Toyota Corolla bestverkochte auto ter wereld!

Maar liefst drie Toyota’s in de top tien

De Toyota Corolla is wereldwijd de bestverkochte auto van 2018! En het is niet de enige Toyota op de lijst, want de cijfers van marktonderzoeksbureau Focus2move wijzen de RAV4 aan als populairste SUV ter wereld. Ook de Toyota Camry, die we binnenkort in Nederland mogen verwelkomen, staat in de top tien.

Met maar liefst 1.181.455 verkochte exemplaren is de Toyota Corolla opnieuw de bestverkochte auto ter wereld. Sinds 1966 produceerde Toyota al ruim 44 miljoen auto’s met de naam Corolla, meer dan er ooit van elk ander merk of type zijn verkocht.

/

Met 837.624 stuks staat de RAV4 op de derde plek, waarmee hij volgens Focus2move de populairste SUV ter wereld is. De verkopen van de ruime sedan Camry stegen met 3,8 procent tot 661.383 stuks, waardoor hij een negende plaats in de top 10 bemachtigt.

Tweemaal hybride voor Corolla

Van zowel de Corolla als de RAV4 en Camry zijn onlangs nieuwe generaties geïntroduceerd. De Corolla wordt binnenkort leverbaar als Hatchback, Touring Sports en Sedan. Kopers kunnen kiezen uit twee efficiënte hybride aandrijflijnen. De 1.8 Hybrid levert 90 kW/122 pk en de sportieve 2.0 Hybrid maar liefst 132 kW/180 pk.

Ook de nieuwe generatie RAV4, die nu in de showroom staat, is verkrijgbaar met Toyota’s zelfopladende hybridetechnologie. In juni 2019 wordt de nieuwe Camry Hybrid bij de dealers verwacht. Deze ruime sedan is voor het eerst sinds in veertien jaar weer leverbaar op de Nederlandse markt.

/
/
Toyota Hilux sterke stijger

De lijst van Focus2move laat een grote stijging van de Toyota Hilux zien. De onverzettelijke pick-up staat op de veertiende plaats, met een verkoopaantal van 560.872 stuks. Ten opzichte van 2017 is dat een groei van 11 procent en zes plaatsen in het klassement: toen stond de Hilux nog op de twintigste plaats.

Overigens introduceerde Toyota onlangs nog de nieuwe Hilux Challenger. Deze extra complete uitvoering van de Dakar Rally-winnende pick-up heeft standaard het Toyota Go navigatiesysteem aan boord. Kies je voor het stoere Challenger-pakket, dan krijgt je ook LED-koplampen, spatbordverbreders, een pushbar en 18-inch lichtmetalen wielen. De Hilux Challenger is verkrijgbaar vanaf 29.490 euro exclusief BTW en BPM.

Lees meer

Toyota is 'meest betrouwbaar 2019'! Toyota is 'meest betrouwbaar 2019'! Toyota ontvangt van de Consumentenbond het predicaat 'meest betrouwbaar 2019'. Hoge betrouwbaarheidsscores voor Toyota in onderzoek Consumentenbond Hoge betrouwbaarheidsscores voor Toyota in onderzoek Consumentenbond Toyota scoort hoog in onderzoek Consumentenbond Toyota streeft altijd naar ‘beter’ Toyota streeft altijd naar ‘beter’ Betere mobiliteit in een betere wereld. Dit is de 3 miljoenste hybride Toyota in Europa! Dit is de 3 miljoenste hybride Toyota in Europa! Sportief rode Corolla Hybrid GR-Sport verkocht aan Spaanse klant