100% elektrisch: de nieuwe Proace City Electric

Ideaal voor ondernemers die met zero emission verder willen

Toyota gaat steeds verder in volledig elektrisch rijden. Onlangs hebben we de Proace Electric geïntroduceerd. Een moderne 100% elektrische bestelbus met een ouderwets grote laadruimte. Dit jaar volgt al de tweede 100% elektrisch bedrijfswagen; de Toyota Proace City! Een compacte bestelauto met een grote aantrekkingskracht. Het perfecte maatje om mee te klussen, te werken of te bezorgen in stedelijk gebied. Hij is leverbaar vanaf € 25.995,- exclusief btw en subsidies.

Lekker snel laden

De nieuwe Proace City Electric heeft een efficiënte lithium-ion batterij met een capaciteit van 50 kWh, met een vermogen van 136 pk (100 kW). Goed voor een uiterst soepel rijgedrag, waar je dankzij de volledig elektrische aandrijflijn ook in de milieuzones van kunt genieten. Want schadelijke uitstoot kent de Proace City Electric niet. En omdat de auto standaard is uitgerust met een 3-fasen lader van 11 kW, kun je overal lekker vlot laden. Tot wel 100 kW bij een snellader, zodat je altijd weer snel onderweg bent. Naar een volgende klus of lekker naar huis na een dag werken.

Proace City Electric
Tot 15 jaar / tot 1.000.000 kilometer garantie op het accupakket

De Toyota Proace City Electric wordt leverbaar in twee lengtematen (de ‘gewone’ en de Long versie) en in een praktische personenversie, de Proace City Verso Electric. Dankzij talrijke opbergvakken, een enorme bagageruimte, een zeer flexibel interieur en standaard zeven zitplaatsen is dat echt de ideale familie auto. En welke Proace City je ook kiest: op het batterijpakket krijg je altijd een ongekende garantie: tot 15 jaar / tot 1.000.000 kilometer*!

* Tot 70 procent van de oorspronkelijke capaciteit, mits jaarlijks door de Toyota dealer geïnspecteerd.

Toyota PROACE Electric
Overstappen naar elektrisch was nog nooit zo aantrekkelijk.

Omdat de overheid de CO2 uitstoot van het autoverkeer wil verminderen, introduceren steeds meer steden ‘Zero Emission Zones’. Daar mag je dus alleen nog maar in met een emissievrij voertuig. Om ondernemers te helpen de overstap te maken, is er nu de SEBA. Dat staat voor ‘Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfswagens’.

Voor wie is de subsidie?

Tot en met 31 december 2025 kunnen ondernemers en/of non-profit instellingen een subsidie aanvragen van 10% over de aanschafwaarde van een elektrische bedrijfswagen, met een maximum van € 5.000,-. Er geldt natuurlijk wel een aantal eisen. Zoals een grijs kenteken, een maximaal toelaatbare massa van 4.250 kilo, een minimale actieradius van 100 kilometer (getest door de WLTP) en tot slot moet de bedrijfswagen 100% elektrisch rijden, voorzien zijn van een loodvrij accupakket en een netto catalogusprijs hebben van minimaal € 20.000,- exclusief BTW.

Proace City Electric
Inclusief extra Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Als je als ondernemer zakelijk een nog niet-geregistreerd elektrisch voertuig aanschaft, kun je ook nog eens gebruik maken van de MIA. Oftewel de Milieu-investeringsaftrek. Via deze subsidie kun je je fiscale winst verlagen met 36% van het investeringsbedrag van de elektrische bedrijfswagen. Dit bedrag moet minimaal € 2.500,- per voertuig zijn met een maximale totale investering van € 75.000,-. Je kunt dus op meerdere bedrijfswagens gebruikmaken van de MIA.

Proace City Electric
En met Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Bij de aanschaf van een (elektrische) bedrijfswagen, kun je ook gebruikmaken van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Daarmee verlaag je de fiscale winst met 28% over de investering. Dit kan met investeringen tussen € 2.401,- en € 59.170,-.

Proace City Electric
Profiteer maximaal door het stapelen van subsidies

Als je aan alle voorwaarden van bovenstaande subsidies voldoet, kun je dus subsidies stapelen. Zo profiteer je maximaal van de mogelijkheden en stap je extra voordelig in een elektrische Toyota bedrijfswagen. De Toyota dealer weet er alles van en helpt je graag verder.

Leverbaar vanaf € 25.995,-

De nieuwe Toyota Proace City Electric is leverbaar vanaf € 25.995,-. Daarmee komt hij dus in aanmerking voor bovenstaande subsidieregelingen. Zo rij je extra voordelig én emissievrij van klus naar klus!