De nieuwe generatie Private Lease van Toyota

Nu al vanaf € 199,-* per maand

Precies weten waar u aan toe bent? Uw kilometrage aanpassen of uw eigen auto inruilen bij het afsluiten van een Private Lease contract? Kies dan voor de nieuwe generatie Private Lease van Toyota. U rijdt dan al vanaf € 199,-* per maand in een splinternieuwe Toyota. All-in. Dus inclusief reparaties en onderhoud, wegenbelasting, verzekering én banden. U betaalt alleen nog de benzine.

Wat is de nieuwe generatie Private Lease?

De nieuwe generatie Private Lease staat garant voor gemak, zekerheid én flexibiliteit. Hoe uw leven ook verandert, Toyota verandert met u mee. Om te beginnen stapt u zonder borg of aanbetaling in een splinternieuwe auto. Krijgt u te maken met ongewenst inkomensverlies of ontslag, dan is uw Private Lease contract opzegbaar. Daarnaast is een ongevallen inzittendenverzekering gewoon standaard inbegrepen. Verder is het mogelijk om vooruit te betalen, uw huidige auto vroegtijdig in te ruilen of het kilometrage tussentijds aan te passen.

/

Veelgestelde vragen

Nieuwe generatie Private Lease

1. Wat is de nieuwe generatie Toyota Private Lease?

De nieuwe generatie Toyota Private Lease zijn de voorwaarden van Toyota die zorgen voor extra zekerheid, gemak en flexibiliteit. Bij onvoorziene situaties of veranderingen binnen uw leven, denkt Toyota met u mee. Krijgt u te maken met ongewenst inkomensverlies of ontslag, dan is u Private Lease contract opzegbaar. U kunt uw maandbedrag verlagen door een vooruitbetaling te doen, eventueel door uw huidige auto in te ruilen en tijdens het contract uw kilometerbundel aanpassen.

2. Heb ik nu al de nieuwe generatie Toyota Private Lease?

De nieuwe generatie Toyota Private Lease is de overkoepelende naam voor de algemene voorwaarden van Toyota Private Lease. U kunt dus gebruik maken van deze voorwaarden als u al een Toyota rijdt via Private Lease.

3. Hoe kan ik tijdens het contract mijn kilometers aanpassen?

Voor het aanpassen van het afgesproken aantal kilometers op uw contract, neemt u contact op met Toyota Financial Services via 0347 – 367 816. In overleg met u passen wij het aantal kilometers aan. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het aantal gereden meer- of minderkilometers aan het einde van uw contract af te rekenen.

4. Hoe werkt het als ik de inruilwaarde van mijn huidige auto wil laten berekenen?

De waarde van uw huidige auto kunt u laten berekenen bij de Toyota dealer. De dealer zal de taxatie verzorgen en direct de inruilwaarde voor u berekenen. U kunt er ook voor kiezen om deze waarde te gebruiken voor een vooruitbetaling en hiermee het Private Lease maandbedrag verlagen. De vooruitbetaling mag maximaal 50% van alle termijnen van het leasecontract bedragen.

5. Is het mogelijk om een vooruitbetaling te doen?

Ja, bij Toyota Private Lease is het mogelijk om een vooruitbetaling te doen. De vooruitbetaling wordt dan gebruikt om elke maand, gedurende de hele looptijd zoals afgesproken op het contract, een gelijkblijvend gedeelte van uw maandbedrag te voldoen. Zo hoeft u maandelijks slechts nog het resterende deel van uw maandbedrag te betalen. Aan het eindelijk van de leaseperiode is de vooruitbetaling verbruikt.
Voorbeeld: U betaalt een bedrag van € 1.800,- vooruit voor een contract van 36 maanden. Uw maandbedrag wordt dan elke maand met € 50,- (= € 1.800,- / 36) verlaagd.

6. Wanneer kan ik het private leasecontract kosteloos opzeggen?

Bij Toyota Financial Services kan een private leasecontract in de onderstaande gevallen zonder extra kosten worden beëindigd:

 • Overlijden
 • Inkomstenverlies door
  • Echtscheiding of ontbinding van geregistreerd partnerschap
  • Gedwongen ontslag
  • Arbeidsongeschiktheid

Voor het bovenstaande zijn de onderstaande voorwaarde van toepassing:

 • U moet aantonen dat het geval zich heeft voorgedaan.
 • U moet aantonen dat u daardoor de leasetermijn niet meer kunt betalen. Dit gebeurt door middel van een nieuwe inkomsten/lastenberekening.
 • U hebt altijd tijdig aan alle verplichtingen uit de leaseovereenkomst voldaan, zoals het tijdig betalen van de leasetermijnen.

7. Wat is een ongevallen inzittendenverzekering?

Bij Toyota Private Lease is een ongevallen inzittendenverzekering standaard inbegrepen. Deze verzekering keert een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden van de bestuurder of een passagier door een ongeval. Hiermee zijn u en uw passagiers aanvullend verzekerd.

