1. Ontdek Toyota
  2. Nieuws
  3. 2018 066 Toyota proace taxi

Toyota PROACE Taxi: dé bus voor jouw taxiklus

60 exemplaren voor Taxi Dorenbos
De Toyota PROACE valt in de smaak bij de zakelijke doelgroep! Taxi Dorenbos met vestigingen in Drenthe, Groningen en Friesland is bijvoorbeeld zo’n tevreden afnemer van Toyota’s personenbus. Het taxibedrijf bestelde maar liefst 60 nieuwe Toyota’s PROACE SHUTTLE in Taxi-uitvoering!
Mauritz Dorenbos van Taxi Dorenbos weet als taxiondernemer met een grote vloot van 750 auto’s exact waaraan een personenbus moet voldoen. “Onze keuze viel op de nieuwe Toyota PROACE SHUTTLE omdat het brandstofverbruik écht laag is en vanwege Toyota’s spreekwoordelijke betrouwbaarheid. Ook de verwachting dat de restwaarde na inzet hoog is, speelde een belangrijke rol. Dat maakt namelijk onze kostprijs per rit scherper. Met de maximale veiligheidsscore van vijf Euro NCAP-sterren is de PROACE bovendien een van de veiligste personenbussen op de markt.”
  • Speler van formaat

    Taxi Dorenbos is in ruim 60 jaar uitgegroeid tot een speler van formaat in Noord-Nederland, met vestingen in Assen, Emmen, Hoogeveen, Groningen, Drachten en Leeuwarden. Het wagenpark bestaat uit 750 auto’s en personenbussen met goed opgeleide en servicegerichte chauffeurs uit de directe omgeving. Het taxibedrijf staat voor lokale knowhow en korte communicatielijnen met opdrachtgevers en leveranciers. “Service en klantgerichtheid staan hierbij centraal”, aldus Mauritz Dorenbos.

Servicegerichte aanpak

Hendri Dierkes is specialist zakelijke mobiliteit bij Toyota dealer Lunenborg in Emmen, onderdeel van de Auto Drenthe Groep. Hij is nauw betrokken bij de aflevering aan Taxi Dorenbos: “Net als Taxi Dorenbos hechten we grote waarde aan korte communicatielijnen en een servicegerichte aanpak. De klik was er dan ook meteen. De 60 PROACE SHUTTLE Taxi-bussen worden ingezet in en rond Emmen, maar daarnaast ook in andere dorpen en steden in Drenthe. Vanuit onze vestigingen in Assen en Hoogeveen staan wij Taxi Dorenbos ook bij, met vaste contactpersonen, dus korte lijnen en lokale medewerkers.”

  • Toyota PROACE Taxi: standaard 9 zitplaatsen, audio en airco

    Toyota levert de nieuwe PROACE SHUTTLE personenbussen met de keuze uit twee lengtematen en standaard minimaal met negen zitplaatsen, audio en airconditioning. De langere variant biedt achter de derde zitrij extra bagageruimte, ideaal om bijvoorbeeld gasten van en naar luchthavens te vervoeren, inclusief bagage. Uniek is het standaard grote glazen panoramadak. Dit zorgt voor een fraaie lichtinval in het interieur.

Direct klaar voor gebruik

Het brandstofverbruik van de Toyota PROACE is met gemiddeld 4,8 liter per 100 km extreem laag. Het ruime interieur is aangenaam stil. Toyota levert de PROACE SHUTTLE als Taxi compleet ingericht voor taxigebruik inclusief een RDW-keuring en de bekende blauwe kentekenplaten. Direct klaar voor gebruik. Minimaal drie jaar of 100.000 km garantie is standaard.

Fotobijschrift: v.l.n.r.: Mauritz Dorenbos (Directeur Taxi Dorenbos), Hendri Dierkes (Accountmanager Toyota Lunenborg) en Martin Jutstra (Directeur Auto Drenthe Groep).