1. Elektrisch rijden
  2. Waterstof elektrisch
  3. Wat is het verschil tussen een waterstof en een batterij elektrische auto

Wat is het verschil tussen een waterstof- en een batterij elektrische auto?

Toyota legt uit
  • Wek onderweg je eigen elektriciteit op

    Beide auto’s brengen je van A naar B. Het verschil is wel dat je de energie voor een batterij elektrische auto uit het accupakket haalt. Dat is zwaar en je moet het wel opladen als hij leeg raakt. Een waterstofauto maakt zelf elektriciteit met waterstof.

    Het voordeel van een waterstofauto als de Toyata Mirai is dus dat je geen enkele uitstoot hebt, en toch profiteert van geweldige prestaties. En hoewel je wel regelmatig moet tanken, is de actieradius met zo’n 650 kilometer een flink stuk groter dan van een batterij elektrische auto. Bovendien kost stekkeren veel meer tijd. Het tanken van waterstof is binnen drie tot vijf minuten gebeurd.

Vraag je je nog steeds af wat het verschil tussen een batterij elektrische auto en een waterstofauto is? Lees hieronder de antwoorden op andere veelgestelde vragen over waterstof. Kijk dan ook meteen of de Toyota Mirai bij jou past.

Ontdek de Mirai

De nieuwe Mirai verlegt de grenzen van waterstofkracht. De nieuwe Mirai gaat verder dan zijn voorganger met een 30% grotere actieradius, opwindende prestaties en een fraai uiterlijk.