1. Ontdek Toyota
 2. Nieuws
 3. 2017-020-Toyota-Crown

Toyota Crown

Na 25 jaar eenzame opsluiting weer de weg op!
Een bijzondere schuurvondst in Groot-Brittannië! Hier dook onlangs een vrijwel ongeschonden Toyota Crown na 25 jaar eenzame opsluiting op. De prachtig blauwe Crown heeft nog geen 100.000 km op de teller!
 • Futuristisch gelijnd

  De laatste keer dat Nick Garrick in de Crown zat, was het 1972 en was hij 12 jaar oud. Zijn opa Percy Cole kocht de auto in een opwelling. Hij was niet tevreden met de auto die hij toen bezat en viel als een blok voor de toen futuristisch gelijnde Crown van de lokale Toyota dealer in Ewhurst, Surrey. De deal was snel beklonken.

 • Toyota ambassadeur

  Percy was heel zuinig op zijn Crown. De auto stond als hij niet gebruikt werd netjes binnen. En als hij op de weg kwam, reed opa Percy in de buurt van zijn huis en zelden harder dan 50 km/uur. De Crown was de tweede Toyota in de Cole-familie. De overgrootvader van Nick bezat ook een Toyota Crown. En later kocht ook de vader van Nick een Toyota, een fraaie Crown coupé. Hiermee was de familie een ware Toyota ambassadeur!

 • Snik

  Na het overlijden van Percy nam de vader van Nick het onderhoud van de Crown op zich. Maar een paar jaar later werd de auto gestald. Er werd niet meer naar omgekeken. Snik. Tot oktober 2016! Na meer dan 25 jaar eenzame opsluiting, wilde de familie opeens de auto verkopen. Maar omdat de Toyota na al die jaren logischerwijze wat aandacht nodig had, kwam de auto niet door de apk. De familie had geen zin om er geld aan te besteden en de Crown verdween weer in de schuur ...

 • Rijden!

  Klassiekerliefhebber Robin Shepherd woont in de buurt van de familie Cole en kreeg lucht van de Crown. En het was liefde op het eerste gezicht! Hij hoorde dat de Crown uit 1972 met nog geen 100.000 kilometer op de teller te koop stond, benaderde de familie Cole en hij werd de nieuwe, trotse eigenaar. Kleine zorgen zoals de kapotte lampen, een vastzittende achterrem en een klein gaatje in de originele uitlaat waren snel verholpen. Sindsdien wordt de Crown weer gebruikt waarvoor hij bedoeld is: rijden!

  Bron: http://blog.toyota.co.uk/Opens in new window