1. Toyota Rijders
 2. MyT App

Altijd connected, altijd op de hoogte

Wat is Myt

Find My Car 
Hoe lang u ook bent weggeweest
Share To Car
De eenvoudigste manier om uw ritten te plannen
Car To Door
Soepel navigeren van portier tot voordeur
Rijgegevens
Meer inzicht in uw rijstijl en uw ritten
MyT is een nieuwe mobiele app die u toegang geeft tot de connected services van Toyota. Met een aantal nuttige functies, zoals Hybride Coaching en Find my Car, bespaart MyT u onderweg tijd, geld en zorgen.

Beginnen met MyT is heel eenvoudig. Na het registreren van uw Toyota op de mobiele MyT app kunt u voor elke rit de voor u beschikbare connected services gebruiken. De MyT connected services zijn alleen beschikbaar op bepaalde Toyota modellen vanaf modeljaar 2019. Neem voor meer informatie contact op met uw Toyota-dealer.

5 manieren om anders te rijden

Aanmelden voor MYT Connected Services

Hoe kan ik gebruik maken van MyT connected services?

Het volledig aanmelden van uw auto voor MyT Connected Services vergt een aantal stappen die in de juiste volgorde uitgevoerd moeten worden. Wíj adviseren u om hiervoor een afspraak te maken bij uw dealer. Hieronder vindt u tevens een stappenplan waarmee u zelf de aanmelding kunt uitvoeren.

Belangrijk: MyT Connected Services zijn niet beschikbaar op alle Toyota’s.
Op dit moment al bij de RAV4 (introductie 2018); Corolla (Introductie 2019); Camry (introductie 2019); Yaris (introductie 2020); C-HR (update 2020) en Highlander (introductie 2021)

Privacy

Om uw privacy te waarborgen, kunt u alleen toegang krijgen tot de MyT omgeving van uw auto met locatiefuncties wanneer u bij ons bekend bent als rechtmatige berijder van uw auto. Dit kan op twee manieren:

1. Tijdens de bestelling:

Meestal wordt tijdens de bestelling van de auto uw e-mail adres geregistreerd om uw MyT account te koppelen aan uw nieuwe auto. In dat geval heeft u een activatie e-mail ontvangen op het door u opgegeven e-mailadres met als onderwerp: ‘Haal meer uit uw Toyota met Mijn Toyota’ (afzender: no-reply@crm.toyota.nl). Met dit e-mail adres en een door u gekozen wachtwoord kunt u inloggen op de App die u hieronder kunt downloaden.

2. Na de bestelling (bijvoorbeeld in het geval van een occasion):

Uw Toyota dealer kan ook altijd uw auto koppelen aan uw e-mail adres. U dient hiervoor bij uw dealer langs te gaan met documentatie die bevestigt dat u de rechtmatige berijder van de auto bent (bijvoorbeeld het kentekenbewijs of documentatie van uw leasemaatschappij). Let op: voordat de dealer uw auto aan uw e-mail adres koppelt is het van belang dat u alvast een account aanmaakt. Dit kan via www.toyota.nl maar ook eenvoudig in het startscherm van de MyT App.

Download de MyT app via Google Play of de App Store!

Als uw auto aan uw e-mail adres is gekoppeld, dan kunt u de Het activatieproces van de MyT Connected Services zelf uitvoeren. Volg hierbij de onderstaande stappen. De animaties helpen u stap voor stap door het volledige proces heen.

1. Uw gekoppelde auto accepteren in de MyT App

In deze animatie leggen we uit hoe u de verbinding kunt maken tussen uw auto en de MyT App.

2. Uw telefoon koppelen aan de auto voor internet, bellen en uw MyT services

In deze animatie leggen we uit hoe u uw telefoon koppelt aan de auto voor bellen en internet. Uw MyT app maakt voor sommige functies gebruik van de internetverbinding die via uw telefoon tot stand komt. Hiervoor is het noodzakelijk om ook in het multimedia systeem van uw auto in te loggen met uw MyT account.

3. Uw multimediasysteem registreren voor MyT koppeling

Om alle functies van MyT Connected Services te kunnen gebruiken kunt u uw multimedia systeem koppelen aan uw MyT app. In deze animatie wordt uitgelegd hoe u dit kunt doen.

FAQS

De MyT app ondersteunt iPhones met iOS 11 en nieuwer en Android smartphones met V7 en nieuwer.

De MyT Connected Services zijn beschikbaar voor de volgende Toyota modellen.

