1. Toyota Rijders
 2. Multimedia & Connectivity
 3. MyToyota app
 4. More info

meer informatie

Find my car

 • Via de MyToyota App (of het MyToyota Portal) kunt je de laatste locatie van jouw Toyota bekijken. Afhankelijk van je model Toyota wordt de locatie opgehaald op basis van de actuele locatie, of het laatste datapunt van de auto op het moment dat je de motor uitschakelde.
 • Je kunt de parkeerlocatie van je Toyota bekijken op een plattegrond, compleet met het adres van de locatie (indien beschikbaar) en het tijdstip waarop de auto daar werd geparkeerd. Via je MyToyota account of andere daarvoor bedoelde apps (zoals Apple Maps en Google Maps) kun je naar de parkeerlocatie van jouw Toyota navigeren (route, afstand en tijdsduur worden getoond).
 • Is jouw Toyota uitgerust met een toestel dat toegang tot en gebruik van internet mogelijk maakt, wordt de locatie van je Toyota tijdens het rijden regelmatig doorgegeven, zodat je de actuele locatie van je auto kunt delen met anderen. Hierbij kun je zelf bepalen met wie je jouw locatie wilt delen, en voor hoe lang.

 

Mijn bestemmingen

 • Is je Toyota uitgerust met een geïntegreerd en connected navigatiesysteem, dan kunt je jouw rit naar wens plannen met de MyToyota app, om deze vervolgens naar de auto te sturen. Je kunt een vertrektijd instellen, of een gewenste aankomsttijd. Bij het berekenen van de route houdt het systeem rekening met de verkeersomstandigheden op dat moment, om daar de reistijd op af te stemmen. Je kunt zelf je verstuurde ritten terugkijken, deze aanpassen en opnieuw naar je Toyota sturen. Ook kun je optioneel locaties of bezienswaardigheden toevoegen als tussenstop op je route. Aanvullende informatie over de verbinding en bediening van je geïntegreerde navigatiesysteem is te vinden in de gebruiksaanwijzing van jouw Toyota of via het MyToyota portal.    

 

Analyse rijgegevens

 • Via de MyToyota app (of het MyToyota portal) kun je gegevens raadplegen over jouw rijstijl op basis van geografische data, G-sensoren, kilometrage en brandstofverbruik. Deze gegevens zijn per afzonderlijke rit beschikbaar. In de statistieken vind je opvallende gebeurtenissen zoals hard remmen en snel accelereren, gemiddelde snelheid van de afgelopen 12 maanden.

 

Reminder onderhoud

 • Op basis van de tellerstand van jouw Toyota informeren wij je tijdig over aankomende service- en onderhoudsbeurten. Deze reminders worden verzonden in het land waar je jouw abonnement hebt afgesloten, beschikbaarheid en nauwkeurigheid van deze dienst kunnen per land of regio verschillen. Zodra je een reminder hebt, kun je een afspraak inplannen bij de Toyota-dealer van jouw keuze. Wij raden je aan om je Toyota-dealer te registreren in jouw MyToyota Account. Mis je onze eerste reminder, dan kunnen we je altijd nog een tweede reminder sturen.
 • Je blijft zelf verantwoordelijk om je Toyota tijdig aan te bieden voor een service- en onderhoudsbeurt op de voorgeschreven intervallen. Het feit dat wij deze dienst aanbieden en je reminders sturen, vrijwaart je niet van deze verantwoordelijkheid.

 

Waarschuwingslampjes

 • Afhankelijk van het connected toestel waarmee je Toyota is uitgerust, kan de MyToyota app je waarschuwen wanneer specifieke waarschuwingssignalen in het dashboard van je Toyota verschijnen. Deze signalen komen overeen, maar dienen niet ter vervanging van de waarschuwingslampjes in het dashboard of instrumentarium van je Toyota. Als bestuurder blijf je er te allen tijde zelf verantwoordelijk voor om handelend op te treden wanneer er een waarschuwingslampje in je Toyota gaat branden.
 • Deze waarschuwingssignalen worden doorgestuurd naar het Toyota-netwerk om je te ondersteunen wanneer eventueel een reparatie noodzakelijk is. Omdat je toestemming geeft aan Toyota en de MyToyota app, kunt je zelf bepalen of er al dan niet contact met je wordt opgenomen. Toyota en het Toyota-netwerk garanderen niet dat er bij een brandend waarschuwingslampje proactief contact met je wordt gezocht, aangezien deze dienst sterk afhankelijk is van jouw regio, beschikbaarheid en dekking. Volg bij een brandend waarschuwingslampje altijd de instructies in de gebruiksaanwijzing van je auto.

