1. Ontdek Toyota
 2. Nieuws
 3. Starlet avontuur

‘We hebben zelfs een tattoo van de auto’

Hans en Roxy maakten roadtrip in 23 jaar oude Toyota Starlet
Dat je met een 23 jaar oude Starlet van €1.100 de grootste lol kunt beleven tijdens een Europa-roadtrip, weten Hans de Witte (40) en Roxy Van Mierle (27) als geen ander. Het stel reed op de kop af 4.131 kilometers en hield zelfs een bijzondere tattoo over aan de reis. Hans: “De monteur zei voor vertrek dat we er met gemak nog wel drie keer Europa mee rond kunnen!”
 • Hans is op zijn zachtst gezegd dol op zijn bordeauxrode Starlet 1.3 GTSi. Dit is sinds een jaar zijn tweede exemplaar, de vorige stond maar liefst twaalf jaar voor zijn deur geparkeerd. De Dordtenaar schreef zelfs een gedicht over zijn Japanse vierwieler en stuurde het naar een dichtwedstrijd van de ANWB. En in september van het vorige jaar kwam het dus tot een heuse roadtrip. “Er was geen echte andere optie, de opvolger van mijn Starlet moest gewoon een… ehm… Starlet zijn!”

Grove planning

“Het idee ontstond nadat we waren weggegaan bij een doodsaaie verjaardag en zoiets hadden van: we gaan rijden en we zien wel waar we uitkomen. Het werd Antwerpen,” vertelt Roxy. “Het gevoel van vrijheid sprak ons zó aan dat het idee groter en groter werd. Uiteindelijk besloten we Europa in te gaan met de Starlet. Er stond immers pas 77.000 kilometer op de teller, dus hup, gewoon in die auto stappen, vakantiespullen achterin en rijden maar. Uiteindelijk hadden we een grove planning en die hebben we aardig aangehouden. Alleen de eerste stop was geboekt.”

 • Respect

  Hans vult aan: “Dankzij onze mobieltjes was het iedere dag ‘zoek & boek’. In de ochtend keken we waar we ’s avonds uit zouden komen en daar fixten we dan een Airbnb. En we hebben ook twee keer gekampeerd.” Roxy: “De eerste stop was Parijs, toen Nantes, Bordeaux, Toulouse, Marseille en Saint Tropez. Daarna Italië: Pietra Ligure, Genua, Cinque Terre, Milaan, het Comomeer. Toen Zwitserland, weer stukje Frankrijk en vervolgens in een streep door naar huis.” Hans: “Respect voor de Starlet had ik al en nu gold dat voor ons allebei.

Starlet-tattoo

“We hebben zelfs een tattoo van de auto laten zetten, van het silhouet van de Starlet.” Zo gezegd, zo gedaan. “We gingen op zoek naar een tattoo artist die op de route lag en die vonden we in Nancy. Alleen zat hij de komende maanden bomvol! Ik belde op vrijdag en op maandag zouden we de tattoo beiden willen laten zetten. Die artist vond het zo’n tof verhaal dat hij die maandag eerder open is gegaan. Puur vanwege het verhaal achter het silhouet. Hoe cool is dat?”

 • Gettobuurt

  Een roadtrip maak je om gave dingen te beleven. Hans en Roxy kijken elkaar grijnzend aan. “We hebben genoég leuke dingen beleefd,” zegt Roxy. “Het slapen in Airbnb’s, bij mensen thuis dus, was superleuk. We hebben het allemaal meegemaakt: in een gettobuurt tot aan een Italiaanse villa gebouwd tegen een berg met uitzicht op een meer. Hilarisch was ook de kok die ik moest spreken: ik vond zijn eten zó lekker, we hebben mailcontact gekregen en hij heeft mij zijn recepten toegestuurd.” En de Starlet? “Die liep als een zonnetje,” aldus een stralende Hans.

‘Eén keer hebben we met een lege accu gestaan. Ik had de lichten laten branden in Saint Tropez’

 • Haarspeldbochten

  Hij vervolgt: “Roxy was bang dat onze spullen niet zouden passen, ik maakte me geen zorgen. Makkie. Zelfs alle kampeerspullen pasten erin. Het fijne van die Starlets is dat ze echt niet stuk gaan. Starten en lopen hè. Inclusief Zwitserland, daar hebben we twee passen en veel haarspeldbochten gereden. De auto gaf geen krimp. Ook qua vermogen ging het top, met dank aan de 1.3 GTSi. Deze uitvoering heeft meer pit dan mijn vorige Starlet. Eén keer hadden we een lege accu. Mijn fout. Ik had de lichten laten branden in Saint Tropez…”

Zonder airco

Al met al zouden Roxy en Hans het zo weer doen. Met de Starlet op de bonnefooi Europa in. Roxy: “Ja hoor, ook weer zonder airco en met 35 graden. Soms stopten we omdat de stoelen wel heel nat werden. Ach ja. Jammer dan, en hup weer verder. De volgende keer nemen we sowieso maar de helft van de spullen mee, dat kan makkelijk. En de Starlet? Ja natuurlijk! Niet voor niets zei de garagehouder dat we met deze auto nog wel drie keer Europa rond kunnen!”