 • Nieuwe RAV4 (geproduceerd vanaf november 2018 )
 • Nieuwe Corolla H/B en Touring Sports (geproduceerd vanaf januari 2019)
 • Nieuwe Camry (geproduceerd vanaf januari 2019)
 • Nieuwe C-HR (geproduceerd vanaf oktober 2019)
 • Nieuwe Yaris (geproduceerd vanaf juli 2020)
Een 10-jarig abonnement op MyT Connected Services is inbegrepen bij aankoop van een Toyota die geschikt is voor het gebruik ervan.
Nee. De MyT App is gekoppeld aan het Voertuig Identificatie Nummer (VIN) van de auto. Er kan slechts vanuit één account toegang worden verleend tot Connected Services.
Wanneer u een gebruikte Toyota koopt die de MyT App en Connected Services ondersteunt, bevestig dan bij uw dealer dat u de nieuwe eigenaar bent van de auto. Vervolgems kunt u de MyT App en Connected Services activeren.
Maak in de MyT App een account aan en vul de gevraagde persoonlijke gegevens in.
U ontvangt een bevestigingsmail om uw account te activeren. Daarna kunt u gebruikmaken van alle functies in de MyT App. Om gebruik te kunnen maken van Connected Services, dient uw Toyota-dealer u te registreren als eigenaar van de auto.

Klik in het startscherm op het wielsymbool in de rechterbovenhoek. Ga naar 'Instellingen' en klik op 'Auto'.
Klik op 'Connected Services activeren'.

 • Krijgt u de melding 'verbinding maken' dan kunt u gebruikmaken van de Connected Services nadat u twee ritten in uw auto heeft gemaakt, met een snelheid hoger dan 10 km/u.
 • Krijgt u de melding 'Neem contact op met uw Toyota-dealer om uw aanmelding af te ronden' dan kunt ubij uw dealer laten bevestigen dat u eigenaar bent van de auto.
Downloads
Krijgt u tijdens het activeren van de MyT Connected Services de melding 'Neem contact op met uw Toyota-dealer' in de MyT app, dan was uw e-mailadres op het moment van aanmelden niet geregistreerd als het e-mailadres van de eigenaar van de auto. Neem contact op met uw dealer om te bevestigen dat u de eigenaar bent.
Om de activering af te ronden, dient u twee ritten te maken met een snelheid hoger dan 10 km/u. Daarna is de MyT App geactiveerd en zijn de Connected Services zichtbaar in de app.
U heeft altijd toegang tot de MyT app. De autogegevens worden naar de app gestuurd zodra u de motor uitschakelt. U kunt dan bijvoorbeeld de gegevens van uw laatste rit bekijken. Er is een mobiel netwerk benodigd om de data door te sturen, dus mogelijk werkt het niet in een parkeergarage.
Ga naar het 'Diensten' dashboard en klik op 'Rijgegevens'. Kies 'Alle Ritten' om voorgaande ritten te bekijken en klik op een specifieke rit voor de analyste van de rijgegevens. Op het startscherm kunt u ook gegevens vinden over uw laatste rit.

U dient uw MyT inloggegevens in te voeren in het multimedia systeem van uw auto. Koppel uw multimedia aan het Voertuig Identificatie Nummer (VIN) van uw auto.

Voor een internetverbinding in uw auto kunt u gebruikmaken van een mobiele hotspot. Vervolgens is de functie Share to Car actief.

Downloads
Nee. De functie Share to Car vereist een navigatiesysteem.

De Privacy modus is beschikbaar via 'Instellingen' in de MyT app. U kunt deze zelf in- of uitschakelen. Wanneer u de Privacy modus uitschakelt is de GPS-functie niet langer actief en kunnen we de locatie van uw auto niet volgen.

Downloads
Verwijder de auto uit uw MyT account. Hef uw account niet op, zodat u in de toekomst eventueel een andere Toyota kunt toevoegen. Vergeet niet de nieuwe eigenaar van de auto ervan op de hoogte te brengen dat de auto beschikt over MyT App Connected Services.
Wilt u gebruik van de MyT App Connected Services tijdelijk stopzetten, dan kunt u de Privacy modus aanzetten om de functie GPS uit te schakelen.
Wilt u gebruik van de MyT App Connected Services definitief stopzetten, klik dan op het wielsymbool in de MyT app. Klik op 'Instellingen' en ga vervolgens naar de 'Auto' pagina. Daar kunt u de MyT Connected Services definitief deactiveren.
Deze functie is nog niet beschikbaar, maar we breiden het aanbod van Connected Services in de MyT app continu uit. We geven de app regelmatig een update, dus zorg ervoor dat u altijd de meest actuele versie heeft. De eenvoudigste manier om dit te doen, is om in uw app store automatische updates in te schakelen.

MyT Multimedia omvat meerdere online functies voor navigatie. Zo ontvangt u altijd de meest actuele informatie, zoals verkeersinformatie en waarschuwingen voor snelheidscamera's.
Voor deze functies heeft u een actieve internetverbinding nodig. U kunt uw smartphone of ander apparaat met WiFi of netwerkvoorzieningenaan uw auto koppelen met behulp van WiFi of een mobiele hotspot.
Voor elke nieuwe Toyota krijgt u gedurende drie jaar gratis kaartupdates voor het navigatiesysteem. Dit geldt ook voor diensen als:

 • Actuele verkeersinformatie
 • Coyote of Cyclops
 • Google Streetview (indien beschikbaar)
 • Bezienswaardigheden
 • Brandstof
 • Parkeren
 • Weersomstandigheden

Ga voor meer informatie naar onze hulpgidsen, waarin u onder meer lees hoe u Connected Services voor online navigatie kunt activeren, en hoe u deze kunt gebruiken.
Links invoegen naar Connected Services Online Navigatie activeren en Connected Services Online Navigatie gebruiken.