 

Brandstofniveau

 • Afhankelijk van het connected toestel waarmee jouw Toyota is uitgerust, toont de MyToyota app het brandstofniveau in de tank van je Toyota. De resterende brandstofvoorraad wordt weergegeven als percentage van de totale, maximale tankinhoud. Het aangegeven brandstofniveau is gebaseerd op de laatst verzonden data van de brandstofsensor op het moment dat je voor het laatst de motor van je Toyota uitschakelde. Daardoor kan er een klein verschil optreden tussen de in de MyToyota app weergegeven brandstofvoorraad en de resterende brandstof zoals die wordt aangegeven in het instrumentarium van je Toyota. Ook kunnen er marginale verschillen optreden als gevolg van de locatie waar je Toyota geparkeerd staat (buitentemperatuur, hellinggraad, etc...). Kijk daarom altijd naar de brandstofmeter in het instrumentarium van jouw Toyota. Toyota is niet verantwoordelijk voor onvolledige of onjuiste informatie in de MyToyota app. 

 

Hybride coaching 

 • Met deze dienst kun je via de MyToyota app gegevens over je hybride rijprestaties raadplegen, op basis vaneen aantal belangrijke hybride criteria (tijdsduur EV-modus en hybride rijdersscore).
 • Deze gegevens zijn per rit beschikbaar. Voor elke rit wordt vastgelegd hoe vaak je gebruikmaakt van de EV-modus, ook je gedrag bij accelereren, remmen en rijden met constante snelheid is inzichtelijk. Deze informatie wordt gekoppeld aan een coachingfunctie die je helpt jouw brandstofverbruik verder te verlagen. Ook kun je de gecombineerde data van al je ritten raadplegen, om inzichtelijk te maken hoe je hybride rijprestaties gaandeweg evolueren.

 

Remote functies

Afhankelijk van het connected toestel waarmee je Toyota is uitgerust, toont de MyToyota app de status van de batterij en de resterende actieradius van je plug-in hybride of volledig elektrische auto.

De resterende actieradius wordt weergegeven in kilometers, maar kan afwijken van de in de auto weergegeven actieradius. Ga altijd uit van de batterijstatus zoals deze wordt weergegeven in het instrumentarium van jouw Toyota. 

Toyota aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor onjuiste of incomplete informatie in de MyToyota app. Met deze dienst kun je ook op afstand een laadsessie voor je auto plannen.

Let er bij gebruik van Remote services op dat:

 • de auto volledig stilstaat en dat je controleert of het omliggende gebied veilig is. Zorg ervoor dat zich geen mensen of dieren in de auto bevinden.
 • je het systeem niet gebruikt wanneer de motorkap open staat of wanneer de auto inpandig en zonder ventilatie geparkeerd staat.
 • je deze dienst alleen gebruikt wanneer dat noodzakelijk is. Houd respect voor het milieu en probeer hard geluid en luchtvervuiling tot een minimum te beperken.

  Voorwaarden:
  * Deuren gesloten
  * Motorkap gesloten
  * Ramen gesloten
  * Sleutel bevindt zich niet in de auto

 • Als het voertuig is uitgerust met een startonderbreker op afstand, zal de motor niet starten en daarom zal ook de airco niet werken.
 • Stationair: Als het voertuig meer dan 9 dagen niet is gebruikt, moet de gebruiker mogelijk de motor starten vanuit het voertuig. Het boordsysteem gaat automatisch in de slaapstand om de 12V-accu te beschermen.
 • Bij Plug-in Hybrides en Batterij Elektrische voertuigen start de klimaatregeling op afstand niet bij temperaturen lager dan -10°C.
 • Klimaatcontrole op afstand werkt gedurende 20 minuten tussen het starten en stop zetten van de motor.

Neem altijd de plaatselijk geldende wetgeving in acht wanneer deze het gebruik van deze diensten in jouw regio verbiedt (in sommige regio's is deze dienst bijvoorbeeld alleen voorbehouden aan elektrische auto's, of van toepassing op een eigen weg).

