1. Ontdek Toyota
 2. Nieuws
 3. Een miljoen km met Toyota Verso.nl

Toyota-miljonair

Jan Schol behaalde met zijn Totota Corolla Verso één miljoen kilometers
Jan Schol (65) uit het Drentse Nieuw-Buinen is miljonair. Nou ja, samen met zijn trouwe Toyota Corolla Verso uit 2006 dan. Afgelopen Kerst zette hij eigenhandig 999.999 kilometers op de teller. Vervolgens vond de Verso het mooi geweest met kilometers bijhouden...
Schol, die sinds 1996 onafgebroken Toyota rijdt, vertelt vurig over zijn miljoenmoment. “Na die zes negens op de teller dacht ik dat de auto op nul zou springen. Dat moment móest ik voor mezelf vastleggen, ik was zo opgewonden als een kind. Ik besloot stapvoets te rijden op de vluchtstrook, maar er was geen nul te zien. Tot op de dag van vandaag niet, de teller kan zo'n stand blijkbaar niet aan.” Daarom houdt Jan Schol zijn kilometers sindsdien zo nauwkeurig mogelijk bij via de dagteller. De huidige stand ligt rond de 1.025.000 afgelegde kilometers. And still counting.
 • Mijlpaal

  Niet alleen het miljoen werd gevierd door Schol, die in zijn Verso vooral zakelijke snelwegkilometers reed. “Aanvankelijk was het een leaseauto en die moeten doorgaans bij 240.000 km de deur uit. Maar dat wilde ik helemaal niet. Hij reed nog zo lekker. Na de contractduur kwam de auto in mijn eigendom en zette ik er jaarlijks een tonnetje bij op. In 2012 was ik op een goed moment bijna thuis en had ik nog drie kilometers te gaan tot het halve miljoen. Ik zei tegen mijn vrouw dat ze maar moest instappen omdat we samen een mijlpaal gingen beleven.”

 • Met gemak naar het miljoen

  Maar ja, de auto bleef goed en een paar jaar later kwam de driekwart miljoen in beeld. “Dat ga je niet halen”, werd tegen mij gezegd. O, jawel hoor. En het gebeurde. Mijn Toyota-dealer in Stadskanaal zei toen: ‘Blijven doorrijden Jan, nu moet je voor het miljoen gaan’. En ook dat lukte zonder enige vorm van inspanning.”

 • Visitekaartje

  Veel kosten of problemen heeft Jan Schol niet gehad met zijn auto. Op zaken als olie, banden en remblokken na dan. “Maar ja, daar heeft elke automobilist mee van doen,” aldus Schol. En ja, hij heeft hier en daar een kras, deuk en steenslag op de motorkap. “Maar het nog steeds m'n visitekaartje.” Vertroetelen? Nee, daar is Jan niet van. “Ondanks het feit dat hij altijd buiten staat ben ik er wel zuinig op. Hij wordt bovendien écht gebruikt; hoge snelheden op de Autobahn, zware aanhangers aan de trekhaak, allemaal geen probleem.”

Betrouwbaarheid ongekend

Inmiddels is Jan Schol bijna 26x de aarde rondgereden met zijn lieveling, of zoals hij zelf zegt: zijn kantoor en tweede huis. “En ik ben er nog lang niet, hoor. De monteur zei laatst dat ik er nog met gemak twee ton bij kan rijden. Nou, met alle plezier. Want waarom zou ik 'm wegdoen? Ik heb zoveel moois beleefd met deze auto, het is een stukje van mezelf geworden. De betrouwbaarheid is ongekend, daar staat Toyota ook om bekend, maar dit exemplaar is in mijn ogen écht uniek.”