Lager dan 7ºC
Dankzij het speciale profiel en de soepelere compound bieden winterbanden extra grip en een kortere remweg bij temperaturen lager dan 7ºC
Lager dan 7ºC
Dankzij het speciale profiel en de soepelere compound bieden winterbanden extra grip en een kortere remweg bij temperaturen lager dan 7ºC
Sneeuw
Winterbanden zijn voorzien van duizenden kleine groeven - of lamellen - die in sneeuw en modder extra grip geven en daarmee uw remweg verkorten.
IJs
Dankzij een combinatie van een zachtere compound en een speciaal profiel zorgen winterbanden op een ijzig wegdek voor meer grip en daarmee voor een kortere remweg.
Brandstof efficiënte klasse
De classificatie voor het brandstofverbruik loopt van A (meest efficiënt) t/m E (minst efficiënt). Een band met een A-classificatie heeft de minste rolweerstand en dus de minste energie nodig om de auto voort te bewegen. Dit vertaalt zich in lagere energiekosten (fossiele brandstoffen of elektriciteit)
Grip op nat wegdek klasse
De grip op nat wegdek beschrijft de prestatie van een band onder natte omstandigheden en de classificatie loopt van A (kortste remweg op nat asfalt) t/m E (langste remweg). Grip op nat wegdek is cruciaal voor veilig rijden.
Extern afrolgeluid klasse
De classificatie voor extern afrolgeluid loopt van A (het laagste geluidsniveau buiten de auto) t/m C (het hoogste geluidsniveau). Het externe afrolgeluid dat een band produceert tijdens het rijden wordt gemeten in decibel (dB). Dit is een ander geluid dan het geluid dat ontstaat doordat de lucht in de banden in trilling wordt gebracht en dat via de velgen in het interieur van de auto terechtkomt.
Grip bij zware sneeuw
Banden die geschikt zijn voor omstandigheden met zware sneeuw hebben het pictogram voor sneeuwbanden bestaande uit en berg met drie pieken en een sneeuwvlok (3PMSF-symbool) die op de zijkant van dergelijke banden staat.
Grip op ijs
Winterbanden voor Scandinavische winteromstandigheden en dus voor gebruik op een bevroren ondergrond zijn voorzien van een symbool dat een ijsstalagmiet voorstelt (pictogram voor grip op ijs).
Dat is niet aan te raden. Om beter bestand te zijn tegen winterse omstandigheden, zijn winterbanden gemaakt van een compound die zachter en flexibeler is dan zomerbanden. Daardoor slijten winterbanden meer wanneer het warmer wordt. Ook het brandstofverbruik en de remweg van uw auto worden negatief beïnvloed.
Bewaar uw winterbanden in een koele, droge en donkere omgeving. Slaat u de banden op zonder velg, zorg er dan voor dat de banden rechtop staan. Banden met velg moet u altijd plat neerleggen. Vermijdt daarbij contact met vet, benzine en olie. Sommige Toyota-dealers bieden een opslagservice voor uw winterbanden. Neem voor meer informatie contact op met uw Toyota-dealer.
Dankzij de technische vooruitgang in bandentechnologie zijn de prestaties van winterbanden zodanig verbeterd dat banden met spikes alleen nog noodzakelijk zijn onder de meest extreme omstandigheden.
Winterbanden
Moderne winterbanden zijn gemaakt van een compound die bij lage temperaturen soepel blijft. Dat maakt winterbanden geschikt voor de meest uiteenlopende rijomstandigheden bij kou en winterse condities, inclusief sneeuw, ijs en een nat of droog wegdek. Dat maakt winterbanden van de herfst tot het voorjaar tot een goed all-round alternatief.
Banden met spikes
De meeste banden met spikes zijn voorzien van metalen pinnen in het grove profiel. De pinnen bieden grip in situaties waarin de weg volledig bevroren is. Banden met spikes worden dan ook vaak gebruikt in gebieden waar de temperatuur in de winter gedurende langere tijd onder het vriespunt blijft. In Nederland zijn deze banden zijn op de openbare weg niet toegestaan.