdt Yaris Hybrid 6 x Yaris Hybrid voor de Oranje handbaldames in aanloop naar Olympische Spelen Elektrische Toyota Mirai: 1.000 km op tank waterstof Elektrische Toyota Mirai: 1.000 km op tank waterstof Toyota Mirai vestigt wereldrecord en bewijst dat waterstoftechnologie belangrijkste oplossing is voor emissievrij rijden Groen-verlichte Eiffeltoren dankzij Toyota Groen-verlichte Eiffeltoren dankzij Toyota Toyota’s Fuel Cell-technologie geeft Eiffeltoren groen licht