Compacte Toyota is zuinigste occasion

Ranglijst ANWB: Toyota op 1, 3 en 4

De belangrijkste reden om een occasion te kopen is dat deze goedkoper zijn dan vergelijkbare nieuwe auto’s. Het is natuurlijk prettig als de occasion van je keuze ook zuinig met benzine omspringt. In de top 10 van zuinigste compacte occasions in het A- en B-segment staat de Toyota Yaris 1.5 Hybrid (2014-2017) op de eerste plaats, zijn voorganger uit 2012-2014 op drie en de AYGO 1.0 VVTi (2014-2019) op vier.

Toyota Yaris 1.5 Hybrid

De Yaris Hybrid van de derde generatie staat op de eerste én de derde plaats in de ANWB-ranglijst. De versie van 2012 kreeg in 2014 een facelift en werd nóg zuiniger. De kleine elektromotor kan de Yaris bij lage snelheden volledig elektrisch aandrijven en ondersteunt de benzinemotor bij hogere snelheden. De accu hoeft niet te worden opgeladen aan een laadpaal, hij haalt zijn stroom onder meer uit het terugwinnen van remenergie. De techniek werkt uitstekend, zo blijkt uit het lage verbruik: 1 op 21,1 voor de Yaris van na 2014 en 1 op 19,6 voor de Yaris van 2012.

Toyota Yaris 1.5 Hybrid
Toyota AYGO 1.0 VVTi

De Toyota AYGO staat op de vierde plaats in de ranglijst van zuinigste compacte occasions. Deze zeer populaire en veel verkochte stadsauto wordt aangedreven door een 1,0-liter driecilinder benzinemotor. En ondanks dat de auto geen hybride-aandrijving heeft, laat hij een bijzonder net verbruik van 1 op 19,1 noteren.

Toyota AYGO 1.0 VVTi
Hoe kwam de ANWB aan de cijfers?

De ANWB heeft het praktijkverbruik in samenwerking met TNO en Travelcard berekend op basis van een formule. Deze formule is afgeleid uit de analyse van een grote hoeveelheid data over werkelijk getankte liters brandstof, werkelijk gereden kilometers en een groot aantal verbruiksmetingen van testauto's. Aangezien het hier gaat om het berekende gemiddelde praktijkverbruik, kan het werkelijke verbruik afwijken – onder invloed van rijstijl en omstandigheden. Voor de ranglijst heeft de ANWB het verbruik van kleine benzineauto’s berekend die leverbaar waren in de periode 2010-2016.

Lees meer

AYGO betrouwbaarste in zijn klasse AYGO betrouwbaarste in zijn klasse Kleine Toyota groots in betrouwbaarheid Toyota Private Lease nu tijdelijk gratis thuisbezorgd! Toyota Private Lease nu tijdelijk gratis thuisbezorgd! Bestel volledig online, al vanaf € 189,- per maand Toyota domineert onderzoek van Consumentenbond naar betrouwbaarste auto’s Toyota domineert onderzoek van Consumentenbond naar betrouwbaarste auto’s Vijf auto’s in de top 10 van meest betrouwbare auto’s zijn een Toyota Toyota Yaris Hybrid wint betrouwbaarheidsonderzoek Toyota Yaris Hybrid wint betrouwbaarheidsonderzoek Onderzoek Britse consumentenbond wijst uit: de Toyota Yaris Hybrid is de betrouwbaarste auto