 

Status auto

Via de MyToyota app kun je op elk moment de status van je auto checken. Afhankelijk van het connected toestel waarmee je Toyota is uitgerust, toont de MyToyota app de status van onder meer de portieren van je auto, het schuifdak, de achterklep, verlichting en de Smart Key, wanneer deze in de auto is achtergebleven.

Vier minuten na het uitschakelen van de motor kun je een push-bericht ontvangen. Dit bericht is bedoeld om je te informeren wanneer er afwijkende punten zijn in relatie tot de status van de auto (hiervoor dien je de functie voor pushberichten op je smartphone in te schakelen). Je kunt een of meer van de volgende berichten ontvangen:

 • Ramen open (een of meerdere portierramen staan nog open)
 • Portieren onvergrendeld (wanneer een of meerdere portieren niet zijn afgesloten)
 • Schuifdak open (wanneer het schuifdak nog open staat)
 • Verlichting aan (wanneer de koplampen of achterlichten nog branden)
 • Herinnering achterbank (als het openen van de achterdeuren niet werd gedetecteerd na het uitschakelen van de motor)

 

Afsluiten/ontgrendelen

Afhankelijk van het connected toestel waarmee je Toyota is uitgerust, kun je via de MyToyota app eenvoudig op afstand de portieren afsluiten of ontgrendelen.

Let erop dat je de auto niet kunt afsluiten wanneer:

 • een of meerdere portieren open staan
 • de Smart Key in de auto is achtergebleven
 • het alarm is ingesteld
 • de auto was afgesloten met een sleutel

In al deze gevallen zal een poging om de deuren te ontgrendelen mislukken en wordt er een foutmelding weergegeven.

Wanneer je gebruikmaakt van de vergrendelingsfunctie, let er dan op dat er geen kinderen, kwetsbare mensen of dieren zonder toezicht in de auto achterblijven. Dit is gevaarlijk met oog op een zonnesteek, uitdroging of onderkoeling, wat kan leiden tot ernstige verwondingen of zelfs overlijden. Toyota aanvaardt bij een afgesloten voertuig geen aansprakelijkheid voor verlies of diefstal van materiële zaken, schade of ongevallen. Het risico en de aansprakelijkheid voor het afsluiten van de auto zijn voor de gebruiker.

Wees je er bij gebruik van de ontgrendelingsfunctie van bewust dat dit eventueel kan leiden tot ongeoorloofde toegang tot de auto. Toyota aanvaardt bij een niet-afgesloten voertuig geen aansprakelijkheid voor verlies of diefstal van materiële zaken, schade of ongevallen. Het risico en de aansprakelijkheid voor het ontgrendelen van de auto zijn voor de gebruiker.

 

Spot my car

Afhankelijk van het connected toestel waarmee jouw Toyota is uitgerust, beschikt je over een handige manier om je auto op een drukke parkeerplaats te vinden. Maak gebruik van de Car Spotter functie om op afstand de alarmlichten in te schakelen. Daarmee worden de alarmlichten gedurende 30 seconden ingeschakeld, zodat je je auto kunt vinden. Na 30 seconden kun je de alarmlichten opnieuw activeren.

 

Geavanceerde functies

Afhankelijk van het connected toestel waarmee jouw Toyota is uitgerust, kun je bepaalde uitgebreide functies van je auto op afstand bedienen. Zo kun je op afstand de ramen sluiten, claxoneren, de alarmlichten aanzetten, de kofferbak openen en de koplampen bedienen.

Neem altijd de plaatselijk geldende wetgeving in acht wanneer deze het gebruik van deze diensten in jouw regio verbiedt (in sommige regio's is deze dienst bijvoorbeeld alleen voorbehouden aan elektrische auto's, of van toepassing op een eigen weg).

 

Battery Management

Afhankelijk van het connected toestel waarmee je elektrische auto of plug-in hybride Toyota is uitgerust, heb je toegang tot een gedetailleerde laadstatus van je voertuig. Met het batterijniveau in procenten, de actieradius van de batterij alleen of in combinatie met brandstof en wanneer de airconditioning aanstaat of niet. Bij plug-in hybride voertuigen wordt ook het minimale accuniveau getoond als de auto alleen op de accu rijdt.