Toyota Corolla finalist belangrijke autoprijs

Corolla Auto van het Jaar 2020?

De nieuwe Toyota Corolla is genomineerd voor de prestigieuze titel ‘Car of the Year 2020’. Een internationale, 60-koppige jury verkoos de Toyota Corolla uit 35 genomineerden tot finalist. De bestverkochte auto ter wereld mag het nu tegen zes andere finalisten opnemen. De winnaar wordt begin maart 2020, kort voor de Autosalon van Genève, bekendgemaakt. De nominatie is de volgende stap in het voortdurende succes van de Toyota Corolla.

Prestigieuze autoverkiezing

De Auto van het Jaar-verkiezing vindt sinds 1964 plaats. De jury bestaat uit vooraanstaande, onafhankelijke autojournalisten uit heel Europa. Zij beoordelen de finalisten op design, comfort, veiligheidsvoorzieningen, verbruik, rijgedrag, vermogen, praktisch gebruiksgemak en prijs. Als de Toyota Corolla de titel wint, dan is het de derde Toyota die er met deze onderscheiding vandoor gaat. In 2000 sleepte de Toyota Yaris voor het eerst de prijs in de wacht, gevolgd door de Toyota Prius – pionier in zelfopladende hybridetechnologie – in 2005.

/
De bestverkochte auto ter wereld

De Toyota Corolla is met meer dan 46 miljoen verkochte exemplaren de bestverkochte auto ter wereld. Sinds de introductie in maart 2019 zijn er al meer dan 5.000 Corolla’s verkocht. Dat maakt het een van de meest populaire auto’s in het C-segment. Klanten vallen massaal voor de actieve veiligheidssystemen, het spannende uiterlijk en de dynamische rijeigenschappen. Volgens het internationale onderzoeksbureau JATO is de Corolla in de eerste helft van 2019 opnieuw de bestverkochte auto ter wereld, op de voet gevolgd door de Toyota RAV4.

/
Icoon

De Toyota Corolla verscheen in 1966 en groeide uit tot een icoon. Eind 2018 presenteerde Toyota de twaalfde generatie, die in maar liefst vier carrosserievarianten verkrijgbaar is. Behalve de Hatchback en de Touring Sports staan ook de stijlvolle Sedan en avontuurlijke TREK in de showroom. De nieuwste generatie van de Toyota Corolla is gebaseerd op een nieuw platform dat zorgt voor een dynamisch rijgedrag en een laag zwaartepunt. De efficiënte zelfopladende hybride aandrijflijnen combineren een laag verbruik met veel vermogen. Interesse? Er is al een Toyota Corolla voor 23.995 euro.

/

Lees meer

Corolla TREK Corolla TREK Voor uw actieve lifestyle 50 jaar Toyota productie in Europa 50 jaar Toyota productie in Europa Alle bestverkochte modellen van Toyota in Europa worden ook in Europa gebouwd Toyota GR SPORT Serie Toyota GR SPORT Serie Ontdek nieuw rijplezier met GR SPORT, geïnspireerd op de high-performance GR modellen van Toyota. Bekijk de Toyota GR SPORT serie en kies voor opvallende Gazoo Racing kleuren. Toyota Corolla opnieuw bestverkochte auto ter wereld Toyota Corolla opnieuw bestverkochte auto ter wereld Ook Toyota RAV4 en Camry vertegenwoordigd in top 10 populairste auto’s wereldwijd