1. Private lease
  2. Benzine of diesel

Kies je benzine of diesel voor je private lease auto?

Toyota legt het je graag uit
Je denkt aan private lease maar je twijfelt over benzine of diesel lease. Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen benzine en diesel? Zijn er nog wel voordelen aan het rijden van diesel? We leggen graag uit hoe het zit.

Voordelen benzine

Bij veel mensen heerst de perceptie dat je met benzine duurder uit bent dan met diesel. Het omslagpunt waarbij diesel goedkoper is dan benzine is in veel gevallen pas bij meer 30.000 km per jaar. Dit komt door de aanschafprijs, afschrijving en wegenbelasting van een diesel auto. Benzine heeft in bijna alle gevallen veel voordelen ten opzichte van diesel.

  • Goedkoper in aanschaf 
  • Lagere afschrijving 
  • Lagere wegenbelasting 
  • Lagere verzekeringspremie 
  • Beter voor het milieu

Voordelen diesel

De voordelen van diesel zal je pas merken als je meer dan 30.000 km per jaar rijdt. Over het algemeen zijn de kosten van diesel in alle opzichten duurder dan benzine. Zijn er dan nog wel voordelen van diesel ten opzichte van benzine?

Een aantal voordelen op een rij:

  • Lagere brandstofkosten 
  • Zuiniger in verbruik

Omslagpunt

Twijfel je nog of je beter benzine of diesel kunt rijden? Het grootste voordeel van diesel is dat het goedkoper is om te tanken. Daar staat tegenover dat je per maand meer kwijt bent aan hoge vaste en variabele kosten. Zo betaal je meer aan wegenbelasting en verzekering. Ook zijn doorgaans de kosten voor reparatie en onderhoud bij diesel hoger. Het omslagpunt waarbij diesel goedkoper is dan benzine is in in veel gevallen pas bij 30.000 km per jaar. In de meeste gevallen zal je goedkoper uit zijn met een auto die op benzine rijdt.

En dat niet alleen, benzine is een schonere brandstof dan diesel. Dus benzine is niet alleen beter voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. En als je kiest voor een Hybride van Toyota, geniet je niet alleen van de voordelen van benzine maar rijd je met nog minder uitstoot en een veel lager verbruik.