Deze 5 Toyota robots zorgen dat Tokyo 2020 onvergetelijk wordt

Toyota ontwikkelt robots voor Olympische en Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo

Toyota Motor Corporation (Toyota) is wereldwijd sponsor van de Olympische en Paralympische Spelen. Hierbij ligt de nadruk op mobiliteit. En daarin gaan we heel ver. Verder dan auto's alleen. Bijvoorbeeld met robots. De volgende 5 Toyota robots zijn je van dienst tijdens de spelen van 2020 in Tokyo.

Mascotte robot: Miraitowa / Someity

Toyota en de organisatie van Tokyo 2020 werken samen aan een mascotte voor de spelen, een robot. Waarom een robot? Om duidelijk te maken dat Tokyo 2020 de meest innovatieve en technologisch geavanceerde spelen tot nu toe worden. De mascotte heet atleten en bezoekers welkom tijdens officiële gelegenheden. De robot kan op afstand bediend worden. En met de camera op zijn hoofd, ziet hij mensen. Vervolgens kan hij met zijn ogen reageren op wat deze mensen doen. Geef toe, dit is toch de coolste mascotte voor de spelen ooit?

/
Humanoid Robot: T-HR3

We stellen je graag voor aan T-HR3. Via deze robot kan je communiceren met bijvoorbeeld atleten, zelfs als je niet fysiek bij de sporter in kwestie aanwezig bent. Je bedient de T-HR3 met de mascotte hierboven vanaf een andere locatie en bent dus heel ergens anders. En toch kun je de sporter bijvoorbeeld een high five geven. Jij maakt het gebaar en de T-HR3 doet dit realtime na, zonder vertraging. Ook kan de T-HR3 beelden tonen en geluiden maken.

/

Dit zijn mobiliteitsoplossingen die Toyota naar de Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo 2020 brengt. Er zijn 3 doelstellingen tijdens deze spelen. Mobiliteit voor iedereen, zodat iedereen vrij kan bewegen. Duurzaamheid, we willen een waterstof gemeenschap realiseren. En we willen de spelen ondersteunen met transport. Hiermee willen we mobiliteitsoplossingen bieden die verder gaan dan de traditionele voertuigen en zelfs robots inzetten.

Remote location communication Robot: T-TR1

Tijdens de spelen van Tokyo 2020 geen tijd voor een bepaald event waarbij je toch aanwezig wil zijn? De T-TR1 helpt je uit de brand. Hij is ontwikkeld door een Amerikaans onderzoeksbureau van Toyota in Amerika, het Toyota Research Institute. De robot bestaat feitelijk uit een levensgroot, rechthoekig display met erbovenop een camera. En nu komt het: iemand anders kan jou op het levensgrote display zien én met je praten. Terwijl je dus eigenlijk heel ergens anders bent! Je bent dus niet fysiek maar wel virtueel op het event aanwezig.

/
/
Human Support Robot (HSR) en Delivery Support Robot (DSR)

Als je tijdens de spelen van Tokyo 2020 je plekje op de tribune zoekt, kan het zomaar gebeuren dat de robot HSR (Human Support Robot) je assisteert. De robot begeleidt bezoekers naar hun tribuneplaats en biedt ze lichte maaltijden aan. Zijn broertje – de DSR, Delivery Support Robot – brengt drankjes en snacks rond die bezoekers elders besteld hebben. De robots assisteren ook toeschouwers met een lichamelijke beperking en rolstoelgebruikers.

/
Field Support Robot: FSR

Leuk, dat discuswerpen en speerwerpen, maar ga al die discussen en speren maar eens verzamelen als ze na een wedstrijd eenmaal geworpen zijn. Dus hebben we de Field Support Robot ontwikkeld. Die is gemaakt om de eerder genoemde items te vervoeren en terug te brengen. De robot rijdt zelfstandig achter een medewerker van de spelen aan en vermijd obstakels tijdens het ophalen en vervoeren van werp items. Toyota en Tokyo 2020 zullen samenwerken met de International Association of Athletics Federations (IAAF) bij het ontwikkelen van de FSR voor de spelen van 2020 in Tokyo.

Lees meer

Doe de grote Corolla-quiz Doe de grote Corolla-quiz 55 jaar Toyota Corolla: doe de quiz Akio Toyoda is ‘autopersoon’ van het jaar Akio Toyoda is ‘autopersoon’ van het jaar Toyota President benoemd tot 2021 World Car Person of the Year Deze rolstoel is anders dan elke andere rolstoel Deze rolstoel is anders dan elke andere rolstoel Ultralichte rolstoel van koolstofvezel wint Toyota Mobility Unlimited Challenge Toyota steunt De Grote Droomloterij Toyota steunt De Grote Droomloterij Koop loten voor De Grote Droomloterij en laat dromen van gehandicapte sporters uitkomen