1. Ontdek Toyota
  2. Nieuws
  3. de heer van Barneveld ademt Toyota

Toyota-fan in hart en nieren

De heer van Barneveld ademt Toyota
Wanneer mag je jezelf een echte Toyota-fan noemen? Als je zoals de heer Jaap van Barneveld drie keer per week hardloopt in een Toyota t-shirt, en als 50-jarig huwelijkscadeau een Corolla aanschaft, dan kom je in elk geval behoorlijk in de buurt.

2,5 keer de wereld rond

Zo loopt de heer van Barneveld nog altijd fanatiek hard, in - jawel - een heus Toyota-shirt. Zijn vrouw gaat liever niet mee. "Ik heb nu 92.000 kilometer hardgelopen, mijn doel is de 100.000 te halen. Dat is 2,5 keer de wereld rond!" Bijzonder, aangezien hij begin dit jaar nog een hartstilstand kreeg en drie keer gereanimeerd moest worden. Inmiddels loopt hij weer als een kievit.

Verknocht aan Toyota

Ook autorijden is een grote hobby. De heer van Barneveld wisselde in zijn leven behoorlijk vaak van merk en model. Onder andere een Fiat 1100, een Volkswagen Kever en een Opel passeerden de revue. De afgelopen twintig jaar, sinds hij een Toyota-commercial op televisie zag, is de heer van Barneveld echter verknocht aan het Japanse merk.

Onvergetelijke ervaring

Zijn eerste Toyota was een Corolla, waarmee hij gelijk een onvergetelijke ervaring had bij dealerbedrijf Van Gent in Veenendaal. "Ik belde op een zaterdagmiddag rond sluitingstijd om te vragen of ik nog langs kon komen, waarop Cor van Gent antwoordde dat ze altijd tijd hadden om een auto te verkopen."

Schaalmodel

"Mijn schoonzoon en ik mochten een allebei een schaalmodel ophalen, of de deal nu doorging of niet. Toen kon het eigenlijk al niet meer stuk. Omdat de nieuwe auto drie maanden levertijd had, kreeg ik een mooie leenauto voor die periode. De verzekering en belasting moest ik zelf regelen. Maar toen Van Gent de auto op een maandag kwam brengen, was de verzekering en belasting al geregeld. En wat denk je? Het ging drie maanden goed, tot er op de laatste dag een sterretje in de voorruit kwam. Ook dat werd netjes opgelost bij de dealer."

Werkt altijd

Verschillende Toyota's volgden. In al die jaren heeft het merk de heer van Barneveld maar één keer in de steek gelaten. "Toen had ik een periode niet gereden en was de accu leeg, maar gelukkig was Van Gent er binnen tien minuten. Ik kies voor Toyota vanwege de betrouwbaarheid: het loopt en werkt altijd. Het zijn gewoon goede auto's. Ruim ook. Ik herinner mij nog dat mijn buurman apetrots was op zijn Mercedes, maar toch aan mij kwam vragen of ik een koelkastje wilde verhuizen omdat ik meer ruimte had. Sterker nog, er konden er wel twee in!”

De laatste Toyota?

En nu is het dus tijd voor misschien wel 'de laatste Toyota' ter ere van het 50-jarig huwelijk met Aty. Het wordt waarschijnlijk een Corolla GR-Sport. Hoewel, de heer van Barneveld is zó vaak van auto veranderd dat er verschillende weddenschappen lopen of hij 'm binnen een jaar weer inruilt. En of zijn vrouw er nou zoveel aan heeft? "Een cadeau is een groot woord, want waar ik een echte automaniak ben, interesseert het haar niet. Het is dus vooral een cadeau voor mijzelf. Maar we krijgen er ongetwijfeld een mooie bos bloemen bij!"