1. Elektrisch rijden
  2. Waterstof elektrisch
  3. Mirai

De nieuwe Toyota Mirai

Op deze locaties kan je ‘m zien, proefrijden en laten onderhouden
Waterstof elektrische auto’s werken anders dan auto’s op batterijen of brandstof. Dit vraagt om een andere werkwijze en specifieke kennis. Daarom staat de nieuwe Toyota Mirai nog niet bij elke dealer.
Groningen Louwman Groningen
Assen Gorter Assen
Amsterdam Louwman Amsterdam Zuidoost
Den Haag Louwman Den Haag
Rotterdam Louwman Rotterdam Zuid
Utrecht Kooijman Utrecht
Ede Van Gent Ede
Arnhem Louwman Arnhem
Helmond Oostendorp Helmond
Breda Louwman Breda
Sittard Mengelers Sittard

Onze Toyota-dealers met waterstof erkenning

Toyota heeft op dit moment elf in waterstof gespecialiseerde dealers. Het personeel van deze vestigingen is getraind en heeft veel kennis over waterstof elektrische auto’s. Bij deze dealers kan je de nieuwe Mirai zien en proefrijden, maar je kan hier ook terecht voor onderhoud en schadeherstel.

De Toyota Mirai en onderhoud

Een waterstof elektrische auto heeft relatief weinig onderhoud nodig. De Mirai heeft, in tegenstelling tot auto’s op benzine of diesel, geen olie of andere vloeistoffen in het motorblok. De Mirai heeft een elektromotor, en deze vraagt veel minder onderhoud.

De brandstofcel en de waterstoftank moeten wel gecontroleerd worden. Dit gebeurt één keer per jaar of per 15.000 kilometer.

Een waterstofauto zit dus anders in elkaar dan iedere andere auto. Daarom zijn de werkplaatsen van onze dealers op een speciale manier ingericht. Zo kunnen de monteurs op een goede en veilige manier hun werk doen.

Schadeherstel

Ook wanneer er schade is ontstaan aan een waterstof elektrische auto, is het belangrijk dat het schadeherstelbedrijf weer hoe men te werk moet gaan. Veiligheid staat voorop. Daarom werken deze Toyota waterstof erkende dealers met uitsluitend een Toyota Maerk Erkend schadeherstelbedrijf. En ook daar is de autoschadetechnicus goed getraind en beschikken zij over de juiste testapparatuur.