Toyota Yaris is het betrouwbaarst

Volgens Consumentenbond de betrouwbaarste auto

De betrouwbaarste auto van Nederland? Dat is de Toyota Yaris! Onze compacte Toyota is door de Consumentenbond uitgeroepen tot betrouwbaarste auto uit een groot tevredenheidsonderzoek.

Yaris krijgt hoogste rapportcijfer

Ieder jaar houdt de Consumentenbond een tevredenheidsonderzoek onder Nederlandse auto-eigenaren. De belangrijkste vraag hierbij is: heb je in het afgelopen jaar mankementen aan je auto gehad? De auto’s die aan het onderzoek meedoen zijn niet ouder dan 10 jaar. Dit keer vulden 8.000 automobilisten het bijbehorende enquêteformulier in. En wat blijkt? De Toyota Yaris vanaf bouwjaar 2017 tot heden is met het rapportcijfer 9,5 de betrouwbaarste auto van Nederland! Dit is het hoogste rapportcijfer van alle auto’s die meededen!

Toyota is waardevolste automerk wereldwijd
Beste score voor Yaris

De zwaarte van het mankement bepaalt mede de rangorde. Als een reparatie kon wachten, telde dat het minst zwaar mee, namelijk 20 procent. Als de eigenaar direct naar de garage moest, telde dat voor 35 procent mee. Kwam de auto in kwestie geen meter meer vooruit, dan bedroeg het percentage 45. Met een score van 9,5 behaalde de Toyota Yaris de beste score. En dus mag de Yaris zich een jaar lang de betrouwbaarste auto van Nederland noemen.

Toyota Yaris is het betrouwbaarst
Yaris Hybrid nog zuiniger

Ook betrouwbaar onderweg? De nieuwe Toyota Yaris is betrouwbaar maar ook vanbuiten compact en vanbinnen verrassend ruim. Bovendien ziet de Yaris er sportiever uit dan ooit. Zijn wegligging tovert een lach op je gezicht, zo veel rijplezier geeft hij. En de Yaris Hybrid is nóg zuiniger geworden. Maak dus snel een proefrit in de betrouwbaarste auto van Nederland en ga zonder enige zorgen de weg op.

Lees meer

Yaris: diepgeworteld in Europa Yaris: diepgeworteld in Europa Al sinds 2001 geproduceerd in Frankrijk In deze alternatieve aandrijflijnen gelooft Toyota In deze alternatieve aandrijflijnen gelooft Toyota Focus op meerdere alternatieve aandrijflijnen Toyota meest verkocht onder particulieren in 2020 Toyota meest verkocht onder particulieren in 2020 Toyota Yaris, Corolla en RAV4 zijn in hun segment het populairst onder particuliere autokopers Toyota Yaris finalist Auto van het Jaar-verkiezing Toyota Yaris finalist Auto van het Jaar-verkiezing Mag de Toyota Yaris zich binnenkort Auto van het Jaar 2021 noemen?