1. Ontdek Toyota
  2. Nieuws
  3. 2021 088 Proace Electric dagelijks vervoermiddel voor DHL

Elektrisch rijden voor DHL Parcel

Toyota Proace Electric dagelijks vervoermiddel
DHL Parcel heeft de eerste exemplaren van in totaal 400 bestelde Toyota’s Proace Electric in ontvangst genomen. Met de aflevering van 400 bedrijfswagens investeert DHL in een verdere elektrificatie van de bezorgvloot.

Bezorging per 2025 emissievrij

De batterij-elektrische bedrijfswagen van Toyota is bestemd voor de pakketbezorgers van DHL Parcel en wordt ingezet om de laatste kilometers van de bezorging vanuit de DHL CityHubs te overbruggen. De Cityhubs bevinden zich op 140 plekken, aan de rand van stedelijke gebieden.

Wouter van Benten, CEO DHL Parcel Benelux: “Deze toevoeging van 400 elektrische bestelauto’s past in ons beleid waar we maximaal CO2 reduceren en het restant volledig compenseren. In 2025 is ons hele wagenpark toegerust op elektrisch bezorgen in de wijken.”

Ongelooflijk trots

Jan Christiaan Koenders, Managing Director Louwman & Parqui (Toyota Nederland): “Dat ’s werelds grootste logistieke dienstverlener en grootste automerk elkaar vinden op weg naar nul emissie, maakt ons ongelooflijk trots. De filosofie die DHL op het gebied van verduurzaming van stedelijke logistiek hanteert, ligt in lijn met die van Toyota. Een 100% emissievrije distributie van pakketten in stedelijke gebieden levert voordelen op, zoals een betere luchtkwaliteit en minder geluidsoverlast. We vinden het geweldig om met de levering van 400 Toyota’s hieraan een bijdrage te leveren. Dit alles is perfect getimed voor een groene pakketbezorging in de drukke decembermaand.”