1. Let's move forward
 2. Schonere Lucht

Schonere lucht

Toyota gaat voor een schonere lucht

Als een van 's werelds vooraanstaande autofabrikanten neemt Toyota de bescherming van het milieu uiterst serieus. Dat betekent dat we bij Toyota niet alleen voertuigen ontwikkelen die de natuur zo min mogelijk belasten – duurzame innovaties voor betere mobiliteit, met zo min mogelijk impact op het milieu en de wereld – maar ook streven naar een zoveel mogelijk emissievrije bedrijfsvoering.

 

Want schone lucht geeft ons vrijheid en elke hap lucht geeft ons zuurstof om te doen wat we willen doen om álles uit het leven te halen.

 • Onze eerste auto die het milieu zo min mogelijk belastte, was de hybride Toyota Prius in 1997, die veel minder schadelijke stoffen uitstoot dan conventionele auto’s. De Prius leidde tot nog meer milieuvriendelijke hybride Toyota modellen. En in 2015 verscheen de Toyota Mirai, een waterstof-elektrische auto, waarvan nu een geheel nieuwe versie is verschenen. Deze nieuwe, ultramoderne Toyota is extreem milieuvriendelijk: hij filtert de lucht zelfs en stoot alleen schoon water uit.

  Maar het gaat niet alleen om milieubewuste prestaties op de weg. Bij Toyota zijn we ervan overtuigd dat het minstens zo belangrijk is om schonere en duurzamere methodes te vinden voor de productie en uiteindelijke recycling van voertuigen. Wij werken daarom aan het reduceren van de hoeveelheid afval en het verlagen van ons energieverbruik. Ook gaan wij zorgvuldig om met de door ons gebruikte grondstoffen.

 • Decennialang hebben we onderzocht hoe we voertuigen kunnen maken die vriendelijker zijn voor het milieu en iedereen vrijheid bieden om het maximale uit het leven te halen. We ontwikkelden de hybride technologie die inmiddels een belangrijke bijdrage levert aan het reduceren van de emissie van broeikasgassen. We lanceerden de Mirai met een brandstofcel en puur elektrische aandrijving, en de elektrische Proace Electric. De ontwikkeling gaat door, want het is ons streven om de CO2-emissie van onze voertuigen in 2050 met 90% te hebben verlaagd ten opzichte van het niveau in 2010.

  Net als overheden en consumenten over de hele wereld onderkennen ook wij het belang van een goede luchtkwaliteit. Daarbij gaat het niet alleen om het terugdringen van CO2-emissies. Daarom blijven wij investeren in nieuwe manieren voor verdere reductie van schadelijke emissies van onze voertuigen, zoals stikstofoxide (NOx) en roetdeeltjes. Daarbij kiezen wij voor een integrale, stapsgewijze benadering van technische innovaties en design.

 • Toyota heeft het ambitieuze streven om de CO2-emissies (tank-to wheel) van onze voertuigen in 2050 met 90% te hebben verlaagd.
Hier leest u hoezeer Toyota de zorg voor het milieu serieus neemt. Het milieu is een belangrijke prioriteit in al onze activiteiten. We hanteren een vooruitstrevend milieubeleid, waarop onze (productie)methodieken en certificeringen zijn afgestemd. Want Toyota stelt alles in het werk om het milieu te beschermen en schone en veilige producten te maken en de kwaliteit van het leven te verbeteren.

De ultieme eco-auto is niet voor iedereen in elke situatie dezelfde

Overal ter wereld maken mensen gebruik van uiteenlopende voertuigen, die aansluiten bij hun persoonlijke wensen en omstandigheden. Sommige mensen hebben voldoende aan een kleine auto voor korte ritjes in de stad, anderen hebben een groter en krachtiger voertuig nodig voor lange ritten. We zijn er bij Toyota van overtuigd dat er niet één afzonderlijke oplossing bestaat voor de ultieme eco-auto.

We zetten daarom in op meerdere oplossingen om de duurzame transitie naar emissievrije mobiliteit te versnellen. Ons hybride systeem verlaagt de CO2-emissie significant en is op meerdere manieren inzetbaar. Onze bedrijfswagen Proace Electric is zelfs volledig elektrisch en dus emissievrij, net als de Mirai. De brandstofcel in de Mirai maakt elektriciteit uit waterstof en zuurstof. Met die elektriciteit wordt de elektromotor gevoed, die de auto volledig emissievrij aandrijft. Sterker nog: de Mirai filtert de lucht! Toyota heeft dus al een passend milieuvriendelijk antwoord op de meest uiteenlopende mobiliteitswensen.

"Grondstoffen zijn eindig. We moeten goed voor onze planeet zorgen, want die laten we na aan onze kinderen."