8. Wijzigt de hoogte van mijn eigen risico na schade?

Nee, met Toyota Private Lease profiteert u van een vast eigen risico. Ook na schadegevallen blijft de hoogte van uw eigen risico ongewijzigd. Uw eigen risico is standaard € 300,- per schadegeval.

9. Wanneer kan ik gebruik maken van vervangend vervoer?

Als het onderhoud of reparatie van uw private leaseauto langer dan 24 uur duurt, krijgt u van ons een vervangende auto. Hiervoor hoeft u niets extra te betalen.

Aanvragen & bestellen

1. Wat krijg ik allemaal voor de leaseprijs?

U betaalt Toyota Financial Services iedere maand het leasetarief. Hiervoor krijgt u het volgende:

 • U mag de auto gebruiken
 • Wij betalen reparaties en onderhoud
 • Wij zorgen ervoor dat de auto WA-verzekerd is en dragen het cascorisico (met een maximale eigen bijdrage van € 300,- per niet-verhaalbare schade)
 • Schadeherstel en ruitreparatie (bij ruitvervanging geldt er een eigen bijdrage van € 90,-)
 • Personen ongevallenverzekering voor inzittenden
 • Motorrijtuigenbelasting (wegenbelasting)
 • Bandenvervanging (bij normaal gebruik)
 • Afschrijving en rente
 • Afleveringskosten en verwijderingsbijdrage
 • Hulp bij een ongeval in het binnen- of buitenland (dit geldt voor iedereen die in de private leaseauto rijdt)
 • Pechhulp in Europa (dit geldt voor iedereen die in de private leaseauto rijdt)

U betaalt zelf nog de brandstof, eventuele verkeersboetes en parkeerkosten.

2. Moet ik vooraf borg betalen?

Nee, u betaalt bij ons geen borg.

3. Hoe werkt het als ik de inruilwaarde van mijn auto wil laten berekenen?

De inruilwaarde van uw huidige auto kunt u op deze pagina (hyperlink) zelf berekenen. U kunt er ook voor kiezen om deze waarde te gebruiken voor een vooruitbetaling. De vooruitbetaling mag maximaal 35% van alle termijnen van het leasecontract bedragen. Tijdens het berekenen van uw Private Lease maandbedrag kunt u zelf het voordeel hiervan berekenen.

4. Hoe verloopt een private leaseaanvraag?

 1. Nadat u een aanvraag heeft gedaan, zal deze door ons, de leasemaatschappij Toyota Financial Services, worden behandeld. Binnen 1 werkdag ontvangt u een bericht.
 2. Tijdens het telefonisch kennismakingsgesprek krijgt u een voorlopige terugkoppeling op uw aanvraag. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Bij een positieve uitslag vragen wij u om diverse documenten ter controle aan te leveren.
 3. Nadat u alle gegevens heeft aangeleverd, toetsen wij uw aanvraag bij de Stichting BKR en maken een budgettaire berekening, zodat wij u verantwoord een private lease kunnen verstrekken.
 4. Na de controle ontvangt u het contract, die u kunt ondertekenen en terugsturen.
 5. Na ontvangst van het ondertekende contract, bestellen wij de auto. Uw Toyota dealer informeert u over de verwachte levertijd van de auto.
 6. Zodra de auto bij uw Toyota dealer staat, neemt deze contact met u op om een afleverafspraak te maken.

5. Welke gegevens zijn er nodig voor een aanvraag?

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie hebben wij minimaal de volgende gegevens van u nodig:

 • Naam
 • Adres
 • Woonplaats
 • Telefoonnummer en e-mailadres
 • Kopie inkomstenbewijs (maximaal 2 maanden oud)
 • Kopie geldig rijbewijs (voor- en achterkant)
 • Recent bankafschrift met de afschrijving van de woonlasten
 • Inzicht in uw andere betaalverplichtingen (bijvoorbeeld alimentatie of studiefinanciering)
 • Kopie polis overzicht waar de schadevrije jaren op vermeld staan

6. Kan ik ook privé leasen zonder BKR registratie??

Nee, als leasemaatschappij zijn wij verplicht om private leasecontracten bij de Stichting BKR aan te melden. Dankzij een toetsing bij Stichting BKR kunnen wij u verantwoord een private lease verstrekken. Uw financiële verplichtingen, waarvan het private leasecontract er één is, hebben invloed op de ruimte die u heeft voor een nieuwe lening of hypotheek. Met het accepteren van uw aanvraag weet u dat u ook financieel zorgeloos van uw auto kunt genieten.

Wij registreren een gedeelte van het private leasebedrag bij het BKR. 65% van de som van alle maandtermijnen wordt geregistreerd.

