1. Ontdek Toyota
 2. Nieuws
 3. GR Yaris uitgeroepen tot Hot Hatch van het Jaar

Dit is de beste Hot Hatch!

GR Yaris uitgeroepen tot heetste Hatchback
Dat we met de Toyota GR Yaris een geweldige sportauto ontwikkeld hebben, is ons wel duidelijk. Maar ook anderen zijn overtuigd van de topprestaties van de op rallysport geïnspireerde GR Yaris. Zoals TopGear Magazine die de Toyota GR Yaris tot grote winnaar van een multitest heeft uitgeroepen! Daarmee is de GR Yaris Hot Hatch van het Jaar 2020!
 • Hete Hatchbacks

  In de januari-editie van TopGear Magazine deelt de autoredactie traditiegetrouw verschillende awards in meerdere categorieën uit. Een van die categorieën is die van Hete Hatchbacks. Dit keer streden zeven auto’s om de titel van Hot Hatch van het Jaar 2020. Behalve de Toyota GR Yaris zijn dat de Audi S3, Ford Fiesta ST, Honda Civic Type R, Hyundai i30 N, Mercedes-AMG A 45 S en Volkswagen Golf GTI. Ondanks deze spierballentaal wint de GR Yaris. TopGear roept de GR Yaris dan ook uit tot hun grote favoriet en daarmee tot Hot Hatch van het Jaar 2020!

 • Oprecht ontzettend snel

  De conclusie van TopGear Magazine is helder: “De GR Yaris is oprecht ontzettend snel. (…) Hij heeft korte bakverhoudingen, reageert meteen en deelt hardere klappen uit dan je ziet aankomen. (…) Onze Hot Hatch van het Jaar is de Toyota GR Yaris. De GR Yaris grijpt terug naar een tijd dat de rallysport de wereld in zijn greep had en fantastische straatauto’s afwierp. Twee decennia later is dat recept nog steeds relevant.”

 • Krachtigste 3-cilinder ter wereld

  De GR Yaris is na de Toyota GR Supra het tweede sportmodel dat Toyota’s autosportdivisie Toyota GAZOO Racing ontwikkeld heeft. Zijn 1,6-liter turbobenzinemotor is de krachtigste 3-cilinder ter wereld met een vermogen van 192 kW/261 pk. De GR Yaris is geïnspireerd op Toyota’s deelname aan het World Rally Championship (WRC) en accelereert vanuit stilstand in slechts 5,5 seconden naar 100 km/uur. De topsnelheid is begrensd op 230 km/uur.