Toyota wint de zware Dakar Rally 2019!

Toyota Hilux is de grote winnaar van wat bekendstaat als de zwaarste rally ter wereld

Wéér heeft Toyota GAZOO Racing een groot autosportevenement gewonnen! Na het World Endurance Championship in 2014, het World Rally Championship in 2018 én de 24 uur van Le Mans in 2018, heeft Toyota’s raceteam ook de Dakar Rally 2019 op zijn naam geschreven!

Toyota Hilux liet geen steken vallen

De Toyota Hilux met startnummer 301 van coureur Nasser Al-Attiyah is de grote winnaar van Dakar 2019. De coureur uit Qatar heeft al eerder meegedaan en gewonnen maar niet eerder in een Toyota. Al-Attiyah en navigator Matthieu Baumel wonnen de eerste etappe op maandag 7 januari en domineerden de rally vanaf de tweede helft. Op het moment dat de laatste etappe begon, bedroeg hun voorsprong op de nummer twee ruim vijftig minuten. De coureur reed de hele rally foutloos en ook zijn Toyota Hilux liet geen steken vallen. Een gouden duo!

/
‘Start Your Impossible’

Een andere Toyota Hilux eindigde op de negende plaats. Deze Hilux met startnummer 302 werd bestuurd door coureur Giniel de Villiers met naast hem navigator Dirk von Zitzewitz. De derde Hilux – die met startnummer 309 van de Nederlander Bernhard ten Brinke – deed het aanvankelijk goed maar moest drie dagen voor de finish opgeven omdat de motor stilviel. Ten Brinke heeft al aangegeven in 2020 weer mee te doen. Het winnen van Dakar is een droom van hem. Bij Toyota zeggen we niet voor niets: ‘Start Your Impossible’.

/
Toyota Hilux kan tegen stootje

De Dakar Rally 2019 begon op 6 januari in Lima, Peru en eindigde op 17 januari, eveneens in Lima. Toyota GAZOO Racing nam met drie Toyota’s Hilux deel. Wie de Hilux een beetje kent, weet dat de Toyota pick-up wel tegen een stootje kan. De Hilux is praktisch onverwoestbaar, al sinds 1968 toen we hem introduceerden. Een ijzersterk ladderchassis in combinatie met een robuuste carrosserie. En uitgerust met 4x4-aandrijving. Een auto die gemaakt is om te winnen, ook in het terrein. De winst in Dakar 2019 is hier het bewijs van.

/
10 loodzware etappes

Dakar 2019 bestond uit tien loodzware etappes (‘stages’). Aan de start verschenen 167 motorfietsen en quads, 41 vrachtwagens en maar liefst 126 auto’s waaronder zoals gezegd een drietal Toyota’s Hilux. De kortste etappe in de categorie Auto bedroeg al 331 kilometer, de langste zelfs bijna 800 kilometer. Deelnemers moesten de enorme zandduinen van Peru trotseren, evenals vervaarlijke rotspartijen en eindeloze vlaktes waar ze nog nooit van asfalt gehoord hebben. Een zware beproeving voor de Hilux maar vooral ook voor de coureurs.

Lees meer

Toyota streeft altijd naar ‘beter’ Toyota streeft altijd naar ‘beter’ Betere mobiliteit in een betere wereld. Toyota RAV4 Hybrid reclame wint belangrijke vakprijs Toyota RAV4 Hybrid reclame wint belangrijke vakprijs “Maatschappelijke impact van commercial zeer overtuigend.” Getest en goedgekeurd: de vernieuwde Toyota Hilux Getest en goedgekeurd: de vernieuwde Toyota Hilux Eer aan Fernando Alonso Toyota terreinwagens nu ook voor Nationale Politie Toyota terreinwagens nu ook voor Nationale Politie Kwaliteiten van Hilux, Land Cruiser en Toyota organisatie geven doorslag bij keuze van Nationale Politie