100% elektrisch: de nieuwe Proace City Electric

Ideaal voor ondernemers die met zero emission verder willen

Toyota gaat steeds verder in volledig elektrisch rijden. Onlangs hebben we al de Proace Electric geïntroduceerd. Een moderne 100% elektrische bestelbus met een ouderwets grote laadruimte. Later dit jaar volgt meteen al de tweede 100% elektrisch bedrijfswagen; de Toyota Proace City! Een compacte bestelauto met een hele grote aantrekkingskracht. En het perfecte maatje om mee te klussen, te werken of te bezorgen in stedelijk gebied.

Lekker snel laden

De nieuwe Proace City Electric heeft een efficiënte lithium-ion batterij met een capaciteit van 50 kWh, met een vermogen van 136 pk (100 kW). Goed voor een uiterst soepel rijgedrag, waar je dankzij de volledig elektrische aandrijflijn ook in de milieuzones van kunt genieten. Want schadelijke uitstoot kent de Proace City Electric niet. En omdat de auto standaard is uitgerust met een 3-fasen lader van 11 kW, kun je overal lekker vlot laden. Tot wel 100kW bij een snellader, zodat je altijd weer snel onderweg bent. Naar een volgende klus of lekker naar huis na een dag werken.

Proace City Electric
Tot 15 jaar of een miljoen kilometer garantie op het accupakket

De Toyota Proace City Electric wordt leverbaar in twee lengtematen (de ‘ge-wone’ en de Long versie) en in een praktische personenversie, de Proace Ci-ty Verso Electric. Dankzij talrijke opbergvakken, een enorme bagageruimte, een zeer flexibel interieur en standaard zeven zitplaatsen is dat echt de ideale familie auto. En welke Proace City je ook kiest: op het accupakket krijg je altijd een ongekende garantie: tot 15 jaar of een miljoen kilometer*!

* Tot 75 procent van de capaciteit

Toyota PROACE Electric
Overstappen naar elektrisch was nog nooit zo aantrekkelijk.

Omdat de overheid de CO2 uitstoot van het autoverkeer wil verminderen, in-troduceren steeds meer steden ‘Zero Emission Zones’. Daar mag je dus al-leen nog maar in met een emissievrij voertuig. Om ondernemers te helpen de overstap te maken, is er nu de SEBA. Dat staat voor ‘Subsidieregeling Emis-sieloze Bedrijfswagens’.

Voor wie is de subsidie?

Tot en met 31 december 2025 kunnen ondernemers en/of non-profit instellin-gen een subsidie aanvragen van 10% over de aanschafwaarde van een elek-trische bedrijfswagen, met een maximum van € 5.000,-. Er geldt natuurlijk wel een aantal eisen. Zoals een grijs kenteken, een maximaal toelaatbare massa van 4.250 kilo, een minimale actieradius van 100 kilometer (getest door de WLTP) en tot slot moet de bedrijfswagen 100% elektrisch rijden, voorzien zijn van een loodvrij accupakket en een netto catalogusprijs hebben van minimaal € 20.000,- exclusief BTW.

Proace City Electric
Inclusief extra Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Als je als ondernemer zakelijk een nog niet-geregistreerd elektrisch voertuig aanschaft, kun je ook nog eens gebruik maken van de MIA. Oftewel de Milieu-investeringsaftrek. Via deze subsidie kun je je fiscale winst verlagen met 36% van het investeringsbedrag van de elektrische bedrijfswagen. Dit bedrag moet minimaal € 2.500,- per voertuig zijn met een maximale totale investering van € 75.000,-. Je kunt dus op meerdere bedrijfswagens gebruik-maken van de MIA.

Proace City Electric
En met Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Bij de aanschaf van een (elektrische) bedrijfswagen, kun je ook gebruik-maken van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Daarmee verlaag je de fiscale winst met 28% over de investering. Dit kan met investeringen tus-sen € 2.401,- en € 59.170,-.

Proace City Electric
Profiteer maximaal door het stapelen van subsidies

Als je aan alle voorwaarden van bovenstaande subsidies voldoet, kun je dus subsidies stapelen. Zo profiteer je maximaal van de mogelijkheden en stap je extra voordelig in een elektrische Toyota bedrijfswagen. De Toyota dealer weet er alles van en helpt je graag verder.

Leverbaar vanaf najaar 2021

De nieuwe Toyota Proace City Electric is vanaf de herfst van 2021 leverbaar. Nog even geduld dus. Maar het is het waard. Tot die tijd kun je al wel bij de Toyota dealer terecht voor de Proace Electric en Proace Verso die nu al le-verbaar zijn. We houden je hier graag op de hoogte van alle details over de Proace City Electric, dus zorg dat je regelmatig even langskomt. Of schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief.