1. Ontdek Toyota
 2. Nieuws
 3. 2018 083 toyota proace versus vw caddy

PROACE Compact gaat voorop in de strijd!

Compact vanbuiten, ruim vanbinnen
Toyota biedt onder de naam PROACE een brede lijn bedrijfswagens aan. Één hiervan is de PROACE Compact. Dit is een geduchte concurrent voor de Volkswagen Caddy Maxi. Tijd voor een dubbeltest, aldus onafhankelijk autojournalist Jeroen Ekeler op bestelauto-expo.nl. De Caddy Maxi in het wit en de PROACE CompactOpens in new window in het zwart. Een verschil van dag en nacht?
Wanneer de twee bestelwagens naast elkaar staan, valt duidelijk op dat de Caddy Maxi meer op een personenauto lijkt en de PROACEOpens in new window echt ontworpen is als bedrijfswagen. De auto’s zijn bijna even hoog en even lang, maar verschillen verder duidelijk. De Toyota valt op met zijn hoge cabine en dak. Een hogere instap zorgt voor makkelijker in- en uitstappen. Een belangrijk voordeel voor de vakman!

PROACE biedt meer laadvermogen

De laadruimte van de PROACE Compact (4,6 m3) is groter dan die van de Caddy Maxi (4,2 m3). Jeroen Ekeler: “Leggen we het meetlint in de laadruimten, dan zien we dat de vloer van de Caddy Maxi 20 centimeter langer is, maar ook 6 centimeter smaller. Bovendien is de laadruimte van de Caddy 14 centimeter lager.” De PROACE Compact loopt voorop qua laadvermogen. Waar de Caddy Maxi 771 kilogram mag vervoeren, kan de PROACE Compact 1.6 D-4D gemakkelijk 1.100 kilogram hebben. En met de 2.0 dieselmotor loopt dit zelfs op tot ruim 1.500 kilogram!

Toyota PROACE: moeiteloos 1.800 kilogram trekken

De Caddy Maxi kan een geremde aanhanger van 1.500 kilogram trekken, terwijl de Toyota PROACE Compact daar 300 kilogram bij optelt: 1.800 kilogram trekvermogen in totaal. Kies je de PROACE Compact 2.0 D-4D, dan kun je zelfs tot 2.500 kilogram trekken!

 • Verschil moet er zijn

  De PROACE Compact is de meest compacte variant van de succesvolle Toyota PROACE bedrijfswagens. Mocht de PROACE Compact niet de bedrijfswagen zijn die je zoekt, dan levert Toyota ook de PROACE met een langere wielbasis of zelfs als personenuitvoering. Of je nu schilder, glaszetter, koerier of aannemer bent, op Toyota.nl kun je al snel de PROACE vinden die bij jou past!

 • Standaard airconditioning

  Op het gebied van rijcomfort is er een groot verschil tussen de Caddy Maxi en de PROACE Compact. De PROACE Compact beschikt over een brede cabine, waardoor zowel een stoel met tussenruimte als bijrijdersbank mogelijk zijn. Hierdoor biedt de PROACE Compact ruimte voor drie personen, terwijl de Caddy Maxi slechts ruimte heeft voor twee personen. Daarnaast zit je in de PROACE relatief hoog, waardoor er beter overzicht is op de weg en je geen last hebt van een lage instap. Tot slot beschikt de geteste PROACE Compact standaard over airconditioning.

 • Bewezen betrouwbaarheid

  De winnaar lijkt ons duidelijk. De PROACE mag dan een iets hogere aanschafprijs hebben, maar de Toyota bedrijfswagen beloont je met een rijkere standaarduitrusting, meer (laad)ruimte, meer trekvermogen én de bewezen betrouwbaarheid van Toyota! Ben je benieuwd? Kijk dan naar de naar de PROACE die bij jou past