Voorbeeld
Uw maandbedrag is € 250,- en u heeft looptijd van 48 maanden gekozen. In totaal betaalt u dus 48 x € 250,- = € 12.000,-. Voor de BKR-registratie wordt dan een bedrag geregistreerd dat gelijk is aan 65% van € 12.000,- = € 7.800,-.

7. Zit ik meteen vast aan het private leasecontract na ondertekening?

Nee, op het moment dat u de leaseovereenkomst ondertekent, heeft u een bedenktijd van 14 dagen. Na het verstrijken van deze bedenktijd, bestelt Toyota Financial Services uw nieuwe Toyota.

8. Hoe vraag ik een parkeervergunning aan voor mijn private leaseauto?

U kunt contact opnemen met Toyota Financial Services via telefoonnummer 0347 - 367 954 (geopend op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur ) of per e-mail contractbeheer@toyotafs.nl. Wij helpen u graag verder met een machtiging. Met deze machtiging kunt u zelf een parkeervergunning aanvragen in uw gemeente.

9. Is het mogelijk om een vooruitbetaling te doen?

Ja, bij Toyota Private Lease is het mogelijk om een vooruitbetaling te doen. De vooruitbetaling wordt dan gebruikt om elke maand, gedurende de hele looptijd zoals afgesproken op het contract, een gelijkblijvend gedeelte van uw maandbedrag te voldoen. Zo hoeft u maandelijks slechts nog het resterende deel van uw maandbedrag te betalen. Aan het eindelijk van de leaseperiode is de vooruitbetaling verbruikt.
Voorbeeld: U betaalt een bedrag van € 1.800,- vooruit voor een contract van 36 maanden. Uw maandbedrag wordt dan elke maand met € 50,- (= € 1.800,- / 36) verlaagd.

Einde contract

1. Kan ik mijn private leasecontract verlengen?

Ja, uw private leasecontract kan in overleg worden verlengd. Neem hiervoor contact met ons op via 0347 - 367 954 (geopend op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur) of contractbeheer@toyotafs.nl.

2. Waar lever ik mijn auto in aan het einde van het contract?

U levert uw private leaseauto in bij de Toyota dealer waar uw auto ook heeft opgehaald. Maak voor de definitieve inname een afspraak met Toyota Financial Services via 0347 - 367 953 (geopend op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur) of wagenparkbeheer@toyotafs.nl.

3. Wat gebeurt er als ik de auto inlever met schade?

De staat van de private leaseauto en de aanwezigheid van schades worden vastgelegd in een innamerapport, opgesteld door een onafhankelijk inspectiebedrijf. Wij snappen dat u de auto ook heeft gebruikt. Dus reguliere gebruikersschades zijn acceptabel. Hiervoor ontvangt u geen factuur.

Bij grotere schades die niet onder reguliere gebruikersschade vallen, geldt een eigen risico per schadegeval (€ 300,- bij cascoschade en € 90,- bij ruitvervanging) . Alle details over het innameproces vindt u terug in het innameprotocol.

4. Kan ik aan het einde van het contract de private leaseauto overnemen?

Ja, dat kan. Bij interesse kunt u een e-mail sturen naar directsales@toyotafs.nl om de overnameprijs op te vragen. Hiervoor hebben wij de volgende gegevens van u nodig:

 • Het kenteken
 • De huidige kilometerstand
* Disclaimer Toyota Private Lease maandtarieven

Toyota Financial Services leasetarief per maand o.b.v. Toyota Private Lease, 48 mnd, 10.000 km/jaar, wegenbelasting in provincie Gelderland, incl. max. bonus/malus (12 schadevrije jaren) en btw, en excl. brandstof • Tarieven kunnen afwijken bij gekozen uitvoering, wijziging van opties, looptijd, kilometrage, schadevrije jaren en gewicht • Meerkilometerprijs varieert tussen € 0,04 en € 0,11 per km, exacte prijs staat vermeld op de offerte • (Actie)voorwaarden van toepassing • Toetsing en registratie BKR • Wijzigingen en typefouten voorbehouden • directsales@toyotafs.nl

*Op basis van de door u opgegeven informatie wordt een zo nauwkeurig mogelijke inschatting gemaakt van de inruilwaarde van uw auto. De inruilwaarde van uw auto is slechts een indicatie en onder voorbehoud van inspectie en technische keuring van uw auto bij uw Toyota-dealer. Ga voor uw persoonlijk aanbod naar uw Toyota-dealer.

Toyota cookiebeleid

Toyota.nl maakt gebruik van essentiële cookies, cookies ter verbetering van de website en social media en reclame cookies om u optimaal van dienst te zijn en te zorgen dat u relevante advertenties te zien krijgt. Als u hiermee akkoord gaat, kunt u gewoon verder gaan. In ons cookiebeleid leest u meer over cookies en kunt u indien gewenst uw cookie-instellingen aanpassen.