1. Ontdek Toyota
  2. Nieuws
  3. Toyota RAV4, voor wie de ideale trekauto zoekt

Toyota RAV4 Hybrid perfect voor caravanrijders

Met Trailer Sway Control en All Wheel Drive
Voor wie zijn auto regelmatig gebruikt als trekauto heeft Toyota goed nieuws. We presenteren de nieuwe Toyota RAV4 Hybrid, met naar wens All Wheel Drive en een trekgewicht tot 1.650 kg!

All Wheel Drive

De nieuwe Toyota RAV4 Hybrid met All Wheel Drive is de ideale auto voor wie regelmatig met de caravan eropuit gaat. Natuurlijk vanwege het zojuist genoemde trekgewicht, maar ook door iets dat Trailer Sway Control heet. Hoe werkt het? Het systeem merkt in een vroeg stadium dat de caravan aan het slingeren is. Het remt vervolgens de auto automatisch af en geeft een waarschuwingssignaal. Trailer Sway Control is standaard op de Toyota RAV4.

All Wheel Drive (AWD) is handig op bijvoorbeeld een drassige camping. En als de wintercamping op de dag van vertrek bedekt is met een laag sneeuw. Je rijdt met de Toyota RAV4 AWD gemakkelijk weg terwijl je buurman wellicht moet ploeteren.

Toyota RAV4: krachtig designstatement

Allemaal reuze handig, maar laten we niet vergeten dat de Toyota RAV4 ook voor de niet-caravantrekker een geweldige auto is. Met achterin heel veel been- en knieruimte. De ruime SUV kent een volledig nieuw design. De robuuste carrosserie, scherp gelijnde LED-koplampen, dynamische lijnen over de flanken en onderscheidende LED-achterlichten trekken ogenblikkelijk de aandacht. Kortom: een krachtig designstatement!

Opladen is niet nodig

De nieuwe Toyota RAV4 Hybrid is het achtste hybride model van Toyota in Nederland. En daar kan geen enkel ander merk aan tippen. De RAV4 Hybrid is uitgerust met een 2,5-liter benzinemotor en een krachtige elektromotor. De versie met All Wheel Drive heeft een tweede elektromotor op de achteras. Onder bepaalde omstandigheden rijdt de RAV4 Hybrid tot 50 procent van de tijd volledig elektrisch. Zónder dat je met stekkers en kabels in de weer moet om de auto op te laden. De hybride accu laadt zichzelf op.

Uitstekend geschikt als caravantrekker

De innovatieve hybride technologie van de Toyota RAV4 Hybrid is uitstekend geschikt voor het trekken van een forse caravan! De Toyota RAV4 is erg zuinig en rijdt bovendien soepel, schokvrij en zorgeloos. Een ander pluspunt is het wegrijden vanuit stilstand op hellingen. Verschillende praktijktests wijzen verder uit dat de elektrische aandrijving op de vier wielen ideaal is om te manoeuvreren met een caravan. De Toyota RAV4 Hybrid kan tot 1.650 kilo trekken. Heb je tóch meer trekkracht nodig? De RAV4 met benzinemotor kan tot 2.000 kilo trekken! Bekijk de RAV4 occasions met benzinemotor.