MyT Multimedia omvat ook integratie van uw smartphone. Hiermee kunt u uw smartphone (iOS en Android platforms) koppelen met uw auto. Zo kunt u in de auto beschikken over uw favoriete apps, zoals Spotify, Whatsapp, en Google Maps. De apps kunt u bedienen via Siri of OK Google.
Sommige modellen zijn, afhankelijk van de uitvoering, compatibel met Apple CarPlay en/of Android Auto*.
* Indien beschikbaar in uw regio.

Gedurende de eerste drie jaar is gebruik van MyT Multimedia voor navigatie gratis. Daarna kunt u besluiten een abonnement af te sluiten. Ons Map Care pack omvat alle kaartupdates en aanverwante online diensten, ons Service pack biedt u verschillende online diensten. In onze e-Store kunt u een abonnenent afsluiten. Kijk voor prijzen in de e-Store.
Dertig dagen voor aflopen van het gratis 3-jarige abonnement ontvangt u een melding op het scherm van het multimediasysteem in uw auto. Vervolgens kunt u in de e-Store het Map Care pack voor 1 of 3 jaar verlengen. Bij vernieuwing van het Service Pack kunt u kiezen voor een periode van 1, 2 of 3 jaar. Kijk voor prijzen in de e-Store.
U kunt er direct gebruik van maken. Hiervoor behoeft u slechts via Bluetooth een mobiele hotspot te maken, zodat u online de Connected Services voor navigatie kunt gebruiken.We raden u aan dat u inlogt op MyT/Mijn Toyota om het multimediasysteem aan uw account te koppelen. U kunt dan ook aankopen doen, of vanuit het klantenportaal uw kaartmateriaal updaten. Ook kunt u de functie Share to Car gebruiken vanuit de MyT app.
U gebruikt hetzelfde account voor de MyT app en het Mijn Toyota klantenportaal. Heeft u nog geen account, dan kunt u de app downloaden en met de app een account aanmaken.

U kunt MyT Multimedia activeren met behulp van het multimedia systeem in uw auto. Hiervoor dient uw auto wel verbonden te zijn met internet, via Bluetooth, een mobiele hotspot, of eventueel zelfs uw WiFi-verbinding thuis (mits uw auto binnen bereik is van uw netwerk). De diensten van MyT Multimedia zijn immers allemaal online.

Na activering kunt u gedurende 3 jaar kostenloos gebruik maken van Connected Services voor uw navigatiesysteem. Doorloopt u dit activeringsproces niet, dan kunt u de betreffende diensten niet gebruiken.

Downloads

Niet elke nieuwe Toyota is uitgerust met een WiFi-thetering, maar alle nieuwe modellen beschikken wel over Bluetooth, waarmee u een mobiele hotspot kunt maken.
Ga naar het menu van uw multimedia systeem en klik op 'Instellingen'. Vervolgens kiest u 'WiFi' en 'WiFi inschakelen'. Kies uw netwerk, voer het wachtwoord in en klik op 'Ok'. Zodra de koppeling tot stand is gekomen, ziet u een melding dat het navigatiesysteem is verbonden met de hotspot.

Downloads

Ga naar het menu van uw multimedia systeem en klik op 'Instellingen'. Klik vervolgens op 'Bluetooth verbinding' en volg de stappen om de verbinding tot stand te brengen. Schakel vervolgens op uw smartphone de mobiele hotspot in.

Downloads

Met de functie Share to Car kunt u uw ritten vooraf plannen door de route te bekijken op uw smartphone of tablet, en deze vervolgens naar uw auto te sturen. U heeft hiervoor een auto nodig met navigatiesysteem, plus een MyT account die aan uw auto is gekoppeld.
Om deze functie in te schakelen, dient u uw auto te koppelen aan uw MyT account.
Dit kunt u op twee verschillende manieren doen:

 • Heeft u in uw auto Bluetooth of een WiFi-verbinding ingeschakeld, klik dan op 'Instellingen' in multimedia. Ga vervolgens naar 'Online', klik op ‘Toyota online’, en vervolgens op 'Bestaand account'. Voer uw inloggegevens voor Mijn Toyota in. Vervolgens gaat u naar het Mijn Toyota klantenportaal. Zodra u de melding 'Nieuw toestel ID gevonden' heeft ontvangen, klikt u op 'Bevestigen' en is de installatie voltooid.
 • U kunt de functie Share to Car ook direct in de app openen. Hiervoor gaat u naar het Auto menu en klikt u op het wielsymbool. Ga vervolgens naar 'Instellingen' en klik op 'Auto' om een multimedia apparaat te registreren. Volg de instructies in de app. Opmerking: u dient in de auto te zitten om de koppeling af te ronden.