Toyota viert 20 jaar hybride leiderschap

Sinds 1997 is de manier waarop we rijden veranderd

In 20 jaar is er veel veranderd: van de manier waarop we communiceren, ons vermaken, de wereld om ons heen zien tot de manier waarop we autorijden! Dit laatste hebben we vooral te danken aan de introductie van de Toyota Prius in 1997, de allereerste elektrische auto die niet hoeft te worden opgeladen dankzij de innovatieve hybride technologie.

Nu, 20 jaar later, blijft Toyota zijn hybridetechnologie innoveren en evolueren. Inmiddels is deze technologie in het overgrote deel van de Toyota modellen beschikbaar en wordt het gebruikt door meer dan 10 miljoen Toyota rijders over de hele wereld.

Een bijzondere ster

Toyota viert 20 jaar van hybride leiderschap met een eerbetoon aan de iconische Toyota Prius, de auto die in zijn eentje de hybride revolutie begon. Samen met een van 's werelds toonaangevende astrofysici heeft de Prius een heel eigen plaats tussen de sterren gekregen. Gevormd uit 100 sterren genoemd naar historische, concept en huidige Toyota-modellen, is de Prius Constellation nog generaties lang te zien vanaf elke plek op het noordelijk halfrond.

Vier met Toyota 20 jaar hybride leiderschap en bekijk het Prius-sterrenbeeld op: www.priusconstellation.com

Lees meer

Het verhaal van de Prius Het verhaal van de Prius De conventionele verbrandingsmotor heeft grote veranderingen in onze maatschappij gebracht: van de eerste meters die de burgerij reed tot de vervoermiddelen van vandaag. Toyota RAV4, voor wie de ideale trekauto zoekt Toyota RAV4, voor wie de ideale trekauto zoekt De Toyota RAV4 is de ideale trekauto met All Wheel Drive en een trekgewicht van maar liefst 1.650 kg! Voor caravanrijders speciaal met Trailer Sway Control. Een fijne Noorwegen-roadtrip met de Toyota Prius Een fijne Noorwegen-roadtrip met de Toyota Prius Met je Toyota Prius naar Noorwegen? Tim en Cobie raden het iedereen aan. De Prius bracht ze waar ze maar heen wilden en bood hen een perfecte slaapplek. Toyota levert 2 miljoenste hybride in Europa Toyota levert 2 miljoenste hybride in Europa Toyota heeft al twee miljoen hybride modellen geleverd in Europa. Het tweemiljoenste exemplaar – een Toyota C-HR Hybrid – werd overhandigd in Polen.