Deze 81-jarige rijdt van Zuid-Afrika naar Engeland in 20-jarige Corolla

Julia voelt zich fit genoeg

Toen de destijds 80-jarige Julia Albu uit Zuid-Afrika op de nationale radio opschepte dat ze best naar Engeland kon rijden met haar 20-jaar oude Toyota Corolla - van origine een Conquest, had ze het nog niet goed doordacht. Uiteindelijk werd het werkelijkheid.

De gepensioneerde reed van haar huis in Kaapstad naar haar dochter in Londen, nadat ze op had geschept hoe fit zij en haar hatchbak Tracy ondanks hun leeftijd nog zijn. "Ik heb het radiostation gebeld en gezegd dat ik 80 was, en mijn auto 20. Samen zijn we 100, en we zijn allebei nog 100%", aldus Julia Albu. Meteen ontving ze telefoontjes van vrienden. Ging ze dit echt doen? "Ik had het nog niet goed doordacht. Mijn partner was net overleden en ik was blut. Maar met de nodige research en een samenwerking met mijn favoriete liefdadigheidsorganisatie, lukte het toch."

/

'Samen zijn we 100, en we zijn allebei nog 100%'

365.000 kilometer op de teller

En daar gingen ze: Julia en Tracy, via de Scenic Route op naar Engeland. Tracy kreeg speciaal voor de trip een interieur dat geheel naar Julia's smaak gestyled werd. Haar buurman sponsorde 4 grotere dual-purpose banden, en de auto werd volledig doorgelicht en klaargemaakt. Met meer dan 365.000 kilometer op de teller arriveerden ze in Londen, na een geweldige reis waarbij Julia door verschillende vrienden en gidsen werd begeleid.

/
Slechte weg in Uganda

"Ik denk dat Tracy de beste auto ooit is. Ik zou haar niet voor iets anders willen ruilen; ik heb nooit pech of een lekke band gehad." Is er de hele trip dan helemaal niets voorgevallen? "Het enige dat gebeurd is, is dat een van mijn voorwielen bijna losbarstte na een bijzonder slecht stuk weg in Uganda. Een monteur bij een benzinestation schroefde het weer vast en we gingen door. Zo simpel was het. Wat ik ontdekt heb, is dat niets een probleem is in Afrika: je krijgt pas problemen als je Europa bereikt."

/
Bucketlist

Nu gaan ze weer terug naar Zuid-Afrika. Julia is van plan om de hele terugreis opnieuw zelf achter het stuur te kruipen. Een Londense Toyota-dealer checkte de auto, verving de distributieriem, reinigde de remmen en verving de versleten antirolstandbussen en rubberen uitlaat. Julia en haar Toyota Corolla zijn klaar om te gaan. "Deze trip is geen onderdeel van mijn bucketlist, het ís mijn bucketlist", besluit Julia.

'Deze trip is geen onderdeel van mijn bucketlist, het ís mijn bucketlist'

Lees meer

Marcel erfde de Corolla die zijn opa in 1989 nieuw kocht Marcel erfde de Corolla die zijn opa in 1989 nieuw kocht Hoe een Toyota Corolla met een dagwaarde van 114 euro onbetaalbaar kan zijn. Marcel erfde ’m van zijn opa en rijdt er vooral plezierritjes mee. “Hij brengt mij altijd trouw naar huis!” “Hij brengt mij altijd trouw naar huis!” Martien Scheffers reed in twaalf jaar tijd meer dan 1 miljoen kilometer met zijn Toyota Land Cruiser. De onverwoestbare auto is zijn tweede liefde. Zonder problemen op roadtrip met een 23 jaar oude Toyota Starlet Zonder problemen op roadtrip met een 23 jaar oude Toyota Starlet Dat een oude auto nog prima rijdt bewijst deze 23-jarige Toyota Starlet met een roadtrip door Europa. Lees hier het leuke avontuur van Hans en Roxy. Reddingsbrigade vertrouwt op Toyota Land Cruiser Reddingsbrigade vertrouwt op Toyota Land Cruiser Waarom de Nederlandse reddingsbrigade de Toyota Land Cruiser nodig heeft om hun vrijwilligerswerk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren.