1. Ontdek Toyota
  2. Nieuws
  3. 2021 025 Duurzaam ondernemen met Toyota Mirai

Duurzaam ondernemen met nieuwe Toyota Mirai

Mirai leverbaar inclusief eigen waterstofstation
Toyota’s vertrouwen in waterstof als energiebron van de ‘toekomst’ (Mirai in het Japans) is groot. Zelfs zo groot dat de nieuwe Mirai besteld kan worden inclusief eigen waterstofstation. Organisaties kunnen hiermee een significante stap zetten in een wezenlijke verduurzaming van hun wagenpark, terwijl de berijder van de Mirai altijd verzekerd is van een volle tank. Handig!

Angst wegnemen

Duurzaam ondernemen wordt steeds populairder. Toch staan dergelijke bedrijven nog soms huiverig tegenover de waterstofauto. Tot 2030, wanneer de Nederlandse overheid zo’n 200 waterstoftankstation operationeel wil hebben, is de infrastructuur voor auto’s met een brandstofcel immers nog (zeer) beperkt. De vrees om onderweg met een lege tank stil te komen staan overschaduwt daardoor de duurzame voordelen van een waterstofauto. Angst die Toyota wil wegnemen. Hoe? Door de nieuwe Mirai te leveren inclusief zijn eigen tankstation. Hiervoor werkt Toyota nauw samen met Resato International, een in Assen gevestigde leverancier van slimme, hoogwaardige hogedrukoplossingen.
  • Dé oplossing: een eigen waterstofvulpunt

    Waar kunt u waterstof tanken in Nederland? Dat is een vraag die veel wordt gesteld omdat er op dit moment nog weinig stations zijn waar waterstof getankt kan worden. Daarom heeft Toyota samen met Resato International een oplossing ontwikkeld, waarmee u een waterstofvulpunt bij uw eigen bedrijf kunt realiseren. Tanken gaat wat langzamer dan bij een openbaar vulstation. Binnen 10 minuten heeft u met uw Mirai een rijbereik van 100 kilometer. Volledig vol tanken lukt binnen een 1 uur. Als de auto toch bij het bedrijf geparkeerd staat, is dat snel genoeg.

Alles inbegrepen

En er is meer. Er bestaat tevens de mogelijkheid om organisaties die voor de Mirai kiezen volledig te ontzorgen. Van financiering en vergunningsprocedure tot het plaatsen van de station en levering van waterstof en onderhoud aan zowel de Toyota Mirai als het waterstoftankstation; aan de hand van een vast maandtarief neemt Toyota dit volledig uit handen en loopt de ondernemer zo min mogelijk risico.

Tankservice

Nog meer gemak gewenst? De speciale Toyota Mirai Launch Edition wordt standaard met een gratis tankservice geleverd. Als de rijder hierom vraagt, wordt de Mirai thuis of op het werk opgehaald, volgetankt en weer teruggebracht. Op voorwaarde dat de rijder zich in een straal van 50 kilometer van een waterstoftankstation bevindt.

Waterstof ontzettend belangrijk

Het behoeft dus geen betoog meer dat Toyota volledig overtuigd is van waterstof als een van de voornaamste, duurzame brandstoffen voor mobiliteit. De tweede generatie Mirai onderstreept dat geloof. De nieuwe Mirai is binnenkort verkrijgbaar vanaf 65.995 euro. Bij zakelijk gebruik geniet de Mirai slechts 12% bijtelling over de complete waarde.