1. Ontdek Toyota
  2. Nieuws
  3. 2021 022 Consumentenbond RAV4 betrouwbaarste in segment

Toyota RAV4 betrouwbaarste in segment

Betrouwbaarste SUV in betrouwbaarheidsenquête van Consumentenbond

De Toyota RAV4 (bouwjaar 2014 en later) is de betrouwbaarste SUV van Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse betrouwbaarheidsenquête van de Consumentenbond. In het onderzoek krijgt de SUV van Toyota een 9,0. De Toyota Yaris van 2017 tot heden is de overall winnaar van het consumentenonderzoek en scoort een 9,5. Ook de huidige Toyota AYGO, Corolla en C-HR scoren een 9 of hoger.

Weinig grote problemen

De Toyota RAV4 vanaf bouwjaar 2014 scoort zo hoog – met een 9,0 benadert hij de perfectie – omdat slechts 4% van de C-HR-rijders een groot probleem rapporteert in de betrouwbaarheidsenquête van de Consumentenbond. Slechts 2% meldt dat hij of zij voor iets kleins dat kon wachten naar de garage moest of het probleem direct moest laten oplossen door de garage.

Betrouwbare auto’s

Dat Toyota betrouwbare auto’s maakt, komt in het onderzoek ook tot uitdrukking in de betrouwbaarheidscijfers van andere modellen van Toyota. De AYGO vanaf 2014 scoort een 9,2, de Yaris vanaf 2017 een 9,5, de Corolla vanaf 2018 een 9,4 en de C-HR vanaf 2016 een 9,0. Deze modellen zijn ook de winnaars in hun segment, de Yaris is zelfs de overall winnaar.

Het onderzoek

De Consumentenbond houdt jaarlijks een enquête onder automobilisten die een auto van maximaal tien jaar oud rijden. Hen is gevraagd of hun auto het afgelopen jaar mankementen heeft gehad. Een mankement waarvan de reparatie kon wachten, telt het minst zwaar, een probleem waarvoor direct de garage moest worden bezocht, telde zwaarder en als de auto een mankement had waardoor die niet meer kon rijden, telde het zwaarst mee. De resultaten zijn per merk en type auto opgeteld en gemiddeld.