1. Ontdek Toyota
  2. Nieuws
  3. 50 jaar in dienst een leven lang Toyota

50-jarige carrière bij Toyota dealer

Pensioen voor specialist Jos Houwers

Met zijn net behaalde LTS-diploma op zak meldde de 16-jarige Jos Houwers zich vijftig jaar geleden bij de Mengelers Automotive Limburg. “Heb je je werkkleren bij je? Dan kun je meteen aan de slag”, kreeg Jos te horen. Nu is het eindelijk tijd om de werkkleren op te bergen, want het pensioen lonkt! Maar eerst blikken we nog even terug op een werkend leven lang Toyota.

50 jaar werken voor één baas

“Waarom zou je ergens anders heen gaan als je het naar je zin hebt?”, vraagt Houwers. “Ik vind het merk Toyota prachtig, daar heb ik echt iets mee. Vooruitstrevende technologie, betrouwbaar, het is niet voor niets dat bijna mijn hele familie Toyota rijdt! Maar een goed contact met je werkgever is ook belangrijk. Ik heb bij Mengelers altijd de kans gekregen om mezelf te ontplooien. Ik kwam hier met een LTS-papiertje en vertrek met een MTS- en HTS-diploma, allemaal dankzij mijn werkgever. Binnen de autotechniek heb ik zo ongeveer alles bereikt.”

Favoriete Toyota

“Ik heb ze natuurlijk allemaal langs zien komen, maar mijn favoriet is toch wel de Toyota RAV4 Hybrid van de vorige generatie. Ik vind het prachtig om te zien hoe de technologie daarin is ontwikkeld. En het rijdt fantastisch. Ik heb al die jaren met veel plezier aan de auto’s van Toyota gewerkt. En die RAV4, dat zou zomaar eens de auto kunnen zijn waarmee ik mijn pensioen in ga.”  • En nu? Lekker uitrusten?

    “Ha, daar ben ik het type niet voor! Ik heb twee zoons die nog regelmatig mijn hulp inroepen. Inmiddels ben ik ook opa, van een tweeling en van hen wil ik ook lekker gaan genieten. En verder ben ik van plan om veelvuldig in Oostenrijk te zitten als dat weer kan. Mijn vrouw komt daarvandaan en we hebben daar dus veel familie. Wel fijn als we daar meer tijd kunnen doorbrengen. Kan ik mooi wat kilometers maken in mijn Toyota!”