“Hij brengt mij altijd trouw naar huis!”

Martien Scheffers rijdt meer dan 1 miljoen kilometer met zijn Toyota Land Cruiser

Martien Scheffers rijdt drie dagen per week van Aarle-Rixtel naar Aalsmeer of Rijnsburg – en weer terug. Met 900.000 kilometer op de teller zocht Toyota World Martien al op. Toen voorspelde hij al dat hij de 1 miljoen kilometers ging halen. Dat is nu gelukt: in 12 jaar tijd maakte hij de Toyota Land Cruiser miljonair!


/
Het liefst met open motorkap rijden

"Ik zou het liefst met open motorkap rijden, zodat iedereen kan zien hoe goed de motor er nog uitziet”, aldus Scheffers. Hij kocht de Toyota Land Cruiser nieuw in 2002. “Daarvoor had ik ook al een Land Cruiser, met zo’n 300.000 kilometer op de teller. Die kon ik destijds gunstig inruilen en toen koos ik voor deze. Zwart, zonder poespas. Ik houd niet van tierlantijnen. Mijn auto is er om van A naar B te komen. En dat lukt aardig!”

/
Monteurs zijn vol lof

Martien kan zich dan ook niet voorstellen dat hij ooit zonder zijn Land Cruiser moet. "Hij is nog helemaal origineel. Originele onderdelen en goed onderhoud houden hem in deze staat. Hij komt elk jaar blindelings door de APK-keuring", aldus Martien. Niet alleen hij, maar ook zijn monteurs zijn vol lof over de onverwoestbare Toyota. "Ze nemen de tijd en de moeite voor goed onderhoud. Toen ik op de 400.000 kilometer zat, begonnen de monteurs zich wel af te vragen wanneer de problemen zouden komen. Maar die komen maar niet."

/
Mijn tweede liefde

Voor zijn werk als bloemenhandelaar leeft Martien in de auto. Hij rijdt meer dan 50.000 kilometer per jaar om bloemen in te kopen. De onverwoestbare Toyota Land Cruiser gaat dan ook niet de deur uit: “Ik heb er alles mee meegemaakt. Hij is -op mijn vrouw na- mijn tweede liefde. En het is net zoals een goed huwelijk: zolang de liefde blijft, houd ik hem!”

/

Lees meer

Land Cruiser met 1 miljoen kilometer! Land Cruiser met 1 miljoen kilometer! Stoere Toyota trekt al 20 jaar zware lasten en bevestigt zijn onverwoestbare reputatie Land Cruiser rijdt feilloos een miljoen kilometers Land Cruiser rijdt feilloos een miljoen kilometers Lees het verhaal John van den Eijnde: hij heeft in totaal maar liefst bijna een miljoen kilometer gereden in zijn Toyota Land Cruiser. Toyota doet mee aan olympische fakkeltocht Toyota doet mee aan olympische fakkeltocht Toyota is de officiële partner van de fakkelloop tijdens de Olympische Spelen van Tokyo 2020! Bij alle Japanse spelen werden Toyota modellen ingezet. Toyota USA beloont heldendaden Toyota USA beloont heldendaden Een Amerikaan die levens redde door met zijn Toyota Tundra anderen te helpen, wordt beloond met een nieuwe pick-up.