1. Zakelijk
  2. Occasions

Toyota zakelijke occasion

Een gebruikte Toyota zakelijk rijden
De zakelijke occasion wint aan populariteit. Het zakelijk rijden van een jonge, betrouwbare occasion is met name voor kleine ondernemers prettig omdat het een stuk voordeliger is dan het aanschaffen of leasen van een nieuwe zakelijke auto. Op die manier houdt u immers meer kapitaal over voor andere investeringen. Toyota Occasions heeft een ruim aanbod occasions die u zakelijk kunt gaan rijden. Daarvan is de btw in sommige gevallen aftrekbaar, wat extra voordeel oplevert.

De voordelen van een zakelijke Toyota occasion

  • Lagere aanschafwaarde dan een nieuwe auto
  • Ruim aanbod via Toyota Occasions
  • Voordelige maandelijkse Financial Lease prijs via Toyota Zakelijk
  • Tot 10 jaar of 200.000 kilometer garantie
  • Btw aftrekbaar bij aanschaf btw-auto

 

Zakelijke occasion kopen of leasen?

U kunt ervoor kiezen om een zakelijke occasion te kopen. Dan betaalt u het volledige aanschafbedrag in één keer en is de auto meteen van u of uw bedrijf. Bij het kopen van een zakelijke occasion is het belangrijk om te weten of het een btw-auto of margeauto betreft. Bij een margeauto is de btw namelijk niet aftrekbaar, terwijl dat bij een btw-auto wel kan.

U kunt er ook voor kiezen om uw zakelijke occasion te leasen. Dat kan bij Toyota Financial Services via financial lease. U bent dan economisch eigenaar van de auto, maar u hoeft niet de gehele aanschafwaarde in één keer te betalen. Daarnaast biedt het leasen van een zakelijke occasion fiscale voordelen als het terugvorderen van de btw en de renteaftrek.

Bij financial lease moet u nog wel zelf de wegenbelasting, verzekering en de onderhoudskosten betalen. Operational lease, waarbij al deze kosten zijn inbegrepen bij de maandprijs, is bij Toyota Financial Services voor occasions niet mogelijk.

FAQ's

Een occasion heeft een lagere aanschafwaarde dan een nieuwe auto, wat met name voor kleine ondernemers met relatief weinig kapitaal prettig is. Op die manier houdt u meer over voor andere investeringen. Bij Toyota Occasions heeft u daarnaast een ruime keuze uit verschillende soorten occasions én krijgt u tot 10 jaar of 200.000 kilometer garantie.

Margeauto’s zijn auto’s die afkomstig zijn van particulieren die de btw al hebben betaald bij aanschaf. De margeauto is dus btw-vrij en daarom kun je als ondernemer geen btw meer terugvorderen bij zo’n auto. Bij een btw-auto is de btw nog niet betaald, waardoor u dat moet doen. Dat btw-bedrag kunt u dan als ondernemer weer terugvragen van de Belastingdienst. 

Voordelen van financial lease zijn dat u kunt investeren zonder een beroep te hoeven doen op uw bedrijfskapitaal. Het is bovendien een flexibele vorm van leasen. U kunt ook afschrijven, profiteren van investeringsaftrek en rente-aftrek. Ook heeft u recht op terugvorderen van de btw over de volledige aanschafprijs als u een btw-auto aanschaft. 

Bij een zakelijk leasecontract staat de autoverzekering op naam van de leasemaatschappij, uw werkgever of uw eigen onderneming. U bouwt zodoende geen schadevrije jaren op zolang u in de zakelijke leaseauto rijdt. Als het leasecontract stopt is het wel mogelijk om een schadevrijverklaring aan te vragen. In deze verklaring wordt opgenomen wat de staat van het voertuig is op het moment van inleveren en of er eventuele schade is geclaimd. Deze verklaring kan handig zijn als u een eigen auto koopt. In overleg met uw verzekeraar is het dan mogelijk om alsnog korting te krijgen op uw autoverzekering. De hoogte van de korting verschilt per verzekeraar. Bent u zzp’er? Dan komt de zakelijke occasion wel op uw eigen naam te staan als u de auto koopt en in dat geval bouwt u gewoon schadevrije jaren op. Het bovenstaande is dan niet van toepassing.

De duur van een leasecontract is afhankelijk van wat afgesproken is. Bij Toyota kan een leasecontract 12 tot 72 maanden duren.  

Als u een auto wilt leasen maar u heeft een negatieve BKR-registratie, dan is financial lease voor een zakelijke occasion niet mogelijk. U valt in dit geval buiten het acceptatiebeleid.