Toyota onthult volledig nieuwe GR 86

Opvolger van Toyota GT86

Hou me op de hoogte

Toyota heeft de langverwachte opvolger van de Toyota GT86 onthuld. Dat is de volledig nieuwe Toyota GR 86. De sportcoupé is ontwikkeld door Toyota GAZOO Racing en is – na de GR Supra en GR Yaris – het derde GR-model dat wereldwijd leverbaar wordt.

Hou me op de hoogte

Toyota GR 86 naar verwachting lichtste in zijn klasse

De nieuwe Toyota GR 86 biedt dezelfde hoge mate van rijplezier als zijn voorganger, de alom geprezen Toyota GT86. Die kwam in 2012 op de markt en is inmiddels wereldwijd meer dan 200.000 keer verkocht. Leuk weetje, vooral als je van rijdynamiek houdt: de Toyota GR 86 wordt naar verwachting de lichtste 4-zits coupé in zijn klasse dankzij meerdere gewicht besparende toepassingen, waaronder dak- en carrosseriedelen van aluminium.

/
Horizontale geplaatste viercilindermotor

De Toyota GR 86 wordt aangedreven door een nieuwe lichtgewicht horizontaal geplaatste viercilindermotor. De motorinhoud is in vergelijking tot de Toyota GT86 met 2,0-liter motor vergroot tot 2,4-liter. Mede hierdoor levert de Toyota GR 86 betere prestaties dan zijn voorganger. Door de horizontale plaatsing is het lage zwaartepunt behouden en dat komt de stuurscherpte en stabiliteit ten goede.

‘Best in class’

De afmetingen van de nieuwe Toyota GR 86 zijn bijna identiek aan die van de GT86. De torsiestijfheid van de carrosserie is met ongeveer 50 procent verhoogd. Bepaalde functionele aerodynamische componenten zoals onder meer de luchtinlaten aan de voorzijde en openingen net achter de voorste spatborden zijn ontwikkeld op basis van de race-ervaring van Toyota GAZOO Racing. Het moet ertoe bijdragen dat de nieuwe Toyota GR 86 net als zijn voorganger GT86 ‘best in class’ wordt als het aankomt op stabiliteit en ‘handling’. De geheel nieuwe GR 86 komt ook naar Nederland. Meer details volgen later dit jaar.

/

Meer over TOYOTA GAZOO Racing

Update Bart, Annelouc en Ted Update Bart, Annelouc en Ted 500 km wandelen en minimalistisch leven GAZOO Racing uitvoering van Toyota Hilux GAZOO Racing uitvoering van Toyota Hilux Prestaties van Toyota in de Dakar Rally dienen als inspiratie voor de Hilux in GAZOO Racing trim Pers rijdt met Toyota GR86: de eerste indrukken Pers rijdt met Toyota GR86: de eerste indrukken Prototype GR86 valt in de smaak Wat is Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren? Wat is Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren? Je hebt recht op een subsidie wanneer je een EV koopt, maar hoe zit het precies?