Toyota aan kop van fakkeltocht tijdens Tokyo 2020!

Toyota officiële partner van de Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo

Toyota is de officiële partner van de fakkelloop tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo! Toyota ondersteunt de fakkeltocht onder meer met Toyota modellen waarvan er een aan kop rijdt. Verder wil Toyota de lokale bevolking stimuleren zich in te zetten voor de spelen en toont de nieuwste mobiliteitstechnologieën.

Het is niet de eerste keer dat je auto’s van Toyota bij de Olympische Spelen gaat zien. Toyota is al sinds 2015 partner van de Olympische en Paralympische Spelen, maar de geschiedenis gaat nog veel verder terug. Tijdens de eerste Japanse editie van de Olympische Spelen in 1964 in Tokyo maakte het organisatiecomité al gebruik van Toyota modellen.

/
Veel olympische veteranen

Tijdens de Olympische Spelen in Sapporo (1972) en de Olympische Winterspelen in Nagano (1998) vertrouwde de organisatie weer op Toyota. Bij elkaar opgeteld reden al meer dan 1.700 Toyota’s rond bij de spelen. Ken je bijvoorbeeld de Toyota Crown en de Land Cruiser 50 nog? Beide hebben een olympische geschiedenis. Sterker nog, de eerste generatie Prius en de Hilux zijn ook olympische veteranen!

/
Hope Lights Our Way

De huidige Executive Vice President van Toyota, Mitsuru Kawai, was een van de fakkeldragers tijdens de Olympische Winterspelen van Nagano in 1998. Hij was onder de indruk van de verantwoordelijkheid en de geschiedenis die de olympische fakkel met zich meedraagt. “Toyota streeft naar een samenleving waarin iedereen zijn dromen kan najagen”, aldus Kawai. De nieuwe ceremonie in 2020 krijgt de naam ‘Hope Lights Our Way’.

/
Mitsuru Kawai (1998)

Toyota werkt aan een vreedzame samenleving waarin discriminatie geen rol speelt en duurzame mobiliteit bijdraagt aan een beter klimaat. Toyota gelooft dat mobiliteit verder gaat dan auto’s: het gaat om het overwinnen van uitdagingen en het waarmaken van dromen. Het komt samen in de visie van Toyota: “Start Your Impossible”. Dat is de basis van de transformatie van een autofabrikant naar een mobiliteitsbedrijf. Wanneer je de vrijheid hebt om te bewegen, is alles mogelijk.

/
Mobility for All

Toyota helpt trouwens niet alleen bij de Olympische en Paralympische Spelen zelf. Ook daarbuiten steunt Toyota sportieve projecten. Zo opende Toyota in Rome het eerste skatepark voor mensen met een lichamelijke beperking. In dit Toyota Hybrid Skatepark kan iedereen met een lichamelijke beperking genieten van extreme sports. Met ‘Mobility for All’ ontwikkelt Toyota nieuwe technieken om mensen met een lichamelijke beperking te helpen. Daarnaast motiveert Toyota iedereen om in beweging te komen. Tot 2024 is Toyota de officiële partner van de Olympische en Paralympische Spelen.

Lees meer

“Hij brengt mij altijd trouw naar huis!” “Hij brengt mij altijd trouw naar huis!” Martien Scheffers reed in twaalf jaar tijd meer dan 1 miljoen kilometer met zijn Toyota Land Cruiser. De onverwoestbare auto is zijn tweede liefde. Land Cruiser rijdt feilloos een miljoen kilometers Land Cruiser rijdt feilloos een miljoen kilometers Lees het verhaal John van den Eijnde: hij heeft in totaal maar liefst bijna een miljoen kilometer gereden in zijn Toyota Land Cruiser. Lieke reed in haar eentje van Utrecht naar Teheran Lieke reed in haar eentje van Utrecht naar Teheran Lieke van Nieuwenhuizen reed in haar eentje van Utrecht naar Teheran en werd verliefd op haar Toyota Land Cruiser uit 1983. Hoe bevalt de Toyota Land Cruiser? Hoe bevalt de Toyota Land Cruiser? De Toyota Land Cruiser staat al ruim 65 jaar bekend als betrouwbaar en onverwoestbaar. Wat vindt de pers van de nieuwste generatie? Een korte impressie.