Toyota geliefd bij zakelijke rijder

Voordelen van hybride aandrijflijn steeds duidelijker

Zakelijke rijders in Nederland kozen in 2019 massaal voor hybride modellen van Toyota, in het bijzonder voor de Corolla en de RAV4. De voordelen van een Hybrid zijn steeds duidelijker. Je rijdt tot 50 procent van de rijtijd in volledig elektrische modus. Ideaal in het drukke Nederlandse verkeer.

De cijfers

De nieuwe Toyota Corolla realiseerde in 2019 in Nederland een groei van liefst 210 procent in de zakelijke markt ten opzichte van zijn voorganger, de Toyota Auris in 2018. Ook de RAV4 noteerde mooie cijfers: een groei van 304 procent. In totaal is 82 procent van álle geregistreerde Toyota Corolla’s een Hybrid en van de Toyota RAV4 is dit zelfs 87 procent.

/
Toyota Hybrid biedt veel voordelen

Toyota Hybrid is zuinig en heel krachtig. Dankzij de lage CO2-uitstoot zijn de hybride auto’s van Toyota gunstig qua BPM. De komst van de High Power Hybrid motor (max. 222pk) zorgt voor éxtra rijplezier en trekvermogen wat bij de zakelijke rijder goed in de smaak valt. Een Toyota Hybrid is standaard uitgerust met automaat en zo rijd je automatisch tot wel 50% de tijd elektrisch rijdt, zonder stekker. Een hybride van Toyota is van alle gemakken voorzien voor de zakelijke rijder!

Antwoord op diesel

Een hybride aandrijflijn is eigenlijk het antwoord op diesel: je geniet van veel power én een gunstig brandstofverbruik. Daarnaast is een automaat altijd standaard. Bovendien is elke Toyota Corolla en Toyota RAV4 altijd uitgerust met het uitgebreide actieve veiligheidspakket Toyota Safety Sense 2. Zaken als Adaptieve Cruise Control en Lane Trace Assist zijn standaard aanwezig.

/
Top 5-notering

Door de populariteit van de Corolla en RAV4 was 2019 voor Toyota in Nederland een succesvol jaar. Het resultaat is een vijfde plaats en een groei van 15,7 procent ten opzichte van 2018. Daarmee is Toyota de op één na grootste groeier in de top 5. Ook indrukwekkend: sinds 2016 is Toyota in Nederland met 50,9 procent gegroeid van 19.200 auto’s in 2016 naar liefst 28.982 auto’s in 2019. De bestverkochte A-segment auto van 2019 is de Toyota Aygo. Daarvan verkocht Toyota vorig jaar 8.655 exemplaren.

/

Lees meer

Toyota Corolla opnieuw bestverkochte auto ter wereld Toyota Corolla opnieuw bestverkochte auto ter wereld Ook Toyota RAV4 en Camry vertegenwoordigd in top 10 populairste auto’s wereldwijd Hoge betrouwbaarheidsscores voor Toyota in onderzoek Consumentenbond Hoge betrouwbaarheidsscores voor Toyota in onderzoek Consumentenbond Toyota scoort hoog in onderzoek Consumentenbond Toyota streeft altijd naar ‘beter’ Toyota streeft altijd naar ‘beter’ Betere mobiliteit in een betere wereld. Toyota Private Lease nu tijdelijk gratis thuisbezorgd! Toyota Private Lease nu tijdelijk gratis thuisbezorgd! Bestel volledig online, al vanaf € 189,- per maand