GR Supra is beste sportauto

Legende bekroond met belangrijke prijs

Een uitgebalanceerd rijgedrag, veel vermogen en bakken rijplezier! Consumenten, journalisten en experts zijn lovend over de Toyota GR Supra. Tijdens de Gouden Stuurwiel-verkiezing – één van de belangrijkste Europese autoverkiezingen – is de GR Supra tot beste nieuwe sportauto gekroond. Een eervolle titel die het succes van deze sportauto onderstreept.

Toonaangevende verkiezing

Het Gouden Stuurwiel is een klein beeldje met een grote betekenis. Sinds 1976 organiseren het toonaangevende automagazine Auto Bild en de Duitse krant Bild am Sonntag de verkiezing voor de beste nieuwkomers in de auto-industrie. Miljoenen lezen beoordelen meer dan vijftig modellen en verkiezen in zeven categorieën de drie beste. Een vakjury bestaande uit journalisten, experts en coureurs voelt deze auto’s vervolgens op het Duitse circuit Lausitzring aan de tand. Geloof ons, dat gaat er niet rustig aan toe!

/
Compliment voor Toyoda en GAZOO Racing

De Toyota GR Supra wist de circuittest glansrijk te doorstaan en kon op veel lof van de jury rekenen. De experts prezen het uitgebalanceerde rijgedrag, lage zwaartepunt en de directe vermogensafgifte van de GR Supra. Dat oordeel is een groot compliment voor Toyota’s GAZOO Racing en Toyota President en Master Driver Akio Toyoda. GAZOO Racing is niet alleen verantwoordelijk voor de successen in het WRC-kampioenschap, maar was ook betrokken bij de ontwikkeling van de GR Supra. Het was uiteindelijk Akio Toyoda zelf die de GR Supra op de Nürburgring in Duitsland zijn zegen gaf.

/
Rijke historie

Het is overigens niet de eerst keer dat de Supra er met deze belangrijke prijs vandoor gaat. De tweede generatie Supra sleepte in 1982 de overwinning in de wacht. De succesvolle historie van de Supra zie je ook terug in het design van de nieuwe Supra. Zo verwijzen de lange neus, korte overhang en vloeiende daklijn overduidelijk naar de vierde generatie Supra en de legendarische 2000 GT.

Wil je zelf ervaren waarom de experts, coureurs en journalisten zo lovend zijn over de GR Supra? De Toyota GR Supra is verkrijgbaar vanaf 81.995 euro.

/
/

Lees meer

Celica Supra illustreert kwaliteit van Toyota Celica Supra illustreert kwaliteit van Toyota Klassieke Gran Turismo van Toyota blikvanger in showroom van Tolman in Drachten Toyota GR Range Toyota GR Range De Toyota GR range omvat een gamma van pure sportauto's waarin kennis en technologie van TOYOTA GAZOO Racing is toegepast. Ontdek puur rijplezier tijdens elke rit. Toyota zet de volgende stap voor elektrificatie Toyota zet de volgende stap voor elektrificatie Meer informatie op 19 april Toyota GR Supra als exclusieve Jarama Racetrack Edition Toyota GR Supra als exclusieve Jarama Racetrack Edition De Toyota GR Supra komt in gelimiteerde oplage op de markt als exclusieve Jarama Racetrack Edition