Toyota levert 2 miljoenste hybride in Europa

Wereldwijd al meer dan twaalf miljoen hybrides

Toyota heeft sinds de lancering van de eerste generatie Prius in 2000 al twee miljoen hybride modellen geleverd in Europa. Het tweemiljoenste exemplaar – een Toyota C-HR Hybrid – werd onlangs overhandigd aan een klant in Polen. Wereldwijd verkocht Toyota al meer dan twaalf miljoen hybrides.

/

De hybride modellen nemen bij Toyota een steeds groter deel van de Europese verkoop voor hun rekening. In 2011 koos nog 10% van de Toyota-klanten voor een hybride. Inmiddels is dat opgelopen tot maar liefst 47%. Daarmee is bijna de helft van alle verkochte Toyota-modellen in Europa voorzien van efficiënte hybrideaandrijving. In Nederland is dit zelfs 52%! Toyota levert zeven hybride modellen en sinds 2000 zijn in Nederland 124.020 Toyota hybrides verkocht.

50% van de tijd elektrisch

Onafhankelijk onderzoek wijst uit dat de zelfladende hybride van Toyota in EV-modus meer dan 50% van de afstand elektrisch rijdt, zowel in de stad als daarbuiten. Daarmee is de hybride Toyota een betaalbare en populaire oplossing voor automobilisten die op zoek zijn naar geëlektrificeerde mobiliteit. En tijdelijk profiteert u van wel € 2.400,- extra voordeel dankzij de Hybrid Electric Bonus! Never compromise. Toyota Hybrid Electric.

/
Besparing van 93 miljoen ton CO2

Toyota heeft een mondiaal aanbod van 34 hybride modellen die in negentig verschillende landen verkocht worden. Wereldwijd zijn al meer dan twaalf miljoen hybride Toyota’s verkocht, die samen goed zijn voor een CO2-besparing van maar liefst 93 miljoen ton.

/
Toyota Environmental Challenge 2050

In oktober 2015 presenteerde Toyota de Environmental Challenge 2050. Daarin zijn doelen vastgesteld om de negatieve effecten van auto’s op milieu en gezondheid tot nul te reduceren. De CO2-uitstoot van alle verkochte Toyota-modellen moet in 2050 met 90% gereduceerd zijn ten opzichte van 2010. Ook streeft het merk naar een jaarverkoop van 1,5 miljoen hybride modellen per 2020.

Lees meer

Toyota volumemerk met laagste CO<sub>2</sub>-uitstoot Toyota volumemerk met laagste CO2-uitstoot Onderzoeksbureau JATO nam de CO2-emissie van alle in 2017 nieuw verkochte auto’s in Europa onder de loep. Drie keer raden welk volumemerk het best is. Hybride Toyota modellen populairder dan ooit Hybride Toyota modellen populairder dan ooit Onze hybride modellen winnen aan populariteit! Check welke hybride modellen de populairste zijn. Welke van deze hybride modellen is jouw favoriet? In 2025 alle Toyota modellen deels elektrisch In 2025 alle Toyota modellen deels elektrisch Toyota verwacht per 2030 meer dan 5,5 miljoen geëlektrificeerde auto’s per jaar te verkopen. Vanaf 2025 zijn alle Toyota modellen ook elektrisch leverbaar. Toyota viert 20 jaar hybride leiderschap Toyota viert 20 jaar hybride leiderschap In 20 jaar is er veel veranderd: van de manier waarop we communiceren, ons vermaken, de wereld om ons heen zien tot de manier waarop we autorijden!