1. Ontdek Toyota
  2. Nieuws
  3. 2021 004 Nieuwe look voor rallykanon Toyota Yaris WRC

Nieuwe look voor rallykanon Toyota Yaris WRC

Rallykanon van Toyota voor WRC 2021

Het rallyteam van Toyota GAZOO Racing, dat al een aantal jaren zeer succesvol is in het World Rally Championship (WRC), heeft de nieuwe look van de Toyota Yaris WRC onthuld. Met deze Yaris WRC verschijnt Toyota GAZOO Racing aan de start van het WRC-rallyseizoen 2021. Dat begint eind januari traditiegetrouw in Monaco met de Rally van Monte Carlo.

Sterke band tussen race- en straatauto’s

De nieuwe kleurstelling van de Toyota Yaris WRC vertoont gelijkenissen met die van de nieuwe Le Mans Hypercar waarmee Toyota GAZOO Racing deelneemt aan het World Endurance Championship. De gestileerde letters GR weerspiegelen de sterke band tussen de race- en straatauto’s van Toyota GAZOO Racing. Bijvoorbeeld de ultra-sportieve GR Yaris, de absolute topversie voor de openbare weg van de Toyota Yaris – die is ontwikkeld met de kennis die Toyota GAZOO Racing heeft opgedaan in het WRC. De Toyota Yaris WRC heeft de succesvolle technologie van de auto die afgelopen rallyseizoen veel podiumplaatsen veroverde.

17 overwinningen en 322 etappewinsten

Tot nu toe heeft de Toyota Yaris WRC in het rallykampioenschap 17 overwinningen op zijn naam staan – meer dan een derde van alle WRC-rally’s waaraan Toyota’s rallykanon heeft deelgenomen. De Yaris WRC heeft maar liefst 322 etappes gewonnen en Toyota werd met de auto in 2018 wereldkampioen. In 2019 en 2020 pakte Toyota GAZOO Racing met de Yaris WRC de rijderstitel. Het doel voor seizoen 2021 is om zowel de rijders- als de merkentitel te bemachtigen. Daarvoor blijft het team de auto verder verbeteren. Vanaf komend seizoen is Pirelli de nieuwe en enige bandenleverancier.

Dezelfde teams aan start van WRC 2021

De drie teams van het vorige seizoen rijden ook in 2021 voor Toyota GAZOO Racing in het WRC 2021. Dat zijn de wereldkampioenen Sébastien Ogier en Julien Ingrassia, Elfyn Evans en Scott Martin die vorig jaar als tweede eindigden en Kalle Rovanperä en Jonne Halttunen die vorig jaar als nieuwkomers een veelbelovende start maakten door als vijfde te finishen. Het nieuwe wereldkampioenschap rally start in het weekend van 21-24 januari 2021 met de Rally van Monte-Carlo.