Akio Toyoda, President Toyota Motor Corporation

Toyota is ervan overtuigd dat er niet één afzonderlijke oplossing bestaat voor de ultieme eco-auto. Onze aanpak is gebaseerd op diverse toepassingen van hybride technologie en alternatieve brandstoffen, om daarmee in elk voertuigsegment optimale milieuprestaties te leveren.

Maak kennis met de Familie

Met de introductie van de geheel nieuwe Mirai – in 2015 's werelds eerste in serie geproduceerde personenauto met brandstofcel – krijgen alternatieve brandstoffen weer een impuls. Het gamma van Toyota omvat onder meer de volledig elektrisch aangedreven lichte bedrijfswagen Proace Electric, een nog altijd groeiend aantal (plug-in) hybride modellen en de Mirai met brandstofcel en elektrische aandrijving. Samen vormen deze modellen de technische basis voor het uiteindelijke doel: de ultieme eco-auto die het milieu op geen enkele wijze belast en die iedereen duurzame vrijheid van mobiliteit biedt.

We zijn in dit verband ook trots op onze elektrische prototypes voor stadsmobiliteit, die in Grenoble zijn ingezet voor een grote praktijktest.


 • Batterij Elektrisch

  Toyota introduceert een nieuw submerk: bZ – een nieuwe generatie emissievrije, batterij-elektrische modellen die speciaal voor jou zijn ontworpen. De modellen van bZ – ‘beyond Zero – inspireren je met eindeloze mogelijkheden en maken autorijden nog leuker.


 • Hybride elektrisch

  In 1997 was de Toyota Prius de eerste hybride auto op de markt. Sindsdien is het aantal beschikbare hybride modellen gestaag gegroeid. Er rijden al meer dan 175.000 hybride-auto’s van Toyota in Nederland. Toyota heeft er momenteel in Nederland al dertien in het gamma.


 • Batterij Elektrisch

  De Mirai kwam in 2015 in Europa op de markt en was destijds 's werelds eerste in serie geproduceerde sedan met een brandstofcel op basis van waterstof. Nu is inmiddels de geheel nieuwe Toyota Mirai op de markt en deze filter zelfs de lucht.


 • Hybride elektrisch

  De RAV Plug-in is een belangrijke volgende stap voor onze hybride technologie en biedt meer profijt van Toyota’s hybride technologie.

Op weg naar duurzame mobiliteit met maximale bewegingsvrijheid

Voor de schone en zuinige mobiliteit van de toekomst combineren wij een reeks milieubewuste technologieën, zoals hybride, plug-in hybride, de elektromotor en de brandstofcel. Elk van deze systemen brengt ons dichter bij ons doel van de ultieme eco-auto. Wij hebben als doel om de CO2-uitstoot van onze voertuigen in 2050 met 90% te hebben verlaagd, ten opzichte van het niveau van 2010.

Een ambitieuze doelstelling, maar we zijn vastbesloten om deze nieuwe technologieën verder te ontwikkelen en te verbeteren, zodat we er na de uiteindelijke marktintroductie optimaal profijt van hebben in het dagelijks verkeer. Lees hier alles over deze zogenoemde Toyota Environmental Challenge 2050.

De veelgeprezen Hybrid Synergy Drive van Toyota is de belangrijkste gemeenschappelijke component van de aandrijflijnen in onze toekomstvisie. Het modulaire design betekent dat de technologie gemakkelijk kan worden aangepast voor toepassing in verschillende voertuigen. Voor een plug-in hybride kan het systeem grotendeels ongewijzigd blijven, afgezien van een krachtiger accu die via een externe krachtbron kan worden opgeladen.

In een volledig elektrisch aangedreven voertuig is het systeem nog eenvoudiger, zonder benzinemotor en met een krachtiger elektromotor. Voor een hybride met brandstofcel wordt de benzinemotor vervangen door de brandstofcel die met behulp van waterstof elektriciteit genereert. Schadelijke emissies blijven daarbij achterwege – sterker nog: de lucht wordt schoner!

Onze innovatieve hybride technologie is geschikt voor verschillende voertuigen, die voldoen aan de persoonlijke wensen en mobiliteitsbehoeften van de meest uiteenlopende consumenten.

Andere groene initiatieven.

 • Biobrandstoffen
  Toyota onderzoekt hoe organisch materiaal en zelfs afval gebruikt kan worden als duurzame autobrandstof.
 • Conventionele motoren
  Afgezien van het feit dat Toyota verschillende alternatieve aandrijflijnen op de markt brengt, blijven we ook werken aan schonere conventionele motoren.
 • Eco-rijstijl
  Met een aantal kleine aanpassingen in uw rijstijl kunt u het brandstofverbruik van uw auto positief beïnvloeden. Dat levert u ook nog eens een financiële besparing op.