1. Elektrisch rijden
  2. Waterstof elektrisch
  3. Luchtzuivering toyota mirai

Van vervuilende naar schone uitstoot

Dit is hoe de Toyota Mirai de lucht zuivert
Aandacht voor het milieu zit verweven in het DNA van Toyota. Daarom zoeken we steeds naar nieuwe oplossingen om de uitstoot van onze auto’s nog verder te verkleinen. Voor de Toyota Mirai, onze waterstof elektrische auto, hebben we een innovatieve oplossing gevonden die de lucht zelfs zuivert. Dus hoe méér je rijdt, des te schoner de lucht.
  • De Toyota Mirai zuivert de lucht

    Emissievrij rijden: dat is ons doel voor de toekomst. Met onder andere onze hybride techniek zorgen we ervoor dat de modellen van Toyota steeds minder schadelijke stoffen uitstoten. De Toyota Mirai gaat echter nog een stapje verder. Onze waterstof elektrische auto zorgt ervoor dat de lucht niet wordt vervuild, maar juist schoner wordt gemaakt.

De oplossing: dubbele luchtfilters

In een waterstofauto gebeurt het volgende: waterstof reageert met zuurstof uit de buitenlucht. Hierdoor vormen waterstof en zuurstof weer water. Bij dit proces komt energie vrij in de vorm van elektriciteit, en die energie gebruikt de auto om op te rijden. Het water wordt weer uitgestoten via de uitlaat.

Hoe schoner de zuurstof die wordt gebruikt in dit proces, hoe beter. Daarom heeft de Toyota Mirai, onze waterstofauto, een dubbel luchtfilter die de lucht zuivert. Schadelijk stoffen zoals fijnstof en stikstof worden uit de lucht gefilterd voordat het de auto in gaat.

Dit is gunstig voor:

Efficiëntie
Hoe minder fijnstoffen en roetdeeltjes er in de auto komen, hoe efficiënter de waterstof wordt omgezet in elektriciteit en water. Door onzuivere lucht werkt de brandstofcel namelijk minder goed. Schone lucht draagt dus bij aan efficiëntie.

Schone lucht in de auto
Ook de lucht in de auto gaat eerst door het dubbele luchtfilter. Hierdoor is het klimaat in de auto gezonder voor alle passagiers.

De lucht die weer vrijkomt, is ook schoon
De gefilterde lucht die de auto verlaat, is schoner dan de buitenlucht. Op deze manier zorgt de Toyota Mirai ervoor dat de lucht niet wordt vervuild, maar juist schoner wordt gemaakt.

De filters die de Mirai hiervoor gebruikt, zijn volledig onderhoudsvrij. Dus het levert geen extra kosten en vervuiling op tijdens het onderhoud.