LQ
Afgebeeld: concept voertuig
Maakt een emotionele verbinding met zijn bestuurder
In het verleden was onze liefde voor auto's gebaseerd op het feit dat ze ons ver weg brachten en ons in staat stelden avonturen te beleven. Geavanceerde technologie geeft ons nieuwe mogelijkheden om van toegevoegde waarde te zijn in het leven van klanten. Toyota presenteert met gepaste trots de LQ, een voertuig met een persoonlijke rijbeleving. De LQ heeft een antwoord op de unieke mobiliteitswensen van elke bestuurder en maakt nog meer dan voorheen een sterke verbinding tussen het voertuig en de bestuurder.
AANDRIJFLIJN
ELEKTRISCHE ACCU
EV ACTIERADIUS
ONGEVEER 300 KILOMETER
ZITPLAATSEN
4
Yui - Mobiliteitsdeskundige en A.I. Agent
De LQ is een concept voertuig dat geavanceerde technologie toepast om een emotionele band te ontwikkelen met de bestuurder, vanuit de thema's Leren, Groeien en Liefde. De LQ is uitgerust met geautomatiseerde functies en beschikt over 'Yui' een krachtige interactieve assistent met kunstmatige intelligentie, die in staat is om te leren van zijn bestuurder en op basis daarvan een persoonlijke mobiliteitsbeleving biedt. De naam LQ staat voor de hoop van Toyota dat deze benadering het begin is van de ontwikkeling van toekomstige concepten die de relatie tussen mens en machine versterken.
Technologie ontworpen met oog op veiligheid, gemoedsrust en comfortabele mobiliteit
De LQ beschikt niet alleen over geautomatiseerde functies volgens de op één na hoogste SAE Level 4 norm, maar ook over een geautomatiseerde functie voor Valet Parking die optimaal gebruiksgemak biedt. Het Augmented Reality Head-Up Display (AR-HUD) vergroot het informatiedisplay voor de bestuurder en is ondersteunend voor een veilige rijstijl. Het geavanceerde zitsysteem van de LQ omvat onder meer meerdere opblaasbare kussens in de zitting en in de stoelen geïntegreerde airconditioning. Beide helpen de bestuurder alert of juist ontspannen te houden, afhankelijk van de rijomstandigheden.
Intuïtieve communicatie
De LQ maakt gebruik van de hemelbekleding en de vloermatten als intuïtief communicatieplatform tussen het voertuig en de passagiers. Geïntegreerde lichtpanelen hebben verschillende kleuren die geautomatiseerde of handmatige rijmodi aangeven. Door de verschillende voetruimtes te verlichten, geeft de Yui assistent aan welke passagier op dat moment wordt 'aangesproken'. Met behulp van de Digital Micromirror Device (DMD) in de koplampen kan de LQ tevens informatie, zoals de toestand van het wegoppervlak, doorgeven aan mensen in of naast de auto. Het systeem activeert daartoe een miljoen minuscule spiegels om complexe vormen op het wegdek te projecteren.
Design: van binnen naar buiten
Het interieur van de LQ heeft een futuristisch, naar voren gericht design waarin Yui het middelpunt vormt op het instrumentarium. Het ontwerp onderscheidt zich met een lijnenspel dat zich vanuit het interieur uitstrekt over het exterieur. Het minimalistisch vormgegeven interieur is strak en elegant, met belangrijke onderdelen, zoals ventilatieopeningen van de airconditioning, verborgen achter onzichtbare panelen. De 3D-geprinte middenconsole is ontworpen volgens het principe van topologie-optimalisatie, met als resultaat maximale stevigheid in een interieur waarin minder dragende delen zichtbaar zijn voor de passagiers. De portieren zijn voorzien van glas dat naadloos aansluit bij het interieur van de auto, waardoor een geïntegreerd, elegant design ontstaat.