Rijden in een waterstofauto, hoe is dat?

Videoverslag van een roadtrip in de Toyota Mirai

Rijden op waterstof, hoe werkt dat? De mannen van lifestyle-site Manners en van Tech-site WANT mochten het ervaren tijdens een roadtrip in de Toyota Mirai.

Een waterstofauto wordt ook wel een brandstofcelauto genoemd. Maar wat heeft die brandstofcel er dan mee te maken? En hoe werkt rijden op waterstof precies? En waar kan je waterstof tanken? Nog niet iedereen snapt hoe het werkt. Ook Rutger Houweling van tech-site WANT (foto boven, rechts) en Leroy van den Berg van de lifestyle-site Manners waren het spoor een beetje bijster. Dus mochten ze speciaal voor Toyota World een kleine roadtrip maken met de Toyota Mirai. Bekijk hieronder de video.

/
Over de Toyota Mirai

Zoals bekend, is de Toyota Mirai de eerste productieauto op de markt die puur als waterstofauto is ontworpen. Een ruime sedan die rijdt als een gewone auto maar onderhuids een van de meest innovatieve auto’s op de weg is. Een auto die bovendien alleen waterdamp uitstoot.

Lees meer

Personenvervoer kiest voor Toyota Mirai Personenvervoer kiest voor Toyota Mirai Of het nu gaat om kinderen, ouderen of mensen met een beperking, de chauffeurs van Noot Personenvervoer vervoeren iedereen met de grootste zorg. Taxi! Toyota Mirai is eerste waterstoftaxi in Nederland Taxi! Toyota Mirai is eerste waterstoftaxi in Nederland Gemeente Den Haag krijgt eerste taxivloot op waterstof. 35 Toyota’s Mirai rijden in de Hofstad taxiritten. Waterstofauto’s snel goedkoper dan hybride auto's Waterstofauto’s snel goedkoper dan hybride auto's Professor Katsuhiko Hirose ontwikkelt bij Toyota waterstofauto’s. Hij vertelt over de ontwikkelingen van waterstof en de toekomst van mobiliteit. Hybride belangrijke aandrijfvorm in transitietijdperk Hybride belangrijke aandrijfvorm in transitietijdperk Meer dan twintig jaar geleden bracht Toyota haar eerste hybride auto op de markt. Sinds die tijd is de vraag naar schone mobiliteit alleen maar gestegen.